Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Crucell Terug naar discussie overzicht

Grand Cru !!!

17 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 28 september 2007 16:23
    quote:

    pharmer schreef:

    Zou het dan toch nog een echte Grand Cru(cell) worden????
    Hee is dit het Pharming-forum?

    Onzinnige draadjes.

    Dirk
  2. diederique 28 september 2007 17:53
    crucell na overname Berna verworden van Gra Cru Classé naar eenvoudige landwijn..........

    fantasieloze performance van koers -en Leidenpeople

    voorheen werd al een pb uitgebracht als Brus naar de coiffeur was geweest, nu met een meer dan uitstekend marketingverhaal weinig tot niets...
  3. [verwijderd] 28 september 2007 18:07
    Tja, als je op een goede avond om elf uur een persbericht doet uitgaan, op een tijd dus dat alles wat in Nederland daarin geinteresseerd zou kunnen zijn allang in bed ligt, en je zorgt er niet voor dat al die slapers de volgende morgen alsnog nadrukkelijk met je verhaal worden geconfronteerd, dan heb je jezelf toch echt wel een duidelijk brevet van onvermogen op PR-gebied gegeven. Ik heb daarvoor maar één woord over: SUKKELS.
    p
  4. [verwijderd] 28 september 2007 18:14
    quote:

    pinson du nord schreef:

    Tja, als je op een goede avond om elf uur een persbericht doet uitgaan, op een tijd dus dat alles wat in Nederland daarin geinteresseerd zou kunnen zijn allang in bed ligt, en je zorgt er niet voor dat al die slapers de volgende morgen alsnog nadrukkelijk met je verhaal worden geconfronteerd, dan heb je jezelf toch echt wel een duidelijk brevet van onvermogen op PR-gebied gegeven. Ik heb daarvoor maar één woord over: SUKKELS.
    p
    zo is het precies
  5. [verwijderd] 28 september 2007 18:15
    De ene keer te vroeg, dan weer te laat. Het heeft geen drol te maken met het tijdstip maar met de appriciatie van de ontvangers van dat PB. Het feit dat crxl rond de presentatie van de bijeenkomst een pb verstuurd onderstreept volgens mij de urgentie/belang van het bericht in de ogen van crxl. Dit forum is de wereld niet. De rest van wereld vindt het gewoon niet zo belangrijk. Kunnen we allemaal vreselijk opgewonden over doen, maar helpt geen moer.

    VB: crxl stuurt direct aan het bericht van Merck een PB uit. "Jongens, het ligt niet aan PER.C6!!" Reactie: jemig dan zal er wel iets loos zijn, anders reageer je niet zo nerveus. Etc.
  6. forum rang 9 josti5 28 september 2007 18:44
    Nee, dit forum is zeker de wereld niet, maar bestaat imo wel voor 99% uit mensen, die Crucell een warm hart toedragen, die bovendien bergen ervaring op allerlei terrein 'concerning Crucell' bijeenbrengen, en daarom wel serieus genomen mogen worden.
    Een persbericht de wereld in sturen op het moment dat iets moois gebracht wordt is leuk voor de spreker, maar niet voor de rest van de wereld.

    Ik ben het dan ook hartgrondig met pinson eens, dat deze move not done is.

    Bovendien, zoals gogogoo al opmerkte: niets op de algemene media (laat staan de financiële), geen minister die een positieve reactie geeft, geen bekende viroloog die enthousiast is...

    Nee: het PR-beleid is echt op een dieptepunt beland, wat mij betreft.

    Alsof ze het er om doen...
  7. [verwijderd] 28 september 2007 19:15
    Denk je nu werkelijk dat crxl niet heeft nagedacht over het tijdstip? Was de kritiek nu niet juist dat crxl de regie niet meer in handen had toen new fields de primeur meldde en dat er niet gereageerd werd op Merck? Ik zie het PB en de timing als een poging om juist wel de regie te hebben. Dat PB is vanzelfsprekend verspreid naar alle media en instituten. Dat is een standaardverzendlijst. Het is dan NOT DONE om er een paar uur later nog even rappeltje achter aan te zenden: wakker worden!!Hé, is echt wel belangrijk hoor. Schijnbaar hebben heel veel geoordeeld: no news!! Of had er een veel meer opgewonden/uitgesproken PB moeten komen? Ik weet het niet, het is niet mijn vak. Ik heb er ook geen mening over. Ik lees het, ik volg het, ik bepaal wat ik vervolgens doe. En vraag je vooral af waarom het nieuws niet is opgepikt.

    Maar het is volgens mij de teleurstelling van verschillende mensen dat het bericht niet wordt/is opgepikt, maar eigenlijk dat de koers niet omhoog spuit, wat leidt tot afkeurende reacties. Het komt allemaal een beetje gefrusteerd over. En dat bedoel ik niet vervelend!, maar in de feitelijke zin des woords.
  8. ejvdheuvel 28 september 2007 19:53
    Aanbevolen. Zowat de hele biotechindustrie, beursgenoteerd of niet, heeft wereldwijd de afgelopen maanden klap op klap gehad ten aanzien van de (aandeel-) waarde. Het is unfair om de management teams van deze bedrijven daarvan steeds weer de schuld te geven. Zo ook bij Crucell: er wordt gewoon hard doorgewerkt, ondanks de teleurstellingen die ook daar zullen bestaan over de koersontwikkeling. Het is al eens eerder gesteld: Crucell heeft niet de IR-afdeling van een Genentech of Merck, en dat is -verhoudingsgewijs- maar goed ook.

    Als je korte termijn rendement zoekt kun je beter niet in deze sector beleggen, IMO.

    EJ

  9. forum rang 9 josti5 28 september 2007 19:53
    'En vraag je vooral af waarom het nieuws niet is opgepikt.

    Maar het is volgens mij de teleurstelling van verschillende mensen dat het bericht niet wordt/is opgepikt, maar eigenlijk dat de koers niet omhoog spuit, wat leidt tot afkeurende reacties. Het komt allemaal een beetje gefrusteerd over.'

    Dat dat nieuws niet voldoende is opgepikt, daarover heb ik vandaag al uitleg gegeven: het gaat om preklinische wetenschap: niets meer, en zeker ook niets minder.
    Niet of nauwelijks interessant voor de zakenbanken dus, maar des te meer image-exposure: ministers, virologen die enthousiast zijn over dit unieke Nederlandse bedrijf: waar Holland anno 2007 al niet goed in is: zie ook het FD van vandaag.
    Dit is TV-nieuws voor het grote publiek, liefst in een apart item: temidden van alle family-shit zou dit een geweldige nieuws-opsteker zijn.

    En, helemaal eens: dat men hier en daar verwachtte dat de koers omhoog zou spuiten op dit nieuws, getuigt van het nog onvoldoende scheiden van de 'zaken van het meisje': vandaar vanmorgen mijn waarschuwing voor euforie.
    Daarnaast bleek weer eens te meer: 'buy on the rumour, sell on the news'.
    Overigens: tijdens de CC heeft Brus imo zowel het Sanofi-nieuws als het H5N1-nieuws te veel aangedikt: te veel enthousiasme op de verkeerde plaats.

    Kortom, Crucell: leer eindelijk eens de nieuws-doelgroepen onderscheiden, en handel daar PR-wise naar!

    Je mist kans na kans, Crucell: nu weer verkeerde tijd, dan weer verkeerde doelgroep, vervolgens weer verkeerde boodschap voor de verkeerde doelgroep, en ook nog eens een veel te late reactie, als het erop aan komt.

    En ja: ik vind dat de koers dusdanig is gezakt, dat aandeelhouders wel eens een grote mond mogen opzetten, en niet 'Brus, Manager van het Jaar' hoeven blijven roepen.

    Hoewel ik in 2005 ook op hem gestemd heb...

  10. [verwijderd] 28 september 2007 20:02
    Ok, Ok, Ok ;) Het is zoeken naar de vorm. Zie ook de reactie tijdens de AVA in juni over PR, IR en de rol van analisten. Je merkt ook dat Goudsmit wat meer in de coulissen wordt gehouden. Maar het omgekeerde geldt ook: als PB's de koers gaan regeren, is het hek van de dam. Dat wordt koersvorming dus mediaspectakel en vice versa.

    Ik volg bijvoorbeeld Nicox nauwkeurig (heb ook aandelen) en dat is echt nog veel meer een rollercoaster. Dus alles wat geldt voor crxl, dan voor nicox in het kwadraat.
  11. [verwijderd] 28 september 2007 20:21
    Normaal wordt op zo'n dag een presentatie gegeven, maar geen nieuws naar buiten gebracht.
    In dit geval was er WEL nieuws en MOET er dus tegelijkertijd een persbericht worden uitgebracht.
    Het tijdstip van de presentatie zal gekozen zijn in verband met de sluitingstijd van BEIDE beurzen.
    De AB's gaan derhalve naar NX4NX.
  12. [verwijderd] 28 september 2007 20:44
    In de vs stijgen we toch mooi een procent meer dan in NL. Maar ja, daar gaat de dollar dus ook weer een procent omlaag. Je zou bijna in geld kunnen gaan handelen.

    Goed om nx4nx weer te zien btw.

    Prettig weekend,
    DH
  13. [verwijderd] 28 september 2007 21:08
    Mijn wat kribbige opmerking had, in ieder geval wat mij betreft, niets met het koersverloop te maken.
    Meer dan wat er staat moeten jullie niet lezen.
    Maar, hoewel dit positieve bericht mogelijkerwijs niet meer waarde had dan het negatieve bericht van Merck over het afgeblazen HIV-onderzoek, dan is het toch wel vreemd dat het laatste door diezelfde niet-belangstellenden volstrekt ten onrechte is opgeblazen tot een drama terwijl het positieve bericht zelfs niet bij Binck is gepubliceerd. Kortom, of het bericht interessant was voor handelaren, banken en analisten doet volstrekt niet ter zake. Van belang is slechts dat het geen enkel effect in de publiciteit heeft gehad. De koers van het aandeel laat mij daarbij koud.
    Het management kan ik in haar kwaliteiten niet beoordelen en daar spreek ik mij ook niet over uit, ik stel slechts vast dat in mijn ogen, en daarin sta ik gelukkig niet alleen, het PR-beleid van Crucell ZEER te wensen overlaat. Wie daaraan debet is of wat daarvan de oorzaak zou kunnen zijn is daarbij niet relevant. Het is een eenvoudige constatering.
    P
  14. [verwijderd] 28 september 2007 23:29
    Tsja.............ook ik had meer respons verwacht vanuit de beleggingswereld .
    Maar.......

    Biotech is moeilijke materie en voor de gemiddelde belegger niet goed in te schatten en is eigenlijk niet verkeerd.

    DIE mensen die WETEN waar ze in investeren zitten op termijn op rozen.

    Goed bedrijf Crucell en steeds beter en vooral steeds spannender.

    Komt echt wel die koers explosie

    Ian

17 Posts
|Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.861
AB InBev 2 5.314
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 47.966
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 254
Accsys Technologies 22 9.071
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 169
ADMA Biologics 1 33
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.930
Aedifica 2 847
Aegon 3.257 320.658
AFC Ajax 537 7.030
Affimed NV 2 5.939
ageas 5.843 109.799
Agfa-Gevaert 13 1.906
Ahold 3.536 74.072
Air France - KLM 1.024 34.435
AIRBUS 1 2
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.792
Alfen 13 17.767
Allfunds Group 3 1.258
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.248
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 346
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.781
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.822 240.752
AMG 965 127.470
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.528
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 384
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.261
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 329
Arcadis 251 8.640
Arcelor Mittal 2.025 318.930
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 273
arGEN-X 15 9.224
Aroundtown SA 1 196
Arrowhead Research 5 9.339
Ascencio 1 22
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.837
ASML 1.762 78.669
ASR Nederland 18 4.201
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 348
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.877
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 50
Azerion 7 2.712

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 18 juni

    1. Reserve Bank of Australia rentebesluit 4,35%
    2. ZEW-index economisch sentiment juni (Dld) 50 volitaliteit verwacht
    3. Inflatie mei def. (eur)
    4. Detailhandelsverkopen mei (VS) +0,3%
    5. Industriële productie mei (VS)
    6. Bedrijfsvoorraden april (VS)
  2. 19 juni

    1. Consumenten- en producentenprijzen mei (VK)
    2. Greenyard jaarcijfers
    3. Hypotheekaanvragen - wekelijks (VS)
    4. Wall Street gesloten vanwege Juneteenth Day
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht