Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Econosto Terug naar discussie overzicht

Jaarcijfers 15 maart voorbeurs

47 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. W@ston 2 maart 2007 11:47
    Bij de halfjaar cijfers maakte Econosto onder meer bekend:

    "Econosto, onder meer distributeur van industriele afsluiters, verwacht dat de omzet en het operationele resultaat dit jaar verder zal toenemen".
    Ook over de jaren daarna is Econosto optimistisch: "De orderportefeuille ultimo juni 2006 kwam fors hoger uit dan op 31 december 2005. Een belangrijk deel van deze orderportefeuille zal in 2007 en 2008 worden uitgeleverd".

    Ben benieuwd of de stijgende lijn zich heeft voortgezet in het afgelopen half jaar. Wanneer volgens planning de levering van de afsluiters voor het petrochemisch complex in de Russische stad Kirishi begin dit jaar is gestart zou dit te zien moeten zijn in de resultaten. Econosto is flink gestegen de afgelopen periode en de afgelopen dagen ook weer flink gedaald (Vooral veroorzaakt door slecht beurssentiment) Er is m.i de komende weken ruimte voor een stijging naar de 6 euro. Uiteraard alleen bij verbeterd beurssentiment en bij bevestiging van het optimisme van een half jaar geleden.
    Hoe kijken anderen tegen Econosto aan? Hebben we er vertrouwen in dat de crisis van een aantal jaar geleden geheel voorbij is?

  2. [verwijderd] 2 maart 2007 20:33
    Misschien is Econosto een kandidaat ?
    Minder duur dan Hagemeyer en iets kleiner..........

    Uit het Fin. Dagblad van 26-2-2007

    Een overname? Nee, bedankt. Of toch wel?
    CHRISTOPH LINKE

    AMSTERDAM - Een overname bereid je het liefst onopvallend voor. Zo zorg je dat er geen andere kapers op de kust verschijnen die de aanschafprijs kunnen opdrijven. Pas als de deal rond is, mag de buitenwereld het ook weten.

    Maar deze ondernemerswijsheid is niet aan iedereen besteed. In een interview met deze krant laat financieel directeur Tjalling Haisma van Rexel Nederland weten in te zijn voor overnames. De technische groothandel - onderdeel van het Franse Rexel , een van de grootste ter wereld - is na drie jaar fusieperikelen klaar voor acquisities.

    Met het interview wil Haisma aan iedereen wie het aangaat, dus ook commissarissen en financiers van zijn kandidaat-prooien, duidelijk maken dat Rexel bereid is de portemonnee te trekken. Het interview moet hem helpen weigerachtige directies via een omweg onder druk te zetten.

    Een reactie levert het interview in ieder geval op. Hoewel het bedrijf in het interview niet genoemd is, meldt Ehrbecker Schiefelbusch in een persbericht dat 'haar ambities geen ruimte laten om overgenomen te worden'.

    Directeur Peter Leeflang wil graag het persbericht toelichten. 'Hiermee willen wij intern én extern laten weten dat wij niet te koop staan. Wij willen doorgroeien en wel op eigen benen.'

    Toch biedt hij ruimte voor twijfel. 'Ik kies ervoor een Hollands bedrijf te zijn, ook al is onze bedrijfsnaam erg Duits. Voor een Franse baas werken was niet mijn plan.' Rexel is taboe, maar Hagemeyer dus niet? Daar wil Leeflang niet op in gaan. Verrassend zou een verkoop niet zijn. Hij kocht het bedrijf in 1990 en is inmiddels 63 jaar oud. Zegt hij nee als Hagemeyer belt voor een gesprek? 'Tijd voor een lunch is er altijd, maar ik geef ze weinig kans.'
  3. [verwijderd] 3 maart 2007 19:50
    laatste nieuwsbrief (03-02-07) van de m.i. uitstekende site
    www.debeleggersadviseur.nl
    ze hebben trouwens in het verleden ook goed onderbouwde analyses over econosto gepubliceerd en de nestor van deze club bezoekt al de vergaderingen van aandeelhouders waarvan zij aandelen in portefeuille hebben,zie site:
    www.debeleggersadviseur.nl/nieuwsbrie...
    zit zelf long in econ.
    succes aan allen
    n.r.

  4. W@ston 4 maart 2007 08:51
    Enkele passages uit de laatste nieuwsbrief van XEA van 3 maart 2007. Deze info is overigens grotendeels overgenomen uit de jaarverslagen en persberichten van Econosto zelf.

    "Vooruitzichten geheel 2006:
    · Verdere groei van omzet en operationele winst
    · Groei aandeel eigenmerk producten
    · Toenemende betrokkenheid bij industriële projecten.
    Belangrijke gebeurtenissen 1e halfjaar 2006
    De ontwikkelingen op de markten waarop Econosto actief is, lieten gedurende de eerste zes maanden van dit jaar een gunstig beeld zien. De orderportefeuille ultimo juni 2006 kwam fors hoger uit dan op 31 december 2005. Een belangrijk deel van deze orderportefeuille zal in 2007 en 2008 worden uitgeleverd. Op 6 juni werd overeenstemming bereikt met een Nederlandse investeringsmaatschappij over de verkoop van de productiebedrijven Temac in Tsjechië en Hofland Deltaflex Rubbertechniek in Leek, van een distributieactiviteit van Econosto België in de vestiging Zeebrugge alsmede het vastgoed in Waalwijk. Hiermee heeft Econosto de verkoop van alle productieactiviteiten afgerond en is de onderneming weer volledig gericht op dienstverlening en (groot)handel op het gebied van industriële afsluiters, appendages, afdichtingen en slangen.

    Econosto verwacht voor geheel 2006 dat er sprake zal zijn van een blijvend gunstig beeld op de markten in de regio’s waarin Econosto actief is, waardoor een verdere groei van zowel omzet als operationele winst wordt verwacht."

    De redactie van XEA voegt er als commentaar aan toe:

    "Econosto is weer terug op de “basis” a.s. 15 maart zal blijken of de strategie van Econosto (lees de heer C. Knol en de zijne) de juiste is?
    De koers is al aan een betere ontwikkeling begonnen, de eerst voortekenen lijken dus al een bevestiging te zijn. Econosto, een aandeel met goede kansen."

    Een conlusie waar ik me in kan vinden.

  5. gerrie2000 15 maart 2007 11:08
    Vanavond dus de cijfers.

    Mijn verwachting is dat de omzet zal richting de 200 miljoen gaan. Met een netto winst van ongeveer 5 miljoen, dat is ongeveer een WPA van 30 cent.

    Maar gezien de enorme omzet en de nog betere vooruitzichten moet de winst dit jaar zeker een stuk verder kunnen worden opgeschroefd richting de 50 a 60 cent per aandeel!

    Ben benieuwd met wat voor nieuws Econosto naar buiten komt!
  6. gerrie2000 15 maart 2007 12:20
    De dagen voor de cijferdag worden beleggers altijd nerveus, zeker bij kleinere fondsen zoals Econosto. D'r zijn dan altijd een aantal die geen aandelen op de cijferdag zelf willen hebben. Dat is wat er nu gebeurd, een paar angsthazen die uitstappen. De omzet is ook erg klein te noemen.

    Als de WPA inderdaad op 30 cent uitkomt verwacht ik geen echte koersbeweging. De KW klopt dan wel naar mijn mening op dit moment.

  7. W@ston 15 maart 2007 19:32
    Hoofdpunten 2006

    Netto-omzet stijgt autonoom met 18% tot € 191,4 miljoen
    Bedrijfsresultaat (excl. overige baten) neemt toe met 75% tot € 7,4 miljoen
    Nettowinst stijgt met 47% tot € 3,9 miljoen
    Order van circa € 40 miljoen voor Kirishi-project in Rusland
    Orderportefeuille stijgt van € 30 miljoen ultimo 2005 naar € 90 miljoen ultimo 2006
    Verkoop laatste productieactiviteiten en overtollig onroerend goed
    Nettowinst per aandeel € 0,29 tegen € 0,20 in 2005

    Verwachting 2007

    Verdere groei netto-omzet en bedrijfsresultaat
    Voornemen van vervroegde aflossing van de converteerbare achtergestelde obligatielening


  8. forum rang 10 voda 15 maart 2007 21:45
    RTRS-Econosto boekt 47 procent meer winst in 2006 (2)
    N i e u w bericht, meer informatie

    CAPELLE AAN DEN IJSSEL (ANP) - Het technisch
    groothandelsbedrijf Econosto heeft in 2006 een nettowinst
    geboekt van 3,9 miljoen euro, 47 procent meer dan in het
    voorgaande jaar. ,,We zijn optimistisch gestemd dat de stijgende
    lijn zich doorzet en voorzien in 2007 een verdere toename van
    netto-omzet en bedrijfsresultaat'', liet bestuursvoorzitter
    Frank van Os donderdag weten.

    Het bedrijf verhoogde de omzet op eigen kracht met 18
    procent van 162,6 miljoen naar 191,4 miljoen euro. Met name in
    het Midden-Oosten groeiden de activiteiten sterk. Het bedrijf
    verwacht veel van het nieuwe petrochemische complex in Kirishi,
    180 kilometer buiten Sint-Petersburg. Econosto levert hiervoor
    voor 40 miljoen euro aan afsluiters.

    Het bedrijfsresultaat kwam uit op 7,4 miljoen euro, tegen
    6,4 miljoen in 2005. De onderneming zag de orderportefeuille
    groeien van 30 miljoen tot 90 miljoen euro.

    Econosto liet donderdag weten de achtergestelde
    converteerbare obligaties, die kunnen worden omgezet in
    aandelen, af te willen lossen. Daarover zal het begin april meer
    laten weten.

    ((ANP Redactie Economie, email economie(at)anp.nl, +31 20
    504 5999))
  9. forum rang 10 voda 15 maart 2007 21:46
    Econosto boekt 18% netto-omzetstijging 200615 mrt 2007, 18:45 uur
    Amsterdam (BETTEN BEURSMEDIA NEWS) - Econosto, onder meer distributeur van industriele afsluiters, heeft het afgelopen jaar de netto-omzet met 18% zien stijgen van EUR 162,6 miljoen naar EUR 191,4 miljoen. Dit heeft de onderneming donderdag nabeurs bekendgemaakt.

    Het operationele resultaat exclusief bijzondere baten steeg in 2006 met 76% van EUR 4,2 miljoen naar EUR 7,4 miljoen. De onderneming vergelijkt de cijfers zonder deze baten omdat in 2005 een winst was gerealiseerd op de verkoop van vaste activa.

    Eind augustus 2006, bij de presentatie van de halfjaarcijfers, maakte Econosto al bekend een verdere toename van de netto-omzet en het operationele resultaat te verwachten voor het gehele jaar.

    In het afgelopen jaar steeg de nettowinst met 47% van EUR 2,7 miljoen naar EUR 3,9 miljoen. Per aandeel nam de winst toe van EUR 0,20 in 2005 tot EUR 0,29.

    Bestuursvoorzitter Frank van Os zegt in een toelichting over de toekomst: 'We zijn optimistisch gestemd dat de stijgende lijn zich doorzet en voorzien in 2007 een verdere toename van de netto-omzet en bedrijfsresultaat, mede door de start van de uitleveringen van het Kirishi-project.

    In juni vorig jaar tekende Econosto een contract voor de levering van een complete range afsluiters voor eeen groot nieuw petrochemisch industriecomplex in Kirishi nabij Sint Petersburg in Rusland. Deze order heeft een waarde van ongeveer EUR 40 miljoen.

    Verder worden volgens het bedrijf de betere vooruitzichten voor 2007 gesteund door een toegenomen orderportefeuille van EUR 30 miljoen naar EUR 90 miljoen in 2006.

    Voor de lange termijn streeft Econosto naar een rendement op het gemiddeld geinvesteerd vermogen van meer dan 20%, een bedrijfsresultaat van meer dan 5% van de netto-omzet en een netto-werkkapitaal van minder dan 25% van de netto-omzet.

    Het laatste cijfer bedroeg per eind 2006 nog 25,9%. Het bedrijfsresultaat als percentage van de netto-omzet bedroeg 3,9% in 2006, tegenover 2,6% het jaar ervoor.

    Econosto wil de aandeelhoudersvergadering voorstellen de winst over zowel 2005 als 2006 niet uit te keren als dividend. Dit is volgens het bedrijf in verband met afspraken die in 2003 met aandeelhouders en obligatiehouders is gemaakt.

    Verder maakte de distributeur bekend dat het een converteerbare obligatielening met een rente van 6,35% in zijn geheel vervroegd wil aflossen. Het betreft een bedrag van ruim EUR 23 miljoen.

    (c) BETTEN BEURSMEDIA NEWS (tel: +31 20 710 1756; fax: +31 20 710 1875)


  10. gerrie2000 15 maart 2007 22:10
    nou, dat was toch een aardige voorspelling, ik zat er slechts 1 cent naast!

    Belangrijker is dat men op termijn (ditjaar? volgend jaar?) streeft naar 5% operationele winst. Op pakweg 200 miljoen euro omzet is dat dus 10 miljoen, netto ongeveer 8 miljoen, da's zo'n 60 cent WPA.

    Dan kan de koers dus naar voorzichtig geschat 15x0.60 = 9 euro. D'r zit dus nog genoeg in het vat voor dit jaar!!
  11. forum rang 6 izdp 15 maart 2007 23:32
    Nee, je rekensom is fout. Het aantal aandelen zal ong met 2,9 miljoen toenemen, dus van 13,5 naar zo'n 16,4 miljoen. Dan kom je onder de 50 cent uit met jouw gedachte winst.
  12. Beate 16 maart 2007 06:53
    quote:

    izdp schreef:

    Nee, je rekensom is fout. Het aantal aandelen zal ong met 2,9 miljoen toenemen, dus van 13,5 naar zo'n 16,4 miljoen. Dan kom je onder de 50 cent uit met jouw gedachte winst.
    Klopt, maar dan gaan we hoe dan ook weer naar de oude nivo's terug van meer dan 7€. Het werd wel tijd onderhand (5 jaar of zo).

    Groetjes,
    Beate
  13. [verwijderd] 19 maart 2007 16:25
    quote:

    gerrie2000 schreef:

    nou, dat was toch een aardige voorspelling, ik zat er slechts 1 cent naast!

    Belangrijker is dat men op termijn (ditjaar? volgend jaar?) streeft naar 5% operationele winst. Op pakweg 200 miljoen euro omzet is dat dus 10 miljoen, netto ongeveer 8 miljoen, da's zo'n 60 cent WPA.

    Dan kan de koers dus naar voorzichtig geschat 15x0.60 = 9 euro. D'r zit dus nog genoeg in het vat voor dit jaar!!
    je gaat mijns inziens iets te snel.Als je uitgaat van 15%omzetstijging per jaar in 2007 en 2008 en een niveau van 5% bedrijfsresultaat in 2008, dan moet je daarop in mindering brengen de financiele lasten ( ca 4 miljoen na aflossing) en de belastingen ( €0,5 miljoen?) dan is het resultaat na belastingen zo groot, dat bij het nieuwe aantal aandelen na aflossing en conversie de € 0,51 ct winst per aandeel wordt bereikt in 2008 . Dan komt ook de koers van € 7 (=k/w 14 in 2009) binnen bereik. Ik zou het een grandiose prestatie vinden van Econosto als zij dit in 2007 en 2008 zouden weten te bereiken.

    Ik verwacht overigens, dat Econosto dan al lang is overgenomen. Men heeft de zaken nu op orde, de risico's zijn bekend en er is voor een geschikt bedrijf voldoende synergie te genereren.
    Zoef
47 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.854
AB InBev 2 5.311
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 47.432
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 9.057
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 167
ADMA Biologics 1 32
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.795
Aedifica 2 847
Aegon 3.257 320.451
AFC Ajax 537 7.029
Affimed NV 2 5.832
ageas 5.843 109.790
Agfa-Gevaert 13 1.904
Ahold 3.536 74.037
Air France - KLM 1.024 34.407
AIRBUS 1 2
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.779
Alfen 13 17.561
Allfunds Group 3 1.241
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.248
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 343
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.779
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.822 240.600
AMG 965 126.814
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.527
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 384
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.220
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 322
Arcadis 251 8.630
Arcelor Mittal 2.024 318.817
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 272
arGEN-X 15 9.208
Aroundtown SA 1 190
Arrowhead Research 5 9.329
Ascencio 1 21
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.795
ASML 1.762 77.994
ASR Nederland 18 4.182
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 347
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.827
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.701

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 03 juni

    1. Inkoopmanagersindex industrie mei, def. (Jap)
    2. Inkoopmanagersindex industrie Caixin mei (Chi)
    3. Omzet detailhandel april (NL)
    4. DSM-Firmenich Beleggersdag
    5. Inkoopmanagersindex industrie mei, def. (Jap)
    6. Inkoopmanagersindex industrie mei def. (Dld)
    7. Inkoopmanagersindex industrie mei def. (VK)
    8. Inkoopmanagersindex industrie mei def. (eur)
    9. Inkoopmanagersindex industrie (S&P) mei def. (VS)
    10. Inkoopmanagersindex industrie (ISM) mei (VS) volitaliteit verwacht
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht