Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Antonov Terug naar discussie overzicht

Antonov nu Total Loss?

111 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 7 juli 2006 12:36
    Dat Antonov sinds jaar en dag wijd en zijd bekend/berucht staat om zijn per saldo multi interpretabele PR sprookjes is nog tot daar aan toe zolang er maar voldoende "believers" in deze ultieme jongensdroom blijven geloven en hun zuurverdiende spaarcentjes schenken is er natuurlijk niets aan de hand. Maar dit keer maakt Hein Vergeer nog grotere uitglijders dan de afgelopen week door vandaag weer eens openlijk frontaal de bocht uit te vliegen. Dit persbericht vandaag is dan ook een contradictio in terminis met voorgaande A persberichten. Was er eerst opeens sprake van nieuwe verwatering door aandelenuitgifte/verrekening met de converteerbare lening? om het eigen vermogen op te krikken om niet naar het strafbankje te worden verwezen nu vandaag blijkt dit volgens onze scheve schaatsrijder weer eens allemaal niet het geval te zijn. Dus dan toch nog een strafbankje en dan definitief op weg gesleept naar de Boulevard of Broken Dreams.

    Een ding lijkt in ieder geval duidelijk bij zoveel gestuntel en miscommunicatie tussen management, grootaandeelhouders en PR chief zoals Antonov de afgelopen week al laat zien dat je zo nimmer ooit een werkend technisch product kan maken. Maar daar gaat het bij Antonov natuurlijk niet om.
    Succes
    GH

    Antonov wint bijna 25% na opname restant kredietfaciliteit
    iex.nl/nieuws/nieuws_artikel.asp?iNew...
    AMSTERDAM (FD.nl/Betten) - Op Euronext Amsterdam is Antonov dinsdag omstreeks 14.10 in een opwaartse versnelling terechtgekomen en koerst sindsdien fors hoger. De bedenker van transmissiesystemen heeft het resterende bedrag van euro 1,9 mln van de converteerbare kredietfaciliteit van in totaal euro 6 mln opgenomen.

    Daarvoor heeft de onderneming 2,6 mln nieuwe aandelen uitgegeven. De uitgiftekoers van de nieuwe stukken varieert van euro 1,17 tot euro 1,72.

    Omstreeks 14.40 uur noteert het aandeel 18,8% hoger op euro 0,82. In het aandeel gaan dan ruim 2,5 mln stukken om, tegen een tiendaags gemiddelde van van circa 600.000.

    De opname van de faciliteit was noodzakelijk aangezien de nieuwe IFRS-verslaggevingsregels voorschrijven dat een converteerbare lening als schuld moet worden behandeld. Als gevolg van de uitgifte is de balanspositie verbeterd.

    Maandag moest Antonov nog in het stof bijten op de Amsterdamse beurs. Het fonds opende ruim 50% lager om uiteindelijk met een verlies van 40% op euro 0,69 de dag uit te gaan. De omzet was met meer dan 5 mln stukken vijftig keer zo groot als het tiendaags gemiddelde.

    De bedenker van transmissiesystemen voor auto's bracht afgelopen vrijdag een persbericht uit over de invloed van de nieuwe IFRS-verslaggevingsregels. Daarin stelde de onderneming op zoek te zijn naar alternatieve financieringsbronnen om zijn voortbestaan zeker te stellen.

    Daarnaast liet Antonov vrijdag ook weten zijn omzetverwachting van euro 2 mln dit jaar niet te gaan halen. Dat was het gevolg van het vastlopen van gesprekken met de Chinese autofabrikant Great Wall Motor over de verkoop van een licentie. Mogelijk worden de onderhandelingen begin oktober hervat.

    Antonov bereikte in mei 1997 een hoogste koers ooit van euro 6,71.

    En dan weer deze vandaag,

    iex.nl/nieuws/nieuws_artikel.asp?iNew...

    Published: 10:18 07.07.2006 GMT+2 /HUGIN /Source: Antonov plc /AEX: ANTO /ISIN: GB0000405349

    Antonov plc (de "onderneming ") Financiële toelichting op "Samenvatting positie Antonov"IFRS verslaggevingregels leiden in de media tot vertekend beeld van situatie Antonov

    7 juli 2006

    Naar aanleiding van het vorige week vrijdag uitgebrachte rapport waarin Antonov voor de eerste maal volgens de IFRS verslaggevingregels haar resultaten presenteerde is, blijkens een aantal publicaties in media, een vertekend beeld ontstaan van de werkelijke situatie waarin Antonov verkeert.
    De belangrijkste redenen waarom deze vertekening heeft plaats gevonden zijn:

    Als gevolg van de berichtgeving omtrent het accountantsrapport heeft Antonov maandag een toelichting gegeven op de huidige financiële situatie waarin de onderneming duidelijk heeft gemaakt dat er een positieve kaspositie is op dit moment. Tevens kan Antonov beschikken over een bestaande faciliteit van 1,9 miljoen euro, die resteert van een totale faciliteit van 6 miljoen euro uit 2005.
    Deze faciliteit van 1,9 miljoen euro is op dit moment nog niet aangesproken, waardoor de Board of Directors van mening is dat Antonov momenteel in een goede financiële positie verkeert. Voor de langere termijn is de Board of Directors er van overtuigd dat, waar additionele financiering noodzakelijk is, deze op passende wijze kan worden verkregen.

    Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met:
    Drs. Jos E. Haag, Chairman Audit Committee Antonov
    Hein Vergeer

    Tel: 06 5156 1767
    Tel: 06 5510 4444

    Peter Logsdon, CFO Antonov Tel: +44 1223 421 744
    +44 780 815 8423 (mobile)

    John Moore, CEO Antonov Tel: +44 1223 421 740
    +44 793 918 40 86 (mobile)

    Christopher Ross, Chairman Antonov Tel: +44 1788 891 880
    +44 777 063 4400 (mobile)

    pdf versie persbericht
  2. [verwijderd] 7 juli 2006 12:46
    7-7-2006 12:07
    AMSTERDAM (Dow Jones)--Antonov maakt zich geen zorgen over de nabije toekomst, ondanks het feit dat het vorig week meldde dat de benodigde nieuwe financiering nog onzeker is.

    "Er is geen enkele reden voor nervositeit", zegt Jos Haag, commissaris bij de onderneming, vrijdag tegen Dow Jones Nieuwsdienst.

    De Nederlandse supervisor zegt dat de ontwikkelaar van versnellingsbakken en gerelateerde producten nog voldoende middelen beschikbaar heeft om een tijdje vooruit te kunnen. "En ik heb er alle vertrouwen in dat we tijdig passende nieuwe financiering kunnen vinden", stelt Haag.

    Volgens Jos Haag kan Antonov momenteel nog een beroep doen op een kredietruimte van circa EUR1,9 miljoen, terwijl het bedrijf nog zo'n EUR200.000 in kas heeft. "Met die ruim EUR2 miljoen kunnen we nog een tijdje vooruit", aldus Haag, die niet wil zeggen hoe lang die periode is.

    Volgens Haag zijn er diverse mogelijkheden om middelen aan te trekken. "Een nieuw krediet is mogelijk, terwijl we ook aandelen uit kunnen geven. We moeten kijken wat daarvoor het beste pad is, maar ik heb er vertrouwen in dat passende financiering zullen vinden."

    In 2005 maakte Antonov een operationeel verlies van GBP5,2 miljoen. Vorige week maakte het bedrijf ook bekend dat het omzetdoel van EUR2 miljoen in 2006 niet gehaald zal worden, vooral omdat een mogelijk contract met het Chinese Great Wall Motor Company een langere voorbereidingstijd nodig heeft dan eerder was ingeschat.

    "Erg jammer", zegt Haag, "maar we verwachten wel degelijk omzet te halen dit jaar uit onze supercharger. Daar hebben we overigens al wat omzet uit gehaald, al kan ik nog niet zeggen hoeveel dat is".

    De supercharger is een apparaat dat automotoren meer vermogen geeft bij lage toeren, waardoor deze meer vermogen krijgen, terwijl het brandstofverbruik lager is.

    Door Arien Stuyt; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5890270; arien.stuyt@dowjones.com

    (END) Dow Jones Newswires

    July 07, 2006 06:07 ET (10:07 GMT)

    Copyright (c) 2006 Dow Jones & Company, Inc.
    Antonov

    Alweer een bericht niet te geloven zouden ze die op de achterkant van de aandelen laten drukken ongetwijfeld voorraad genoeg.

    Ook een zeer sterke zin van Haag dat ze wel al wat omzet gehaald hebben uit die supercharger alleen kan hij nog niet vertellen hoeveel dat is.
    Kan me voorstellen dat ze daar niet mee kunnen omgaan de administratie is natuurlijk helemaal niet op omzet ingericht en dhr Haag gebruikt natuurlijk ook zijn vingers niet om de omzet te tellen of zou hij geen vingers hebben?

    In China werken ze toch nog met een telraam zou dat niets voor die Haag zijn of zou hij dat ook niet snappen.

    Nee hoor door dit soort sterke berichtgeving gaan we natuurlijk met zijn allen weer investeren in dit gouden bedrijf.
  3. [verwijderd] 7 juli 2006 12:55
    quote:

    Teunis Moerman schreef:

    7-7-2006 12:07
    AMSTERDAM (Dow Jones)--Antonov maakt zich geen zorgen over de nabije toekomst, ondanks het feit dat het vorig week meldde dat de benodigde nieuwe financiering nog onzeker is.


    Ook een zeer sterke zin van Haag dat ze wel al wat omzet gehaald hebben uit die supercharger alleen kan hij nog niet vertellen hoeveel dat is.
    Kan me voorstellen dat ze daar niet mee kunnen omgaan de administratie is natuurlijk helemaal niet op omzet ingericht en dhr Haag gebruikt natuurlijk ook zijn vingers niet om de omzet te tellen of zou hij geen vingers hebben?

    In China werken ze toch nog met een telraam zou dat niets voor die Haag zijn of zou hij dat ook niet snappen.

    Nee hoor door dit soort sterke berichtgeving gaan we natuurlijk met zijn allen weer investeren in dit gouden bedrijf.
    In 2004 was er nog € 0,= omzet. Nu is er zoveel omzet en klanten (?), dat men dit NIET meer in de administratie kan verwerken. Antonov ziet veel verkoopmogelijkheden en maakt zich absoluut geen zorgen. Antonov ziet nog wel mogelijkheden om geld via aandelen binnen te halen. Antovov weet wel hoe dit moet !!!

    Het zijn financiele wonders. Je kunt het gewoon niet meer geloven wat er allemaal gebeurd. Ik zou het niet zo kunnen verzinnen.

    Er is een gouden toekomst met de 6 bak en 2 bak.

    Hoe zit het met de 3 bak en 4 bak. Dit belooft nog veel.
    Alle werknemers werken in de marketing/pr afdeling. De ontwikkelingskosten van de bak die worden steeds hoger.
    Antonov ziet veel mogelijkheden. !!!!!

    Hans
  4. [verwijderd] 7 juli 2006 14:00
    Ach.....ik moet toegeven toch wel heel slim, zo lang bestaan zonder iets concreets (lees verkoopbaar)te produceren, .....nou ja behalve aandelen dan.....
    Nu die nieuwe invalshoek van ontwerptoko naar commercieel gebeuren........slim bedacht....goede rechtvaardig om de aandelenpers weer aan te slingeren. Ik vraag me wel af aan welke eis Antonov niet voldoet in de ogen van de Chinezen.......misschien de financiële?

    Als ik een slimme Chinees was, en die Antonovbak is echt revolutionair, dan neem ik die toko gewoon over.......koopje....

    Enne….voor al diegene die zo heftig te keer gaan…..je hoeft niet te beleggen…
  5. [verwijderd] 7 juli 2006 14:50
    column Rookgordijn Antonov

    Het Britse uitvindersbedrijf Antonov, bedenker van onder andere slimme automatische transmissies, heeft de schrik nog goed in de benen. Op de laatste dag van het eerste halfjaar kwam het bedrijf met de jaarcijfers van 2005. Extreem laat, maar nog net toegestaan. Dei jaarcijfers zorgden voor een paniekreactie onder beleggers. De invoering van IFRS leidde namelijk tot een veel hoger jaarverlies en een negatief eigen vermogen (klik hier). Diverse media berichtten daarop dezelfde dag nog dat Antonov in een soort van liquiditeitscrisis terecht was gekomen, gebaseerd op de toegevoegde passage dat aanvullende financiering vereist was om de bedrijfsvoering voort te zetten.

    Stoute, foute media
    Antonov stelt nu dat de passage over geldnood ‘verkeerd is geïnterpreteerd’ door diverse media afgelopen vrijdag. Ik denk dat dat wel meevalt. De gewraakte passages van zowel het bedrijf zelf, als van de controlerende accountant laten weinig aan duidelijkheid te wensen over. Dat de media dit ‘verkeerd zou hebben geïnterpreteerd’ mag Antonov, voor zover daar sprake van is, zichzelf toerekenen. Daar komt bij dat de financiële positie van het bedrijf al jaren wankel is. Feitelijk weinig nieuws onder de zon, althans, zo lijkt het. Het management vertelt namelijk ook bepaalde zaken niet.

    Vraagtekens rond financiering
    In een eerder stadium stelde hetzelfde management van Antonov dat het was afgestapt van een financiering op jaarbasis en dat het met de credit for equity line bij Quivest volledig gefinancierd was. Samen met een convertible was er medio vorig jaar sprake van een totale financiering van € 10 miljoen. Nu blijkt het management zich dus duidelijk te hebben verslikt in de hoeveelheid geld die het bedrijf nodig heeft. Nu heeft dit ook voor een klein deel te maken met de rechtszaken waarin de Britten verwikkeld zijn geraakt met het machtige Toyota. De zaak voor het Duitse gerecht kost echter volgens opgave van Antonov ongeveer € 100.000. Dat zijn de kosten niet. Duurder is de rechtszaak welke Toyota in Japan is gestart en waarbij patenten van Antonov ter discussie worden gesteld. Inzicht in de kosten van die rechtszaak zijn tot op heden niet gegeven.

    Wankele financiële basis
    Het management van Antonov heeft eerder deze week het restant van de convertible omgezet in aandelen (lees: eigen vermogen). Daarmee is het negatieve eigen vermogen weer voor even verdwenen. Althans, dat zal er nog om spannen. Het negatieve eigen vermogen per jaareinde onder IFRS kwam uit op ₤ 2,56 miljoen (circa € 3,75 miljoen). Niet vergeten moet worden dat Antonov weliswaar vreemd vermogen in eigen vermogen heeft omgezet, maar dat het eerste halfjaar wederom flink verlies is geleden. Gezien het feit dat er nog altijd geen omzet van betekenis wordt gehaald en de kosten gewoon doorlopen, zal het verlies over het eerste halfjaar geschat uitkomen op ₤ 2,5 miljoen. Het is niet helemaal duidelijk hoeveel de omzetting van de convertible heeft opgeleverd, aangezien de omzetting tot aandelen met verschillende uitoefenprijzen heeft plaatsgevonden (tussen de € 1,17 en € 1,72). Hanteren we voor het gemak even de middenkoers van deze bandbreedte en vermenigvuldigen we deze met het aantal bijkomende aandelen van 2,64 miljoen, dan heeft Antonov circa voor € 5,5 miljoen vreemd vermogen verruild voor eigen vermogen. Het halfjaarverlies van geschat € 3,75 miljoen moet hier echter weer af. De stelling dat de financiële basis van Antonov uiterst wankel is, is volkomen juist. Het eigen vermogen zal licht positief zijn, maar ook niet meer dan dat. Bestuursvoorzitter Moore heeft eerder deze week Betten Beursmedia laten weten nog € 400.000 á € 500.000 in kas te hebben en nog € 1,9 miljoen te kunnen trekken van een kredietfaciliteit. Commissaris Jos Haag liet vandaag tegen de Don Jones Nieuwsdienst weten dat Antonov nog ‘zo’n € 200.000 in kas heeft.’ Eigenaardig dat twee direct betrokkenen een heel verschillend bedrag noemen in enkele dagen tijd.

    Dat Antonov belegers hier wel degelijk op het verkeerde been heeft gezet, blijkt ook wel uit een reactie van grootaandeelhouder Quivest. Deze stelde ‘onaangenaam verrast te zijn en niet beter te weten dan dat Antonov volledig gefinancierd was tot het eerste kwartaal van 2007.’ (bron: Betten Beursmedia). Dit gebaseerd op uitlatingen van bestuursvoorzitter Moore van Antonov vorig jaar.

    Rookgordijn
    Beleggers moeten op dit moment bijzonder goed op hun tellen passen. Het management lijkt hard bezig met het opwerpen van een rookgordijn. Alle aandacht gaat op dit moment uit naar de wankele financiële basis. Er is echter heel wat meer goed mis binnen het bedrijf. In het persbericht van april dit jaar bij de bekendmaking van de voorlopige jaarresultaten stelt Moore letterlijk ‘Antonov zal dusdanige inkomsten van de introductie van de supercharger drive realiseren, dat ze de budgetten voor 2006 (een omzet van € 2 miljoen) zonder meer zal halen. Zoals bekend is deze doelstelling inmiddels verlaten. Wat blijkt nu: Moore heeft deze stellige uitspraak zonder enig voorbehoud gedaan, gebaseerd op de verwachting dat de optie-overeenkomst met de Chinese partner zou leiden tot een definitieve overeenkomst. Ergo: gebaseerd op drijfzand. Hiermee zijn beleggers volkomen op het verkeerde been gezet en misleid. Dáár laat Antonov zich tijdens het huidige pr-offensief uiteraard niet verder over uit. Ook houdt het bedrijf zich op de vlakte hoe het toch mogelijk is dat Antonov, na twaalf jaar ontwikkelen en sleutelen, niet bij machte blijkt te voldoen aan de kwaliteitseisen van de Chinezen. Dit zou met name gelden voor kosten van belangrijke toeleveranciers, levertijden en productie-investeringsniveaus. Let op de toevoeging ‘met name.’ Het complete lijstje van gebreken van de zijde van Antonov is dus nog langer. Welkom in de echte wereld, waar de lat in het bedrijfsleven voor Antonov kennelijk toch te hoog blijkt. Onbegrijpelijk dat dit op de laatste dag van de optie-overeenkomst pas aan het licht komt. Aan het alternatief: te late voorlichting van de markt vanuit Antonov moeten we dan nog maar even niet denken, aangezien het bedrijf dan de beursregels zou overtreden die voorschrijven dat koersgevoelige informatie direct gemeld moet worden.

    Het pr-offensief van Antonov is best aardig en lijkt in ieder geval deels zijn werk te doen. De beurskoers is herstel van het dieptepunt afgelopen maandag van € 0,56 tot € 0,80 op het moment van schrijven. Beleggers doen er echter goed aan zich bewust te zijn van het feit dat dit vooral een poging is tot het opwerpen van een rookgordijn van het management. Beleggers zijn onjuist én veel te laat geïnformeerd. Antonov heeft op diverse vlakken zijn zaakjes totaal niet op orde. Aangezien de techniek van de Britten wel perspectieven biedt, wordt het hoog tijd dat de bezem door het bedrijfje gaat en er eindelijk eens op professionele wijze gewerkt en gecommuniceerd gaat worden.

    Martin Crum----------------------------------------
    Martin Crum is redacteur van Inveztor. Op het moment van publiceren bezat hij geen positie in Antonov.

  6. [verwijderd] 12 juli 2006 19:09
    Antonov vandaag gesloten op de 0,70 terugerekend naar de oude koers 0,175. GH kan zich niet voorstellen dat er hier op dit nivo nog "believers" zijn die nog op winst staan dat geldt natuurlijk niet voor de GA's die nimmer 1 cent van hun zelf erin gestoken hebben maar alles met OPEM gefinancierd hebben. Alles meer dan o cent is dan natuurlijk altijd winst.

    Men hoeft geen IP licht te zijn hoe dit voor A gaat aflopen. GH heeft jarenlang gewaarschuwd dat A geen juridisch budget had opgenomen noch een US aanpsrakelijkheids verzekering voor technische producten heeft afgesloten. Een must voor ieder serieus bedrijf dat een technisch product in de US wil vermarkten. Daar gaat dus niets gebeuren en geld uit de IP zaken in Duitsland zit er nu ook helemaal niet meer in voor zover dat er ooit al ingezeten had. A kan wellicht hopen dat Toyota alsnog de juridische kosten wil schikken want men heeft voor zover bekend totaal geen budget voor Japan. Het is een fabeltje dat er niet in Duitsland in beroep gegaan kan worden bij het Bundesgerichthof tegen de beslissing van de Oberlandsgericht in Dusseldorf zeker met de lopende zaak die Toyota nog tegen A heeft aangespannen in zake de validiteit van het gehele patent bij het Oberlandsgericht in Munchen. Er zou een klein voordeel voor A kunnen zijn mbt het interpreteren van de oude wetgeving met de huidige wetgeving uit 2004 maar het grote probleem voor A is dat A in de eerste zaak als eiser nu alles eerst eens moet gaan bewijzen zonder dat het zelfs maar beschikt over een werkend product en Toyota gekozen heeft als eiser het hele patent ook nog eens in Japan aan te vallen dus niet alleen de adaptie mbtt andere proces. Toyota heeft een gerenommeerde IP afdelingen en naar GH mag aannemen en uitstekend profi juridisch netwerk dat zich niet zo maar zal laten vangen.

    we zullen voorlopig spreekt de koers boekdelen.
    succes

    GH
  7. [verwijderd] 12 juli 2006 19:40
    Beste beleggers in Antonov,

    Gedurende vier jaar in twee perioden ben ik belegger (of gokker?) geweest in dit fonds. Ik heb zelfs een toenmalige collega enthousiast gemaakt om in Antonov te beleggen.
    Zo'n twee jaar ben ik er uit. Ik heb het aandeel uiteraard sterk gevolgd door de tijd heen. Ik heb altijd (ook in de periode zonder bezit) gedacht...stel je toch eens voor....
    Je hebt niet zo gek veel nodig om skyhigh te gaan Even een duwtje van een belegger á la De Mol (Versatel) of een goed momentum (TomTom). Ik krijg nu echter de laatste tijd het gevoel dat het een beetje over is. Dus Total Loss is in dit kade een goede term. Ik hoop echter dat ik er naast zit.
    Succes.
  8. [verwijderd] 13 juli 2006 09:24
    Tja..wat zal het worden...ben bang niet veel.....er zijn gewoonweg te veel loze beloftes gedaan over een heel lange periode....de focus ligt nu vooral op de rechtzaak.....wel triest eigenlijk dat je het daar van moet hebben..dit zou eigenlijk een bijzaak moeten zijn.......maar goed er is al genoeg geschreven over deze toko........je kan het Roumen niet kwalijk nemen hij had een idee/droom, heeft geprobeerd hem te realiseren. Dat anderen hier geld insteken doen ze niet uit liefdadigheid.......dus met die mensen heb ik dus ook geen medelijden......

    Mij lijkt dat als de autoindustrie echt interesse in deze vinding had/heeft, ze jaren geleden al hadden aangeschoven bij Roumen.........
  9. [verwijderd] 13 juli 2006 09:30
    quote:

    frans62 schreef:

    Mij lijkt dat als de autoindustrie echt interesse in deze vinding had/heeft, ze jaren geleden al hadden aangeschoven bij Roumen.........
    Reeds in 1997 (Renault) en in 1998 (Ford) werd de deur al voor Antonov dichtgegooid bij genoemde autofabrikanten. Ik snap er echt geen enkele dodo van dat iemand met deze wetenschap nog geld in die toko stopt.

    mvg DD
  10. [verwijderd] 16 juli 2006 11:40
    Koers deze week gesloten 0,62 = 0,155 voor RS.

    Nog steeds geen echt bloed in de straten met believers die nog steeds geloven dat A niet compleet uit de bocht is gevlogen met openlijke ruzie tussen eeen deel management en GA's, 3 rechtzaken waarvan 1 als eiser met meer dan gemiddelde bewijslast zonder ook maar 1 aantoonbaar werkend product te beschikken. GH heeft inmiddels al weer heel lang geleden de deskundigheid van A in old tech adapties in twijfel getrokken maar vooral die mbt het samnstellen en vermarkten van de AMM.

    A heeft GH wat dat betreft tot nu toe dan ook niet niet teleurgesteld en zelfs meer dan dat.

    A produceert nu zelfs niet meer het enige product waar men top in was namelijk de" multi interpretabele info mercial" de MIIC was A ultieme middel om inmiddels decennia lang geld door middel van aandelen uitgiftes op te halen met allerhande ondoorzichtige constructies.

    De kracht van de MIIC's was altijd duidelik gericht op jongensdromen die natuurlijk nooit uit hoefden te komen waarom men nu heeft besloten tot een nachtmerrie scenario gebaseerd op realiteit is GH dan ook onduidelijk of zijn de believers toch moe geworden of hebben gewoonweg geen geld meer om aan de GAs te schenken of een mix van beiden.

    We zullen zien

    Succes dat hebben de "gelukkigen" die deze aandelen nog bezitten wel nodig.

    GH

    quote:

    Gung Ho schreef:

    Antonov vandaag gesloten op de 0,70 terugerekend naar de oude koers 0,175. GH kan zich niet voorstellen dat er hier op dit nivo nog "believers" zijn die nog op winst staan dat geldt natuurlijk niet voor de GA's die nimmer 1 cent van hun zelf erin gestoken hebben maar alles met OPEM gefinancierd hebben. Alles meer dan o cent is dan natuurlijk altijd winst.

    Men hoeft geen IP licht te zijn hoe dit voor A gaat aflopen. GH heeft jarenlang gewaarschuwd dat A geen juridisch budget had opgenomen noch een US aanpsrakelijkheids verzekering voor technische producten heeft afgesloten. Een must voor ieder serieus bedrijf dat een technisch product in de US wil vermarkten. Daar gaat dus niets gebeuren en geld uit de IP zaken in Duitsland zit er nu ook helemaal niet meer in voor zover dat er ooit al ingezeten had. A kan wellicht hopen dat Toyota alsnog de juridische kosten wil schikken want men heeft voor zover bekend totaal geen budget voor Japan. Het is een fabeltje dat er niet in Duitsland in beroep gegaan kan worden bij het Bundesgerichthof tegen de beslissing van de Oberlandsgericht in Dusseldorf zeker met de lopende zaak die Toyota nog tegen A heeft aangespannen in zake de validiteit van het gehele patent bij het Oberlandsgericht in Munchen. Er zou een klein voordeel voor A kunnen zijn mbt het interpreteren van de oude wetgeving met de huidige wetgeving uit 2004 maar het grote probleem voor A is dat A in de eerste zaak als eiser nu alles eerst eens moet gaan bewijzen zonder dat het zelfs maar beschikt over een werkend product en Toyota gekozen heeft als eiser het hele patent ook nog eens in Japan aan te vallen dus niet alleen de adaptie mbtt andere proces. Toyota heeft een gerenommeerde IP afdelingen en naar GH mag aannemen en uitstekend profi juridisch netwerk dat zich niet zo maar zal laten vangen.

    we zullen voorlopig spreekt de koers boekdelen.
    succes

    GH
  11. [verwijderd] 16 juli 2006 13:27
    Beste Special,

    De MIIC'sprookjes van A zijn tot de afgelopen 16 jaar tot nu toe altijd fenomenaal geweest.

    Vooral als men nog eens bedenkt dat het meeste opgehaalde geld door middel van aandelen nimmer in R&D is gestoken zoals wellicht believers nog steeds over dagdromen maar rechtstreeks als OPM giften in de zakken van o.a. Toupet & Co en het management is gestort.

    GH neemtdan ook nog steeds zijn baskische baret af Chapeau voor Fred & Co. Er zijn wereldwijd bijna geen MIIC aandelen te vinden waarbij believers jaar na jaar voor een jongensdroom hun gelden als giften blijven storten. Old tech verpakt in een nieuwe inmiddels al weer ruim gedateerde theoretische adaptie bak hoe bedenk men dit en nog beter hoe vul men zakken zonder er zelf maar ooit een cent in te stoppen of zelfs maar 1 werkend product te fabriceren.

    GH onthult geen geheim dat GH zelf absoluut niet vies is van OPM. Het is GH namelijk nimmer gelukt om op basis van ouwe wijn verpakt in nieuwe zakken zoals bij A zijn zakken te vullen. GH denkt zelfs echt dat GH nog veel mooiere sprookjes kan schrijven en wellicht dat bv Magic die wel over vernieuwd automotive producten beschikt ook wat wil bijdragen en als Special dan net als bij A het geval is zorgt voor voldoende OPM gelden van believers kan Special ook eindelijk eens echt veel verdienen dus........GH garandeert Special nu al bij voldoende inbreng 15 % van de nog uit te geven aandelen zonder dat Special net als de Antonov GA's daar maar ook 1 cent zelf voor hoeft te betalen.
    GH hoort en leest hier wel of Special daar toe in staat is enn geleerd heeft van de A les of dat Special liever blijft dagdromen.

    Succes

    GH

    quote:

    special schreef:

    Als het allemaal niets is, waarom besteed jij er dan zoveel aandacht aan?
  12. [verwijderd] 16 juli 2006 14:03
    Je begint al met een totaal verkeerde aanname, namelijk dat special een zgn,believer is en antonov aandelen in bezit heeft. Aanname fout, rest dus ook complete onzin. Special heeft onlangs geprofiteerd door laag te kopen en behoorlijk hoger te verkopen, dus jouw adviezen om iets te verdienen heeft special dus absoluut niet nodig. En indruk proberen te maken door wat beleggerstermen links en rechts in stukjes op te nemen heeft special i.t.t. GH ook niet nodig. Zo, zijn we er weer helemaal bij!!??
  13. [verwijderd] 16 juli 2006 14:23
    quote:

    special schreef:

    Je begint al met een totaal verkeerde aanname, namelijk dat special een zgn,believer is en antonov aandelen in bezit heeft. Aanname fout, rest dus ook complete onzin. Special heeft onlangs geprofiteerd door laag te kopen en behoorlijk hoger te verkopen, dus jouw adviezen om iets te verdienen heeft special dus absoluut niet nodig. En indruk proberen te maken door wat beleggerstermen links en rechts in stukjes op te nemen heeft special i.t.t. GH ook niet nodig. Zo, zijn we er weer helemaal bij!!??
    Ik denk dat je het mis hebt GH, Special is helemaal geen believer, maar wel een gokker en daarom alles op de plank laat liggen tot 2010. En dat is ook niet zo moeilijk want hij is namelijk de enige die bij de huidige koers nog steeds goed uitspringt. Hij heeft namelijk een aandelenpakket (naar verluidt in al die jaren opgebouwd tot inmiddels 513 stuks) met een gemiddelde aankoopkoers onder het all-time low. Wie vertelt hem dat na! Gung Ho maak je over Keessie geen zorgen, die redt het wel. Hij heeft in al die jaren ook een blind vertrouwen in Ammaca gehad, dus ja dan rijzen de bergen tot in de hemel!! En ja wie weet moeten we in 2010 wel zeggen: "Die Kees, die was zo gek nog niet"!!
  14. [verwijderd] 16 juli 2006 15:12
    je bent zieker dan dat je zelf ooit kan bedenken licentie, Kom maar eens met die mail van je, maar dat durf je niet, het enige dat je durft is anoniem op een forum rond lopen razen als de meest domme stier, Volgens mij ben jij stronte verliefd op die kees, is dat het vreemd mannetje?
  15. [verwijderd] 16 juli 2006 18:02
    Beste Special,

    Special moet wel een believer zijn want die kopen en verkopen toch altijd zoals ze hier al jarenlang breeduit verkondigen allen maar met winst en leiden nimmer verlies. Mijn opmerkingen zijn juist bedoeld voor degenen die nog denken dat Antonov een bedrijf is wat iets anders produceert dan MIIC's.
    GH geeft grif toe dat deze grope met de dag afneemt en het er noiet meer naar uit ziet dat deze groep belggers ooit nog terugkeert in Aandelen A.

    Echte Antonov aandelhouders betalen immers NOOIT voor hun met OPM gelden verworven aandelen en iets verdienen is immers iets geheel ander dan vermogen verwerven.

    Het is GH bekend dat de hard core believers waar Special naar eigen zeggen zo graag bij wil horen niet voor reden of verdienen vatbaar zijn maar liever blijven dagdromen en de term indruk maken heeft GH nergens gebruikt dat hoeft GH namelijk ook niet want GH gebruikt nu eenmaal altijd wel argumenten maar het gebruik van deze term geeft natuurlijk wel een duidelijke inkijk in de psyche van .Special.
    Voor de goede orde van kennis van beleggingszaken is GH in ieder geval tot nu toe niet armer geworden en al GH's verwachtingen tov Antonov niet zonder reden wel allemaal controleerbaar bewaarheid.

    Het staat Special natuurlijk altijd vrij om zijn giften aan het Freds Toupet OPM steunfonds voor armzalige nmultimiljonairs te doen.

    Veel succes

    GH

    quote:

    special schreef:

    Je begint al met een totaal verkeerde aanname, namelijk dat special een zgn,believer is en antonov aandelen in bezit heeft. Aanname fout, rest dus ook complete onzin. Special heeft onlangs geprofiteerd door laag te kopen en behoorlijk hoger te verkopen, dus jouw adviezen om iets te verdienen heeft special dus absoluut niet nodig. En indruk proberen te maken door wat beleggerstermen links en rechts in stukjes op te nemen heeft special i.t.t. GH ook niet nodig. Zo, zijn we er weer helemaal bij!!??
  16. [verwijderd] 16 juli 2006 18:38
    quote:

    special schreef:

    je bent zieker dan dat je zelf ooit kan bedenken licentie, Kom maar eens met die mail van je, maar dat durf je niet, het enige dat je durft is anoniem op een forum rond lopen razen als de meest domme stier, Volgens mij ben jij stronte verliefd op die kees, is dat het vreemd mannetje?
    Pas op! Niet aan Keessie komen he, want dan word ik pas echt boos!
111 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.846
AB InBev 2 5.308
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.999
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 9.029
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 32
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.605
Aedifica 2 832
Aegon 3.257 320.314
AFC Ajax 537 7.025
Affimed NV 2 5.777
ageas 5.843 109.782
Agfa-Gevaert 13 1.895
Ahold 3.536 74.015
Air France - KLM 1.024 34.389
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.778
Alfen 13 16.894
Allfunds Group 3 1.235
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 340
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.771
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.821 240.466
AMG 965 126.476
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.527
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 383
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.188
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 322
Arcadis 251 8.628
Arcelor Mittal 2.024 318.757
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 269
arGEN-X 15 9.176
Aroundtown SA 1 184
Arrowhead Research 5 9.308
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.764
ASML 1.762 77.539
ASR Nederland 18 4.161
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 335
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.775
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.681

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 20 mei

    1. Dui, producentenprijzen april
    2. Ryanair jaarcijfers
    3. Brunel ex €0,55 dividend
    4. HAL ex €2,85 dividend
    5. UMG ex €0,27 dividend
    6. Alfen Q1-cijfers
    7. Zoom Video Communications Q1-cijfers
  2. 21 mei

    1. Envipco Q1-cijfers
    2. Fagron ex €0,30 dividend
    3. Euronext ex €2,48 dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht