Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Verkiezingen 2023

7.629 Posts
Pagina: «« 1 ... 167 168 169 170 171 ... 382 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 Cash collector 17 december 2023 13:27
    Kamerlid Frans Timmermans maakt bij Buitenhof een nazivergelijking.

    Het is belangrijk voor Nederland dat deze linkse fascist nóóit regeringsverantwoordelijkheid krijgt.
  2. forum rang 10 DeZwarteRidder 17 december 2023 16:40
    Opinie: ‘De nieuwe drugswet is niet proportioneel’

    De war on drugs werkt volgens Femke Halsema niet. Tegelijkertijd heeft het kabinet een voorstel naar de Tweede Kamer gestuurd om meer stofgroepen onder de Opiumwet te scharen. Volgens Kaj Hollemans zal dit alleen maar averechts werken.
    Het Parool19 oktober 2022, 17:00

    Volgens burgemeester Femke Halsema moeten we de feiten onder ogen zien: de war on drugs werkt niet. Zij pleit voor een andere aanpak: het legaal maken en streng reguleren van de verkoop van cocaïne en andere drugs. Dat is een dappere uitspraak, vooral omdat zij deze uitspraak deed als burgemeester van de hoofdstad van Nederland.

    Voorheen waren het altijd voormalige burgemeesters of voormalige presidenten die erkenden dat de war on drugs heeft gefaald. Dat beeld is inmiddels aan het veranderen. De huidige president van Colombia, Gustavo Preto, pleit voor het legaliseren van cocaïne. En de huidige president van de VS, Joe Biden, heeft opdracht gegeven het cannabisbeleid te herzien, gratie te verlenen voor eerdere veroordelingen voor bezit van cannabis en de classificatie van cannabis opnieuw te bekijken.

    Waar internationaal de oproep om de verkoop van drugs te legaliseren en te reguleren steeds luider klinkt, steekt de Nederlandse regering de kop in het zand en doet zij precies het tegenovergestelde.
    Stofgroepenverbod

    Onlangs heeft het kabinet een voorstel naar de Tweede Kamer gestuurd om honderden nieuwe middelen onder de werking van de Opiumwet te brengen. Als het aan het kabinet ligt, worden straks uit voorzorg hele stofgroepen verboden. De Tweede Kamer heeft (terecht) honderden schriftelijke vragen gesteld over dit voorstel. Daarbij is vooral gewezen op de gevolgen hiervan.

    Straks worden honderden stoffen verboden, zonder dat is aangetoond dat ze schadelijk zijn voor de gezondheid of voor de samenleving. Volgens de regering is het hooguit ‘aannemelijk’ dat deze (vaak nog) onbekende middelen gezondheidsschade kunnen opleveren.

    Het kabinet baseert het stofgroepenverbod op aannames en veronderstellingen die niet worden onderbouwd met feiten of wetenschappelijke onderzoeken. Sterker nog, uit de beschikbare wetenschappelijke onderzoeken blijkt juist dat de introductie van een stofgroepenverbod niet werkt. Het leidt tot meer drugsgebruik, meer incidenten en meer illegale drugshandel. Ook zorgt een stofgroepenverbod voor ernstige belemmeringen van wetenschappelijk onderzoek.

    Zelfs het RIVM heeft (al in 2012) aangegeven dat een generieke benadering op basis van een chemische structuur niet haalbaar is en geadviseerd om geen stofgroepenverbod in te voeren. Toch heeft de regering het niet nodig gevonden om het RIVM nogmaals te vragen om onderzoek te doen naar de wenselijkheid van de nieuwe drugswet. Blijkbaar is men in Den Haag niet gerust op de uitkomsten van zo’n onderzoek.

    Daarnaast is de invoering van een stofgroepenverbod niet proportioneel. In Nederland worden nauwelijks NPS gebruikt én er zijn weinig incidenten met NPS. Er is dus eigenlijk geen aanleiding voor een stofgroepenverbod, terwijl de invoering daarvan wel extra geld en extra capaciteit kost bij de politie, het OM en het NFI; organisaties die nu al kampen met capaciteitsproblemen en personeelstekorten. De nieuwe drugswet gaat straks ten koste van andere strafrechtelijke onderzoeken, zoals zedenzaken.
    Communicatie richting burgers

    De regering heeft niet eens een duidelijk plan voor de communicatie van het stofgroepenverbod richting burgers. De door de regering voorgestelde oplossing is volgens de Raad van State volstrekt onvoldoende. Daarmee staat het voorstel op gespannen voet met het legaliteitsbeginsel. Dit beginsel komt in gevaar als grote groepen stoffen worden verboden zonder dat duidelijk is welke middelen daar precies onder vallen. Het moet voor een burger duidelijk zijn wat precies strafbaar is gesteld, zeker als er zware straffen gelden.

    Met de nieuwe drugswet worden honderden middelen verboden, kunnen mensen hoge straffen krijgen en kunnen woningen worden gesloten (op grond van de Wet Damocles) zonder dat mensen zelfs maar een vermoeden hebben dat ze iets verkeerd hebben gedaan. Daarmee opent het kabinet de deur naar willekeurig en selectief optreden door de overheid. Dit voorstel gaat in tegen de grondbeginselen van de Nederlandse rechtsstaat.

    In de strijd tegen drugs lijkt alles gerechtvaardigd, maar in een vrije, democratische samenleving zoals Nederland hebben burgers recht op bescherming tegen de overheid. De rechtsstaat vormt een garantie voor het voorkomen van machtsmisbruik en willekeur door de overheid. Een wet mag nooit ingaan tegen de grondbeginselen daarvan. Als de overheid dat principe loslaat, wordt de samenleving binnenkort, naast alle andere crises, ook nog eens geconfronteerd met een opiaatcrisis.

    Kaj Hollemans, expert en adviseur op het gebied van drugsbeleid en de Opiumwet bij KH Legal Advice Beeld
  3. Beukenootje 17 december 2023 17:27
    quote:

    Cash collector schreef op 17 december 2023 13:09:

    [...]

    Duh.

    En welke partijen houden hielden die wetgeving tegen?
    Die wetgeving of verandering van die wet? ;-)
    Ik kon de bewijsstukken niet zo snel terugvinden, dus zie het graag tegemoet als jij ze wel hebt.

    Wat ik kan vinden is gemopper ter rechterzijde over het "verdorie, hebben we die wet en dan gaan ze hem nog zomaar toepassen ook", niet over het aanpassen van de wet an sich.
    www.rtlnieuws.nl/nieuws/artikel/53917...
  4. Beukenootje 17 december 2023 17:29
    quote:

    Cash collector schreef op 17 december 2023 13:27:

    Kamerlid Frans Timmermans maakt bij Buitenhof een nazivergelijking.

    Het is belangrijk voor Nederland dat deze linkse fascist nóóit regeringsverantwoordelijkheid krijgt.
    Hoe zat het ook al weer met de tolerantie van onze Kamervoorzitter? 'Nazi' mocht niet meer, maar 'fascist' toch nog wel?
  5. forum rang 7 rene l 17 december 2023 17:42
    quote:

    NewKidInTown schreef op 17 december 2023 10:05:

    Pleidooi voor ’onorthodoxe maatregelen’

    Enorme schade na nacht vol explosies bij huizen, gemeenten zijn het zat

    JA, schiet maar, op mijn ideeen ;-)

    Het zal allemaal niet opschieten Kid.
    Gisteravond zag ik nog een woordvoerder van de Hermandad op tv die vertelde dat als er iemand opgepakt wordt het over het algemeen een minderjarige Nederlandse jongen is.

    Tja, en dan, dan worden ze op het politiebureau waarschijnlijk samen met de ouders bestraffend toegesproken en moeten ze plechtig beloven dit soort activiteiten nooit meer te flikken en zich voortaan netjes te gedragen.

    De opdrachtgevers lachen zich rot, hun blijven wel buiten schot omdat dat soort types gegarandeerd niet gaan praten.

    En, van een kale kip kun je niet plukken, alle schade moet opgehoest worden door de maatschappij.

    Ik zie het ook al bij ons, regelmatig gaat er ergens een "pandje" in de hens, of een hele dure auto brand spontaan in het holst van de nacht nacht volledig uit.

    Door al dit soort fratsen rijzen de premie's voor diverse verzekeringen de pan uit.

    Het zal alleen maar erger worden, de drugsmaffia schuwt werkelijk niks.
    Maar dit mag ik eigenlijk helemaal niet zeggen, maar het is wel de waarheid.

    Ik wist het ook wel.
  6. forum rang 6 win some... 17 december 2023 18:44
    Voorstanders van legalisering van drugs komen altijd met het argument dat de 'war on drugs' niet werkt. Kan op zich best waar zijn, maar dat betekent niet automatisch dat daarmee stoppen en alles legaliseren wel werkt. Misschien zijn de effecten daarvan nog wel negatiever. En dan heb ik het over de effecten op de volksgezondheid in zijn algemeenheid, en niet alleen over de effecten op de recreatief gebruikende GroenLinks/D66-aanhangers.
  7. Jalapenjos 17 december 2023 21:52
    Op de dag dat advocaat Wiersma werd vermoord door de Marokkanen-maffia werd er in een debat in de Tweede Kamer nogal lacherig gedaan over het al of niet gebruiken van 'softdrugs' in en door fracties in die Tweede Kamer. En dat terwijl er dus gedebatteerd werd over wat die aanslag/moord betekende voor de rechtstaat.
    De rechtstaat is erdoor aangetast en om die reden alleen al zou je het moeten hebben over terroristische organisaties die in de periferie van hun 'kerntaak' een gevaar zijn voor die rechtstaat. Dan moet je ook concluderen dat het gebruik van softdrugs financieel bijdraagt aan de instandhouding en groei van dat soort organisaties. Kortweg: het gebruik van softdrugs is op zichzelf ondermijnend voor de rechtstaat en het kopen van (soft)drugs staat gelijk aan financiering van een terroristische organisatie. Dat als uitgangspunt van beleid hanteren en daarop handhaven zal van betekenis zijn: het is geen jointje meer roken of xtc slikken, het is het financieren van criminele en /of terroristische organisaties.
    Uiteraard medicinaal gebruik van softdrugs uitgesloten. Maar dat moet dan door/vanwege de staat worden gekweekt, verkocht en belast.
  8. [verwijderd] 17 december 2023 21:53
    Het voordeel van gelagaliseerde drugs is dat ze er accijns over kunnen heffen.
    Het spul is een genotmiddel en ook nog eens slecht voor de voksgezondheid.
    10% van de bevolking schijnt gebruiker te zijn.
    Omdat het erger is dan tabak en alcohol (want beide zijn niet verboden) kan de accijnsopbrengst hoger zijn.
    Men kan straks met 'oprechte bedoelingen' de gebruiker treffen in de portemonnee: het gaat wel om de volksgezondheid, en natuurlijk weet de overheid wat goed voor ons is.
  9. forum rang 8 Freemoneyforever 18 december 2023 05:17
    HET VESTIGINGSKLIMAAT VOOR
    DRUGSCRIMINALITEIT IN NEDERLAND
    81 pagina's repository.wodc.nl/bitstream/handle/2...

    Uit zowel nationale als internationale onderzoeken en dreigingsanalyses komt al meerdere decennia het beeld naar voren dat in Nederland gebaseerde criminele netwerken een belangrijke rol spelen in de internationale handel in verdovende middelen en in de productie van synthetische drugs en cannabis. Dit roept de vraag op waarom drugscriminaliteit zich juist in Nederland heeft kunnen ontwikkelen tot een, naar breed wordt aangenomen, zeer grootschalige omvang. De vraag die in dit rapport wordt onderzocht is of Nederland een gunstig ‘vestigingsklimaat’ voor drugscriminaliteit heeft.

    Het blijft interessant, hoe we dit aan kunnen/zouden moeten pakken

    In het algemeen wordt er, wat mij betreft, te weinig naar het buitenland gekeken.
  10. forum rang 8 Freemoneyforever 18 december 2023 05:56
    De stijging in Europese onderscheppingen is vooral gedreven door de havens van Rotterdam en Antwerpen, 34% jaarlijkse groei van 2017-2021

    REGULERING VAN DE BINNENLANDSE MARKT – LESSEN UIT DE PRAKTIJK
    In tegenstelling tot repressie is regulering wel een instrument dat op lange termijn drugscriminaliteit significant kan terugsnoeien.

    Onderscheppingskans: structureel succes in de haven

    We beschreven in hoofdstuk 5 dat de havens van Rotterdam en Antwerpen succesvol zijn in het onderscheppen van cocaïne. Dat succes volgt op inspanningen om de risicoanalyse van de douane
    structureel te gebruiken en te leren van nieuwe inzichten; op intensievere samenwerking van
    de recherche met buitenlandse autoriteiten om samen van PGP-hacks te profiteren; en op inspan-
    ningen van de zeehavenpolitie om het bewustzijn te vergroten van ketenpartners, zoals de terminal
    en de verladers. (een dikke plus dus voor onze regeringen)

    Het hele concept van een geloofwaardige afschrikking komt ernstig onder druk te staan wanneer een crimineel die nu wordt opgepakt, door een overvolle kalender pas in 2024 voor de rechter hoeft te komen. (hier knelt de schoen wel behoorlijk, door de afbraak (bezuinigingen) van het rechtssysteem door onze regeringen)

    De geloofwaardigheid en effectiviteit van het drugsbeleid nemen toe door de binnenlandse keten van zowel cannabis als xtc te reguleren.
    Congruentie in aanpak van handel en consumptie beëindigt de huidige maatschappelijke schizofrenie. Op die manier worden ook honderden miljoenen winst per jaar aan criminelen onttrokken, en wordt de aanverwante maatschappelijke schade van criminele handel aangepakt. Regulering van het beperkt schadelijke xtc zou daarnaast de drempel kunnen verhogen naar de aankoop van andere, schadelijkere drugs zoals speed en crystal meth.
    De bestrijding van drugscriminaliteit door regulering vergt een veel ambitieuzer reguleringsbeleid. De schaal en het tempo van het huidige wiet-experiment zijn te beperkt. Elk stuk van de markt dat niet door regulering wordt overgenomen, blijft in handen van criminelen – en dat blijft de komende jaren het merendeel. Het moet voor ondernemers aantrekkelijk worden gemaakt om legaal geld te verdienen, in plaats van te verkopen via de achterdeur. Daar zijn geschikte belastingtarieven voor nodig, en de mogelijkheid om te bankieren – net zoals voor de gereguleerde handel in alcohol en tabak.

    Voor cocaïne geldt dat niet alleen de handel, maar ook de consumptie veel schade berokkent. De Nederlandse overheid heeft al sterke instrumenten in handen voor de repressieve aanpak van deze drug: de mogelijkheid om het verdienmodel te bestrijden door middel van onderscheppingen. Dit instrument is veel effectiever dan doorgaans wordt beweerd, en veel effectiever voor cocaïne dan voor cannabis en synthetische drugs.
    Door intensivering kunnen onderscheppingen nog toenemen. Maar om een structureel hoger niveau te bereiken, moeten bevoegdheden ook anders worden georganiseerd. Voor de overheid gaat dat over de mogelijkheid om – binnen de strikte kaders van de bestrijding van drugscriminaliteit – informatie tussen controlerende en rechercherende instanties beter uit te wisselen; voor de douane om met kunstmatige intelligentie beter en sneller te kunnen inspelen op nieuwe smokkeltactieken.

    Betere informatie-uitwisseling draagt ook bij aan de noodzakelijke verhoging van de pakkans. Criminelen hebben momenteel te weinig te vrezen van de overheid: in het uitzonderlijke geval dat ze worden opgepakt, is de kans klein dat ze daadwerkelijk worden berecht. Een aanzienlijke versterking van de strafrechtketen is een van de kerningrediënten om een geloofwaardige afschrikking te creëren.

    Uit: Drugs de baas, Denkwerk
    denkwerk.online/media/1125/denkwerk-d...

    DenkWerk is een onafhankelijke denktank die met krachtige ideeën bij wil dragen aan een welvarend, inclusief en vooruitstrevend Nederland. Hiervoor brengt DenkWerk Nederlanders bij elkaar die hun rijke kennis, ervaring en creativiteit willen inzetten om richting te geven aan brede maatschappelijke vraagstukken die hen na aan het hart liggen.
  11. forum rang 8 Freemoneyforever 18 december 2023 09:26
    Hoe de klimaatcrisis leidt tot radicalisering en terrorisme
    Auteur: Samuel Hanegreefs

    Bij klimaatonderhandelingen staat het aspect veiligheid steeds meer centraal, zegt analist Laura Birkman. Radicalisering en smokkel vinden vaak plaats op locaties die worden getroffen door de klimaatcrisis. 'Bovendien zullen er nieuwe migratiestromen op gang komen.'
    meer: www.bnr.nl/nieuws/internationaal/1053...
  12. forum rang 6 Cash collector 18 december 2023 10:08
    quote:

    Freemoneyforever schreef op 18 december 2023 09:26:

    Hoe de klimaatcrisis leidt tot radicalisering en terrorisme

    Radicalisering leidt tot het gebruik van hyperbolen. Het woord klimaatcrisis is zo'n hyperbool.

    Het insinueert dat er iets mis zou zijn met het klimaat. Het klimaat verandert, zoals klimaten altijd veranderen. Als een klimaat verandert past de mens zich aan.

    BNR is afgedaald naar het bedenkelijke niveau van een links activistisch clubje wat mensen angst aanpraat met als doel om invloed te kunnen uitoefenen.
  13. forum rang 7 rene l 18 december 2023 10:10
    Ik vind het ook beter dat we de mensen gaan ontmoedigen om nog vlees te eten, om nog zuivelproducten te gebruiken, en het drinken van bier moet helemaal in de ban gedaan worden, want dat is allemaal slecht voor de gezondheid.

    We gaan als overheid de drugproducten daarnaast uit de illegaliteit halen, er komen overal legale verkooppunten, we gaan deze promoten, en uiteraard moet er als overheid wel een verdienmodel achter zitten.

    Ik zie het vlak bij ons in de buurt, daar zit ook een zaakkie waar ze in cannabis handel doen.

    Wanneer ik er ook langs kom, altijd is het er druk, zelfs al op zondag morgen rond een uur of 10.
    Diverse pluimages zie je er, schichtige steuntrekkers die altijd haast hebben zie je er eigenlijk de hele dag door.
    Ook docenten van de naastgelegen Leerfabriek doen er hun inkopen, net als de nodige leerlingen.

    En tussen de middag, mensen in het pak die helemaal van het Gemeentehuis er even wat komen kopen, een busje van een schildersbedrijf, of een busje van een installateur, of iemand met een busje van een bekende pakkettenbezorger.
    En vaak zie je dat ze op de parkeerplek al direct flink aan het blowen zijn.

    Inmiddels hebben de nodige gelukszoekers de weg naar dit pand ook al gevonden.

    En daarna gaan ze allemaal weer aan het werk, of naar huis...

    Wat te denken van al die poedersuikersnuivers, heel onopvallend, niemand merkt het, gewoon even onder werktijd op de wc wat lijntjes cocaine snuiven.
    Ik denk ook wel eens als ik wat adviezen van analisten lees, het zal toch niet.

    En we nemen nog even een pilletje, vroeger ging je lekker naar de kroeg en je dronk bier en rookte sigaretten.
    Maar tegenwoordig, m.n. meiden moeten oppassen dat er niet stiekem een pilletje in hun glas gestopt wordt.
    De hele nacht doortrekken op een dance-party totdat het 's morgens licht wordt, pilletje na pilletje om op de been te blijven, helemaal in trance, geen besef meer van de realiteit, en met wijd opengesperde ogen waar de pupillen bijna uitpuilen.

    De illegale productie van deze chemische genotsmiddelen wordt ook een steeds groter probleem, de stort van illegale vaten met chemisch afval in de natuur neemt schrikbarende vormen aan.
    En al die criminaliteit er rondom heen, dit loopt ook de spuigaten uit.

    En wat doet het met je gezondheid, dit geldt volgens mij zeker voor de pilletjes waar steeds nieuwe, steeds sterkere en onbestemde chemicalien in verwerkt worden.
    Doorgesnoven en knettergek worden de mensen er van.

    Nederland heeft het door de jaren heen juist veel te soft aangepakt, de controle zijn ze kwijt, en het zal alleen maar erger worden.
    En ja, overdag drink je toch ook geen bier, zeker niet als je nog wat moet doen waar je je hoofd bij moet houden.

    Laat het maar lekker zo doorgaan in Nederland, ons land is toch al kapot, alles is al gesloopt, en we gaan op termijn onze eigen ondergang tegemoet.
    En in de tussentijd zal het leven steeds onprettiger worden en zal onze veiligheid steeds meer in gevaar komen.

    Het is vandaag in ieder geval een mooie beursdag en als ik het zo bekijk loopt het dit jaar ook niet zo heel erg slecht af.
    Maar ja, niks is zeker.

    www.youtube.com/watch?v=F-YOTJoKz_o
  14. forum rang 8 Freemoneyforever 18 december 2023 10:13
    quote:

    Cash collector schreef op 18 december 2023 10:08:

    [...]
    Radicalisering leidt tot het gebruik van hyperbolen. Het woord klimaatcrisis is zo'n hyperbool.

    Het insinueert dat er iets mis zou zijn met het klimaat. Het klimaat verandert, zoals klimaten altijd veranderen.

    BNR is afgedaald naar het bedenkelijke niveau van een links activistisch clubje wat mensen angst aanpraat met als doel om invloed te kunnen uitoefenen.
    De kop van het artikel neigt wel naar Telegraafjournalistiek.

    Verder neigt jouw reactie naar klimaat-crisis ontkenning.
  15. forum rang 6 Cash collector 18 december 2023 10:24
    quote:

    Freemoneyforever schreef op 18 december 2023 10:13:

    [...]
    De kop van het artikel neigt wel naar Telegraafjournalistiek.

    Verder neigt jouw reactie naar klimaat-crisis ontkenning.
    De crisis die zich in de hoek van extreem linkse groene politieke activisten afspeelt heeft meer betrekking op cognitieve dissonantie dan op inhoud. Het draagvlak brokkelt af, mensen laten zich niet gek maken.

    Let speciaal op het steeds radicalere taalgebruik en op steeds extremere acties. Het nieuwe terrorisme zal uit de hoek van klimaat activisten komen.

    Ik doe niet mee aan klimaat hysterie, als het klimaat verandert pas ik me aan.
  16. forum rang 8 Freemoneyforever 18 december 2023 10:31
    quote:

    Cash collector schreef op 18 december 2023 10:24:

    [...]

    De crisis die zich in de hoek van extreem linkse groene politieke activisten afspeelt heeft meer betrekking op cognitieve dissonantie dan op inhoud. Er is geen draagvlak, mensen laten zich niet gek maken.

    Let speciaal op het steeds radicalere taalgebruik en op steeds extremere acties. Het nieuwe terrorisme zal uit de hoek van klimaat activisten komen.

    Ik doe niet mee aan klimaat hysterie, als het klimaat verandert pas ik me aan.
    Een voorbeeld van een partij met klimaatbeleid volgens haar recente verkiezingsprogramma:

    De VVD wil Nederland schoner doorgeven aan volgende generaties. Ook moeten we minder afhankelijk worden van onvrije landen. Daarom willen wij dat Nederland klimaatneutraal is in 2050 en steunen wij de aanscherping van de doelen voor 2030 tot tenminste 55% CO2-reductie. De VVD is optimistisch: economische groei en verduurzaming kunnen hand in hand gaan. Met ambitieus klimaatbeleid kunnen we energieonafhankelijker worden, onze energierekeningen verlagen én onze toekomstige welvaart vergroten. Het is belangrijk dat we innovaties stimuleren en bedrijven de kans geven om te verduurzamen. De aanpassing naar een duurzame economie vraagt om verstandig beleid. Het moet betaalbaar blijven voor gewone gezinnen en ondernemers en er moet altijd elektriciteit zijn. Daarom is er naast wind- en zonne-energie ook kernenergie nodig. Dat is CO2-neutraal en werkt ook op dagen dat de wind niet waait of de zon niet schijnt. Zo maken we Nederland klaar voor de toekomst.

    www.vvd.nl/pijlers/klimaat-en-energie/
  17. forum rang 6 Cash collector 18 december 2023 10:37
    quote:

    Freemoneyforever schreef op 18 december 2023 10:31:

    [...]
    Een voorbeeld van een partij met klimaatbeleid volgens haar recente verkiezingsprogramma:

    De VVD wil Nederland schoner doorgeven aan volgende generaties. Ook moeten we minder afhankelijk worden van onvrije landen. Daarom willen wij dat Nederland klimaatneutraal is in 2050 en steunen wij de aanscherping van de doelen voor 2030 tot tenminste 55% CO2-reductie. De VVD is optimistisch: economische groei en verduurzaming kunnen hand in hand gaan. Met ambitieus klimaatbeleid kunnen we energieonafhankelijker worden, onze energierekeningen verlagen én onze toekomstige welvaart vergroten. Het is belangrijk dat we innovaties stimuleren en bedrijven de kans geven om te verduurzamen. De aanpassing naar een duurzame economie vraagt om verstandig beleid. Het moet betaalbaar blijven voor gewone gezinnen en ondernemers en er moet altijd elektriciteit zijn. Daarom is er naast wind- en zonne-energie ook kernenergie nodig. Dat is CO2-neutraal en werkt ook op dagen dat de wind niet waait of de zon niet schijnt. Zo maken we Nederland klaar voor de toekomst.

    www.vvd.nl/pijlers/klimaat-en-energie/
    Je geeft een mooi en gebalanceerd voorbeeld van een realistische blik op energiebeleid wat in dienst moet staan van de samenleving, niet andersom.

    Zie jij daar het woord klimaatcrisis of een andere hysterische uitlating in voorkomen?
  18. forum rang 9 josti5 18 december 2023 10:39
    quote:

    Freemoneyforever schreef op 18 december 2023 10:31:

    [...]
    Een voorbeeld van een partij met klimaatbeleid volgens haar recente verkiezingsprogramma:

    De VVD wil Nederland schoner doorgeven aan volgende generaties. Ook moeten we minder afhankelijk worden van onvrije landen. Daarom willen wij dat Nederland klimaatneutraal is in 2050 en steunen wij de aanscherping van de doelen voor 2030 tot tenminste 55% CO2-reductie.
    (...)

    www.vvd.nl/pijlers/klimaat-en-energie/
    ----------------
    En dus zijn ze afgestraft.

    Dit is D66-taal, geen VVD-taal.
  19. forum rang 8 Freemoneyforever 18 december 2023 10:40
    quote:

    Cash collector schreef op 18 december 2023 10:37:

    [...]

    Je geeft een mooi en gebalanceerd voorbeeld van een realistische blik op energiebeleid wat in dienst moet staan van de samenleving, niet andersom.

    Zie jij daar het woord klimaatcrisis of een ander hysterische uitlating?
    Jij toont in ieder geval, dat je niet vies bent van het gebruik van extreme taal, ik citeer (kopieer) taal uit gepubliceerde info.
    (Als het van de VVD komt, is het volgens Cash pas goed)
7.629 Posts
Pagina: «« 1 ... 167 168 169 170 171 ... 382 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.858
AB InBev 2 5.311
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 47.531
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 9.060
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 167
ADMA Biologics 1 33
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.863
Aedifica 2 847
Aegon 3.257 320.519
AFC Ajax 537 7.030
Affimed NV 2 5.875
ageas 5.843 109.791
Agfa-Gevaert 13 1.904
Ahold 3.536 74.041
Air France - KLM 1.024 34.420
AIRBUS 1 2
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.779
Alfen 13 17.603
Allfunds Group 3 1.242
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.248
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 343
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.779
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.822 240.616
AMG 965 126.926
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.527
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 384
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.226
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 322
Arcadis 251 8.631
Arcelor Mittal 2.025 318.836
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 272
arGEN-X 15 9.211
Aroundtown SA 1 190
Arrowhead Research 5 9.334
Ascencio 1 21
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.803
ASML 1.762 78.188
ASR Nederland 18 4.183
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 348
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.830
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.701

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 05 juni

    1. Inkoopmanagersindex diensten mei def. (Jap)
    2. Inkoopmanagersindex diensten Caixin mei (Chi)
    3. Inkoopmanagersindex diensten mei def. (Dld)
    4. Inkoopmanagersindex diensten mei def. (EU)
    5. Inkoopmanagersindex diensten mei def. (VK)
    6. Producentenprijzen april (eurozone)
    7. Campbell Soup Q3-cijfers
    8. Hypotheekaanvragen - wekelijks (VS)
    9. Banenrapport ADP mei (VS)
    10. Air France-KLM jaarvergadering
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht