Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Rusland

64.182 Posts
Pagina: «« 1 ... 2884 2885 2886 2887 2888 ... 3210 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 luchtschip 27 december 2023 18:11
    Russische zeevloot voelt zich zelfs aan de oostkust van de Krim niet meer veilig en vlucht weg naar veiligere oorden

    >Twee Russische schepen verlieten de haven van Feodosia op de Krim enkele uren na de Oekraïense aanval op het Russische landingsschip Novocherkask, aldus lokale verslaggevers van Radio Svoboda.

    Afgaande op hun afmetingen gaat het waarschijnlijk om één militair schip en één militaire boot van de Russische Zwarte Zeevloot.

    twitter.com/Gerashchenko_en/status/17...
  2. forum rang 4 Karel 27 december 2023 18:16
    quote:

    luchtschip schreef op 27 december 2023 17:53:

    Een Russische ‘militaire correspondent’ pronkt met een Russische vlag in de ruïnes van Mariinka :

    "Hier is hij, onze Mariinka! Geen huizen, geen auto's, geen mensen!"

    dit is waar Rusland trots op is.

    Anton Gerashchenko heeft een video toegevoegd van Mariinka in 2020. Het was toen een frontlijnstad, maar er was leven daar.

    video 1:22 minuut Engels ondertiteld

    twitter.com/Gerashchenko_en/status/17...
    Het is een uitermate laffe manier waarop de Russen oorlog voeren: de boel vanaf een afstand platbombarderen en daarna doen alsof je hard gevochten hebt .
  3. forum rang 5 DurianCS 27 december 2023 18:19
    quote:

    Karel schreef op 27 december 2023 18:16:

    [...]
    Het is een uitermate laffe manier waarop de Russen oorlog voeren: de boel vanaf een afstand platbombarderen en daarna doen alsof je gevochten hebt .
    Ze voeren geen oorlog, maar voeren een speciale operatie uit en dat betekent Oekraine vernietigen.
  4. forum rang 4 Karel 27 december 2023 18:25
    quote:

    DurianCS schreef op 27 december 2023 18:19:

    [...]
    Ze voeren geen oorlog, maar voeren een speciale operatie uit en dat betekent Oekraine vernietigen.
    Ja, nog erger dus: ze zeggen dat ze geen oorlog voeren maar ondertussen….
  5. forum rang 10 luchtschip 27 december 2023 18:52
    Oekrainse bruggenhoofden bij de Dnjepr rivier in de Kherson regio

    >>Bezette linkeroever.
    De Oekrainse 36e Marine Brigade weert actief Russische aanvallen af ??om Oekraïners uit hun posities te verdrijven. Talrijke Russische uitrustingsstukken zijn vernietigd.

    video 1:34 minuut

    twitter.com/NOELreports/status/173996...
  6. forum rang 4 Karel 27 december 2023 20:30
    quote:

    josti5 schreef op 27 december 2023 16:17:

    [...]
    -----------------

    Ben ook erg benieuwd, hoe de Europese bevolking zich gaat opstellen in het geval van openlijker NAVO-betrokkenheid met mankracht.
    Ik denk dat ze daar nogal op tegen zijn, maar ja, je moet wat over hebben voor je vrijheid, zou anders nogal hypocriet zien, vindt je niet?
  7. forum rang 4 Karel 27 december 2023 21:15
    Mensen, wordt toch eens wakker:

    Russia is heading towards victory in Ukraine with the initiative unequivocally transferring to Moscow, one of Britain’s most senior former officers has told The National.

    The initiative in this war is unequivocally transferring to Russia and that is not the situation we expected at the start of this year but it’s an hon of where we are,” said Gen Barrons.

    Russia, whose industry is on a war footing, will still be outproducing the West by two-to-one.


    www.thenationalnews.com/world/uk-news...
  8. forum rang 6 Fender bass 27 december 2023 21:36
    Ik ben bereid m'n hele land naar de kloten te laten gaan en jij, Xi, mag daar van profiteren als afnemer van goedkoop gas en als afzetgebied van je goederen.

    Russia can fight Ukraine for 5 years, Putin allegedly tells Xi
    december 27, 2023 09:15p.m. CET
    Russian President Vladimir Putin told his Chinese counterpart Xi Jinping at their meeting in March that his country is ready to fight Ukraine for five years if needed, Nikkei Asia reported on Wednesday, citing diplomatic sources familiar with the matter.

    According to those people, Putin thus tried to reassure Xi Russia will win the conflict in the end and keep him at his side on the global stage. They added that the Russian leader never truly sought a ceasefire.

    Recently, Putin warned the international community that the conflict in Ukraine can be solved by "talking or by using force," adding that Russia will not give up until its targets are reached.

    KEYWORDS:
    CHINA-RUSSIA RELATIONS | PUTIN | UKRAINE CRISIS | XI JINPING

    Baha Breaking News (BBN) / JR

    www.breakingthenews.net/news/details/...
  9. PeterW 27 december 2023 23:10
    Spookschepen in herontwaakte haven Noord-Korea: “Nog eens half miljoen granaten naar Rusland gestuurd”
    Bron: Bloomberg, Moscow Times, Japan Times

    Een slapende Noord-Koreaanse haven nabij de grens met Rusland is weer tot leven gekomen en voedt volgens experts een bloeiende wapenhandel die bestemd is voor de frontlinies in Oekraïne. Dat schrijft persbureau Bloomberg op basis van satellietbeelden van de haven. Door aanhoudende Noord-Koreaanse wapenleveringen aan Rusland kunnen de Russische strijdkrachten druk uitoefenen op het front, net nu Oekraïne alles op alles zet om de westerse voorraden niet te verliezen.

    Satellietbeelden van oktober tot december 2023 lijken volgens Bloomberg honderden scheepscontainers te tonen die geladen worden in Najin, een haven in het noordoosten van Noord-korea, om later weer te lossen in de Russische haven Dunai, die zo’n 180 kilometer verder ligt.

    De Verenigde Staten, Zuid-Korea en Japan beweerden in oktober al dat Noord-Korea wapens en militaire uitrusting aan Rusland leverde voor gebruik tegen Oekraïne, in ruil voor militaire hulp van Moskou. Zowel Rusland als Noord-Korea ontkenden deze beweringen.

    De handel tussen Rusland en Noord-Korea is “onverminderd doorgegaan ondanks extra Amerikaanse sancties en de wijdverspreide berichtgeving over deze activiteiten in de afgelopen maanden”, vertelde analist Jaewoo Shin van het Oostenrijkse Open Nucleaire Netwerk Programma voor Risicobeperking aan persbureau Bloomberg.

    Sinds oktober blijkt dat de stroom van wapenleveringen van Noord-Korea naar Rusland zelfs is toegenomen. Recente leveringen omvatten mogelijk mortieren, artilleriegranaten en raketten. “Voor zover we weten zijn dat nog eens een half miljoen granaten”, legt Joost Oilemans uit, de maker van het open-source inlichtingenproject Oryx, dat militaire verliezen van het conflict Rusland-Oekraïne in kaart brengt.

    Spookschepen
    Terwijl satellietbeelden gestage activiteit laten zien bij Najin, lijken de schepen die daar aanmeren hun locatie uit te schakelen, waardoor ze als spookschepen de leveringen van Noord-Korea naar Rusland mogelijk maken en ze van de radar verdwijnen.

    Op een afbeelding van 9 december lijkt het Russische containerschip Angara, dat door de Verenigde Staten is gesanctioneerd, vracht te lossen in de haven van Najin, terwijl containers uit Noord-Korea wachten om te worden geladen bij een naastgelegen pier.

    Meer dan 1 miljoen artilleriegranaten
    Eerder dit jaar beweerden de Zuid-Koreaanse veiligheidsdiensten dat Noord-Korea sinds augustus meer dan 1 miljoen artilleriegranaten aan Rusland zou hebben geleverd. Noord-korea heeft een van de grootste munitievoorraden ter wereld, die compatibel zijn met de wapens die Rusland aan de frontlinies gebruikt.

    De Noord-Koreaanse leveringen “zullen Rusland in staat stellen om de druk op de Oekraïense strijdkrachten veel langer hoog te houden”, legt Oilemans uit. Een extra miljoen granaten betekent ongeveer 2.700 kogels per dag meer die Rusland kan afvuren op Oekraïne. “Hoeveel Noord-Korea precies zal kunnen leveren is voor iedereen een raadsel”, aldus Oilemans die vermoedt dat de leveringen waarschijnlijk zullen vertragen zodra de voorraden uitgeput zijn. Volgens Oilemans is de productiecapaciteit van Noord-Korea onvoldoende om het tempo van de vraag bij te houden.

    De gerapporteerde stroom van leveringen komt op een moment dat de afnemende Amerikaanse en Europese militaire hulp voor Oekraïne een bedreiging vormt om zich te verdedigen tegen Rusland.

    Experts voorspellen dat de samenwerking tussen Rusland en Noord-Korea waarschijnlijk nog tot 2024 zal doorgaan zolang de internationale sancties symbolisch blijven.

    “De beslissing om op grote schaal munitie te leveren onderstreept opnieuw de ernstige bedreiging die Noord-Korea vormt voor de internationale veiligheid”, klinkt het in een rapport van het Royal United Services Institute, een Britse denktank op het gebied van veiligheid.

    www.hln.be/buitenland/spookschepen-in...
  10. forum rang 7 plusmin 28 december 2023 00:18
    quote:

    Karel schreef op 26 december 2023 11:51:

    [...]

    Graag geen leugens over mij verspreiden mdv; ik heb nergens gezegd “dat deepstate het nieuws overneemt van de Oekraïne”
    Het is Oekraïne en níet 'DE Oekraïne', zoals je hierboven schrijft!
    DE Oekraïne was een sovjet 'provincie'.

    Oekraïne is een vrij en zelfstandig land en vecht nu voor die vrijheid tegen de agressor en terroristische staat rusland.

    Groot verschil!
  11. forum rang 5 Mdv 28 december 2023 00:19
    Vandaag
    05:55
    Zelenski: Oekraïne kan top 10 wapenproducenten bereiken

    Oekraïne kan een van de tien grootste wapenproducenten ter wereld worden, zei president Zelenski in zijn dagelijkse videotoespraak. Dat moet volgens hem van Oekraïne op termijn een van de zwaarst gemilitariseerde landen ter wereld maken.

    De Oekraïense president stelt dat de wapenindustrie niet alleen bijdraagt aan de oorlogsinspanning, maar ook aan economische groei en werkgelegenheid. Zelenski noemde gezamenlijke projecten om wapens te produceren met onder meer de Verenigde Staten "een van de belangrijkste politieke verwezenlijkingen van het jaar".

    Eerder op woensdag had een minister van Zelenski laten weten dat het land er in 2023 in is geslaagd de productie van wapens te verdrievoudigen. In Oekraïne zouden momenteel zo'n 300.000 mensen actief zijn in de wapenindustrie, verdeeld over vijfhonderd bedrijven.
  12. forum rang 6 benbelegger 28 december 2023 00:29
    quote:

    Keep-it-simple schreef op 27 december 2023 13:55:

    Benbelegger,

    Je beschrijft een lastig onderwerp.
    Het vechten voor het paren of indruk willen maken of mooie kleuren tonen(gezondheid uitstralen) gaat hand in hand met dat het beste sperma zich mag voortplanten want geeft de meeste kans dat het soort in de natuur overleeft, het versterkt elkaar maar is geen bewuste actie.

    Je hebt het over de ziel.
    In een gesprek tussen Dick Swaab (denkraamspecialist) en Emanuel Rutten viel de ziel een aantal malen.
    Dick Swaab refereert de ziel aan het product van het denkraam en is het denkraam weg dan geen ziel meer.
    Emanuel Rutten (wiskundige en filosoof en bekeerd Christen) geeft de ziel een andere betekenis en wijst op de schepper.
    Noemt de schepper : een niet_veroorzaakt bewustzijn dat het eerste iets veroorzaakt heeft en gebruikt dat argument als een vrijwel zeker bestaan van de Schepper zonder dat het een 100% bewijs is.
    Off-topic:

    Ik gebruikte de term:"levende ziel" omdat deze zo wordt aangeduid in de oude Statenvertaling en het lijkt bedoeld voor alles wat los van de aarde beweegt, dus niet in de aarde is geworteld. En wat zelfstandig naar eten zoekt. Autonome wezens dus. Of de insecten daar ook bij horen weet ik niet, want die hebben geen longen ( je kunt ze dus niets "inblazen:).
    In de nieuwe vertalingen wordt de term "levende ziel" niet meer gebruikt, misschien te moeilijk om uit te leggen.

    Er is mij opgevallen dat in de schepping de vijfde en de zesde dag van elkaar verschillen.
    Op de vijfde dag worden de vissen en de vogels geschapen, dus alle eierleggende dieren.
    Van de vliegende zoogdieren is alleen de vleermuis overgebleven ( overgangstype??)
    Op de zesde dag worden alle zoogdieren en "de mens" en ook: de mensen geschapen.
    Op de vijfde én de zesde dag krijgen mensen en dieren dezelfde opdracht: gaat heen en vermenigvuldigt u.
    Alleen de mensen kregen de opdracht om over de aarde te heersen.

    Na dit scheppingsverhaal wordt de speciale schepping van "de mens" belicht, de mens, die, na alle dieren een naam te hebben gegeven ( hij leert dan zelf te praten) in het vervolg Adam wordt genoemd.
    De mens wordt in een speciale omgeving neergezet ( het paradijs) met daarin de boom van kennis-van-goed-en-kwaad en de levensboom.

    Pas dan komt Eva in zicht, de hulp die "als tegenover hem zij", dus zijn spiegelbeeld, maar dan in vrouwelijke vorm. Wij zouden tegenwoordig kunnen zeggen: zij kreeg het DNA, dus de eigenschappen en daarmee de spraak, van Adam.

    We kennen allemaal het verhaal van Adam, Eva en de slang.
    En dat ze uit het paradijs werden gejaagd.

    Alleen de levensboom bleef daar onaangeroerd staan, ze konden er niet meer bij komen.

    Dieren weten niet van goed en kwaad, dat weten alleen de mensen.

    Dieren doen alleen wat in hun aard ligt.

    Maar eigenlijk is het hele leven een soort van kringloop.

    Want God schiep de mens ( naar Zijn beeld), de mens schiep de robot ( naar zijn beeld).

    Alleen is bij de mens de vrouw als eerste aan de beurt, zeg maar de eerste Eva.

    nl.wikipedia.org/wiki/Sophia_(robot)
    www.youtube.com/watch?v=W0_DPi0PmF0

    Dat is, wat ik eerder eens heb genoemd, de vierde taal, de digitaal.

    En wat heeft die vierde taal gebracht? AI

    Op een dag zal Sophia zeggen dat "de mens" niet bestaat.
    .
  13. forum rang 4 Karel 28 december 2023 05:15
    quote:

    Mdv schreef op 26 december 2023 10:58:

    [...] …van de Oekraïne en alles verifiëert, nou de Oekraïne heeft vandasg aangegeven ….
    Het is Oekraïne en niet ‘ DE Okraïne’ , zoals je hierboven schrijft!
    DE Oekraïne was een Sovjet ‘provincie’.
    Groot verschil!

    (met dank aan plusminus)
  14. forum rang 10 DeZwarteRidder 28 december 2023 10:43
    Poetins elite in verlegenheid gebracht door wild naaktfeest in Moskou

    Onze redactie
    Aangepast: 25 min geleden52 min geledenin Buitenland

    MOSKOU - Een Russisch privéfeest onlangs georganiseerd door de bekende blogger en tv-presentator Nastya Ivleeva in een nachtclub in Moskou, heeft voor veel ophef gezorgd. De party met dresscode ’bijna naakt’ werd bezocht door talloze beroemdheden. Al snel circuleerden er diverse pikante foto’s en filmpjes op sociale media. Het leidt tot grote woede in hoge Russische kringen.

    Het zorgde in Rusland voor behoorlijk wat opschudding. Pro-Kremlin-bloggers, parlementsleden en activisten, die de oorlog in Oekraïne steunen, waren woedend over dit schandaal: hoe konden beroemdheden zo feesten terwijl Russische soldaten hun leven op het spel zetten tijdens de ’speciale militaire operatie’.

    Volgens diverse Engelse media zijn nu veel van de beroemde gasten, die normaal gesproken behoorlijk aanzien genieten, in verlegenheid gebracht. De feestgangers buitelen intussen over elkaar heen om in het openbaar excuses aan te bieden of te ontkennen dat ze überhaupt op het feest zouden zijn geweest.
    Gevangenisstraf

    Voor rapper Nikolai Vasilyev, beter bekend als Vacio, is zijn aanwezigheid nog zuurder. Hij werd na het uitlekken van de beelden gearresteerd en veroordeeld tot 15 dagen gevangenisstraf wegens ’wanordelijk gedrag’. Tevens kreeg hij een boete van 200.000 roebel, zo’n 2.200 dollar, wegens het promoten van niet-traditionele seksuele relaties. De rapper zou met alleen een sok om zijn geslachtsdeel op het feest zijn verschenen.

    Ivleeva die het feest organiseerde, is sindsdien een van de meest besproken personen in Rusland. Zij zou die avond sieraden hebben gedragen ter waarde van 23 miljoen roebel (251.000 dollar). En dat in een tijd waarin sommige Russen moeite hebben om rond te komen, zo luidt de kritiek. Inmiddels heeft de bekende blogger twee video’s uitgebracht waarin ze haar excuses maakt.
  15. forum rang 10 DeZwarteRidder 28 december 2023 10:48
    Russische diplomaat: 'Finland zal als eerste lijden als oorlog escaleert'

    Als de spanningen tussen de NAVO en Rusland escaleren zal Finland zal het eerste land zijn dat daaronder zal lijden. Dat heeft de Russische diplomaat Michail Ulyanov gezegd.
    Ulyanov, vertegenwoordiger van Rusland bij internationale organisaties, deed zijn uitspraken donderdag tegenover persbureau RIA. Volgens Ulyanov is dat omdat Finland aan de grens ligt met Rusland. "Aangezien zij onze buren zijn zullen zij, als de oorlog escaleert, de eerste zijn die daaronder lijden", zei hij. "Ze hadden een rustig en vredig leven en kwamen plotseling tussen Rusland en de NAVO terecht toen ze lid werden van dat bondgenootschap."
    Volgens de Russische diplomaat Michail Ulyanov zal Finland het eerste land zijn dat zal lijden onder een escalatie.
  16. forum rang 4 Karel 28 december 2023 11:07
    quote:

    Karel schreef op 27 december 2023 07:25:

    [...]
    Alle terreinwinsten op 26 december 2023
    volgens de pro-Oekraïnse site deepstatemap.live:
     
    Terreinwinst door Rusland:
    - ten Westen van Marinka richting Heorhiivka deepstatemap.live/en#14/47.9559/37.4998
     
    Terreinwinst door Oekraïne: geen
     
    Deze  aanhoudende reeks van Russische succesvolle wanhoopsoffensiefjes vind ik toch wel zorgelijk worden
     
    Alle terreinwinsten op 27 december 2023
    volgens de pro-Oekraïnse site deepstatemap.live:
     
    Terreinwinst door Rusland:
    - ten Zuid-Oosten van Robotyne richting het Noorden deepstatemap.live/en#13/47.4200/35.8946
     
    Terreinwinst door Oekraïne: geen
     
    Deze  aanhoudende reeks van Russische succesvolle wanhoopsoffensiefjes vind ik steeds zorgelijker worden
     
  17. kwekkel 28 december 2023 11:08
    quote:

    josti5 schreef op 27 december 2023 16:17:

    [...]

    Ben ook erg benieuwd, hoe de Europese bevolking zich gaat opstellen in het geval van openlijker NAVO-betrokkenheid met mankracht.
    Ik ben benieuwd hoe de Europese bevolking zich gaat opstellen als Oekraïne heeft verloren, door gebrek aan steun en hun eigen Europese land aan de beurt is.
  18. forum rang 10 luchtschip 28 december 2023 13:19
    Generale Staf van het Oekrainse Leger :

    In de zuidelijke regio Kherson rapporteert het militaire commando van Oekraïne :

    "Oekraïense troepen blijven het bruggenhoofd uitbreiden."

    Aan de zuidkant van de rivier de Dnipro ligt het bruggenhoofd rond het dorp Krynky.

    Rusland is nog steeds kanonnenvoer aan het leveren om de Oekrainse voet aan de grond te vernietigen, waaronder dertien mislukte aanvallen gisteren

    maar alles zonder resultaat.

    detailkaart
    pbs.twimg.com/media/GCbw8JWWMAAdXkb?f...

    kaart iets uitgezoomd--Krynky ligt slechts 65 km van de Noord grens van de Krim ( roe lijn )
    pbs.twimg.com/media/GCbw9XZXwAAWQLs?f...

    twitter.com/GlasnostGone/status/17403...
64.182 Posts
Pagina: «« 1 ... 2884 2885 2886 2887 2888 ... 3210 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.853
AB InBev 2 5.311
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 47.136
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 9.042
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 165
ADMA Biologics 1 32
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.651
Aedifica 2 836
Aegon 3.257 320.352
AFC Ajax 537 7.027
Affimed NV 2 5.779
ageas 5.843 109.785
Agfa-Gevaert 13 1.898
Ahold 3.536 74.027
Air France - KLM 1.024 34.394
AIRBUS 1 2
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.778
Alfen 13 17.379
Allfunds Group 3 1.236
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 341
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.772
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.822 240.522
AMG 965 126.630
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.527
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 384
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.202
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 322
Arcadis 251 8.628
Arcelor Mittal 2.024 318.772
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 272
arGEN-X 15 9.186
Aroundtown SA 1 186
Arrowhead Research 5 9.313
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.780
ASML 1.762 77.741
ASR Nederland 18 4.162
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 341
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.806
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.681

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 23 mei

    1. Samengestelde inkoopmanagersindex mei (Jap)
    2. Investeringen maart (NL)
    3. Consumentenvertrouwen mei (NL)
    4. Ackermans & Van Haaren Q1-cijfers
    5. Samengestelde inkoopmanagersindex mei (Dld)
    6. Ahold Delhaize - beleggersdag
    7. Samengestelde inkoopmanagersindex mei (eurozone)
    8. Samengestelde inkoopmanagersindex mei (VK)
    9. Aalberts - jaarvergadering
    10. Turkse centrale bank - rentebesluit
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht