Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Schuldenberg tikkende tijdbom?

35 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Partout 2 april 2024 11:30
    Het is lastig om een exacte schatting te geven van de totale schuld in de wereld, omdat deze constant verandert en afhangt van verschillende factoren zoals overheids-, bedrijfs- en individuele schulden. Maar wereldwijd wordt de totale schuld geschat op vele triljoenen dollars. (1 Triljoen is een 1 met 18 nullen)

    De totale bedrijfsschuld wereldwijd varieert afhankelijk van economische omstandigheden, maar het is vaak in de biljoenen dollars ( 1 biljoen is een 1 met 12 nullen). Bedrijfsschulden kunnen bestaan uit leningen, obligaties, kredietlijnen en andere financieringsbronnen die bedrijven gebruiken om hun activiteiten te financieren en uit te breiden.
    Hoe verhoudt zich die giga schuldenberg zich tot de echte economie? Maw wat is de werkelijke waarde van de wereldeconomie ?
    De verhouding tussen bedrijfsschulden en de werkelijke waarde van de economie kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de economische cyclus, sectorale trends en regionale verschillen. Over het algemeen wordt de werkelijke waarde van de wereldeconomie gemeten aan de hand van indicatoren zoals het bruto binnenlands product (BBP), dat de totale waarde van alle geproduceerde goederen en diensten in een land of regio in een bepaalde periode vertegenwoordigt.
    Bedrijfsschulden vormen echter het belangrijkste onderdeel van de economie, omdat ze bedrijven helpen te investeren, groeien en banen creëren.
    Een veel te hoge schuldenlast, zoals nu, brengt momenteel onvoorstelbare risico's met zich mee voor verdere economische stabiliteit en groei.
    Het veronrustende daarbij is dat de reële cijfers hieromtrent, dus de omvang van het totaal aan bedrijfsschulden op wereldschaal, angstvallig geheim wordt gehouden door de Centrale Banken.
    Dat belooft weinig goeds! Er zullen vrijwel zeker in de komende tijd heel wat rotte appels van de boom gaan vallen. Want (conclusie): beurzen zijn totaal overbought in relatie tot de enorme hoeveelheid bedrijfsschulden, er zit nauwelijks nog reële economische waarde meer achter de worldwide veel te hoge beurskoersen. Het is daarom dat mi een beurscrash van minstens 25-30% momenteel een heuse optie is.
  2. Partout 2 april 2024 16:37
    Big Tech-aandelen, bekend als de Magnificent Seven, dalen dinsdag vooral, waarbij Tesla Inc. en Nvidia Corp. de grootste dalingen zien.

    De aandelen van de Roundhill Magnificent Seven ETF – die Google-moederbedrijf Alphabet Inc., Amazon.com Inc., Tesla, Apple Inc., Nvidia, Microsoft Corp. en Facebook-moederbedrijf Meta Platforms Inc. bezit – daalden dinsdagochtend met 1,8%, aldus naar FactSet-gegevens, bij laatste controle.

    De aandelen van Tesla daalden het meest, met een daling van 5,7%, nadat het elektrische autobedrijf veel minder voertuigen had geleverd dan Wall Street had verwacht . Chipfabrikant Nvidia had de op één na grootste daling van de zeven zogenaamde Big Tech-aandelen, met een daling van 2,2% dinsdagochtend, terwijl Alphabet volgens FactSet-gegevens bij de laatste controle met 1,7% daalde.

    De Roundhill Magnificent Seven ETF daalde naarmate de rente op staatsobligaties steeg, waarbij de rente op de 10-jarige staatsobligatie dinsdagochtend met ongeveer vijf basispunten steeg tot ongeveer 4,38%. Toch is de ETF dit jaar volgens FactSet-gegevens bij de laatste controle tot nu toe met meer dan 15% gestegen.
    tijdschriften
    38.57
    -0,71
    -1,81%
    ?
    Google
    $ 153,34USD
    -2.15
    -1,38%
    ?
    amzn
    $179.76 USD
    -1.21
    -0.67%
    ?
    aap
    $ 168,91 USD
    -1.12
    -0,66%
    ?
    NVDA
    $879.40 USD
    -24.23
    -2.68%
    ?
    msft
    $419.16 USD
    -5.41
    -1,27%
    ?
    meta
    $489.13 USD
    -2.22
    -0.45%
    ?
    tsla
    $ 165,35 USD
    -9,87
    -5,63%
  3. forum rang 4 Willempie3 3 april 2024 00:06
    Aan de goudprijs te zien, tikt de schulden-tijdbom behoorlijk hard. Of het is de derde wereldoorlog die er aan komt.
  4. Partout 3 april 2024 12:02
    Er zal nog een hele generatie beleggers achter gaan komen dat beurzen ook almaar (hevig) kunnen gaan dalen, dat wordt me nog wat..
  5. forum rang 6 Hernia 4 april 2024 21:46
    quote:

    Partout schreef op 4 april 2024 21:28:

    Afstort is begonnen in USA..
    Voorspellinkje: renteverhogingen op komst..
    Rente mag niet omhoog, omdat de schulden zo groot zijn.
    Beter is om het schuldplafond gewoon te verhogen.
  6. forum rang 10 luchtschip 4 april 2024 21:49
    quote:

    Partout schreef op 4 april 2024 08:13:

    Loonstijgingen USA van meer dan 10%, gierende inflatie op komst dus.
    Dat ligt er maar helemaal aan

    Wanneer die CEO's en de klein groep in de top wat van hun enorme loonsverhogingen in de afgelopen decennia inleveren en de aandeelhouders genoegen nemen met lagere winsten -- dan hoeven de producten echt niet duurder te worden en komt er geen inflatie -- want het bedrag van 10 % stijging van de lonen van de gewone werknemers is maar een schijntje van wat de grote inhalers uit het bedrijf halen

    De bedrijfswinsten zijn de afgelopen 20 jaar enorm gestegen --het leeuwendeel van die winststijging ging naar de beloning van de bedrijfstop en naar. de aandeelhouders --de werknemers bleven ( inflatie gecorrigeerd ) op hetzelfde loonniveau en profiteerden niet van de enorme stijging van bedrijfswinsten

    >>Waarom moeten we constant lezen dat Jeff Bezos van Amazon vele miljoenen opstrijkt, terwijl zijn werknemers niet eens genoeg verdienen in New York om rond te kunnen komen en er een tweede baantje bij moeten nemen

    Over een loonsverhoging van 10 % voor de gewone werknemer paniekverhalen verspreiden dat het onbetaalbaar wordt en de miljoenen voor Bezos zijn wel betaalbaar ?
  7. Partout 4 april 2024 22:05
    Reactie op Hernia:

    Dat kan juist niet meer.
    Eh…bezuinigen? Hier en daar failleren?
    Gratis geld bestaat niet.
    Gebakken lucht daarentegen ruik je m’n volop op de…beurzen..
  8. Partout 5 april 2024 08:00
    De geachte heer Tostrams heeft de heftige dalingen van gisterenavond en daarmee de fundamentele ontwikkelingen ten enenmale gemist, hij. loopt dus in zijn update van heden nog voor de zoveelste X te juichen over verdere stijgingen..zo zie je maar: het belang dat je aan Technische Analyse kunt hechten is precies: nul en van generlei waarde, omdat TA altijd achter de feiten aan loopt ..
  9. Partout 6 april 2024 08:11
    Het Beest dat inflatie heet blijkt voorlopig niet te temmen.
    Optimisme dat dit van voorbijgaande aard is, lijkt mij volledig misplaatst. De huishoudboekjes van Usa en EU kloppen immers voor geen meter: diezelfde meter kunnen we naast m’n het Amerikaanse begrotingstekort leggen..
    Ook in EU zijn er diverse Staten die topzwaar in de schuld zitten. Rentes gaan juist omhoog, verdere beursdalingen liggen daarom in het verschiet. Levensgevaarlijk om nu nog in te stappen.. Wees gewaarschuwd, het beursgebouw wankelt omdat de fundering niet langer meer deugt..lees de financiering.
  10. forum rang 4 Willempie3 7 april 2024 08:21
    Een paar maanden voor de Coronacrisis had je de Repo-crisis: September 2019. De rente schoot ineens naar 10 procent en de FED moest weer beginnen met opkopen van leningen. Daarna heeft men de rente weer op 0 procent gezet en 4 biljoen Dollar en ook 4 biljoen Euro aan QE bij lopen drukken tijdens de coronacrisis.
    Nu dreigt opnieuw dat het fout gaat in de Repomarkt. Als dat zo is zal er opnieuw en een nog grotere hoeveelheid QE gedaan moeten worden, met wellicht de rente weer op nul procent.
    Misschien dat de goudprijs daarom zo hard aan het stijgen is de laatste weken.....
  11. Partout 7 april 2024 16:05
    QE, dacht het niet..
    Als centrale banken nog veel waardepapieren moeten verkopen, is dit een teken dat ze hun balansen willen verkleinen na eerdere rondes van kwantitatieve versoepeling (QE). Dit kan gebeuren zoals nu : de economie verbetert en de behoefte aan stimuleringsmaatregelen neemt af. QE kan ook wijzen op een behoefte aan liquiditeit, lijkt mij echter niet het geval, of een verandering in monetaire beleidsrichting, maar die kans is dus klein, men zit nog propvol met ‘waarde’papier..Over het algemeen kunnen centrale banken QE overwegen als ze meer stimulans nodig hebben om de economie te ondersteunen, maar dit hangt af van de specifieke omstandigheden en doelstellingen van elk land.
    M’n in USA is er maar 1 oplossing : bezuinigen en wel als de wiedeweerga..
  12. forum rang 4 Willempie3 7 april 2024 18:29
    Het kan zijn dat de FED nog wat schuldpapier van haar balans wil verkopen. Probleem is echter dat bijna iedereen dat dus wil verkopen. Vooral de Amerikaanse regering want die moet dit jaar nog 8000 miljard lenen en oversluiten dit jaar. China en
    Japan verkopen ook al. de kans is groot dat er op een gegeven moment veel te weinig kopers zullen zijn. Dan schiet de rente omhoog. Komt die dik boven de 5 procent, dan is het game over met zoveel schulden. Dus dan zal de FED weer QE moeten gaan doen, of niet maar dan valt het hele kaartenhuis in elkaar.
    Dus, geen QE dan volgt uiteindelijk een deflatoire depressie.
    Wel QE, en je krijgt uiteindelijk hyperinflatie wat een nog grotere depressie is.
    Het is steeds moeilijker om tussen deze twee uitersten een functionerend evenwicht te vinden omdat de schulden veel te groot geworden zijn.
  13. Partout 7 april 2024 20:10
    Helemaal mee eens!

    Ps kwantitatieve verkrapping USA:

    Huidige niveau: 7177 biljoen dollar aan opgekochte obligaties op de plank
    Dat is 27% van het BBP
    Verwachte daling komende 3 jaren 4669 biljoen dollar
    Daling 43% tov piek 8149 biljoen aan obligaties (was in april ‘22

    Bron Esb.nu artikel Kapteijn
35 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.285
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.381
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.907
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.390
Aedifica 2 829
Aegon 3.257 320.064
AFC Ajax 537 7.018
Affimed NV 2 5.759
ageas 5.843 109.778
Agfa-Gevaert 13 1.860
Ahold 3.536 73.983
Air France - KLM 1.024 34.335
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.771
Alfen 12 16.380
Allfunds Group 3 1.203
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 336
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.484 114.757
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.820 240.271
AMG 965 125.745
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.520
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.125
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.621
Arcelor Mittal 2.023 318.609
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.107
Aroundtown SA 1 176
Arrowhead Research 5 9.276
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.691
ASML 1.762 76.961
ASR Nederland 18 4.122
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.651
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.673

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 30 april

    1. China inkoopmanagersindex industrie en diensten april volitaliteit verwacht
    2. Samsung Q1-cijfers
    3. NL producentenprijzen maart
    4. Arcadis Q1-cijfers
    5. Adidas Q1-cijfers
    6. Volkswagen Q1-cijfers
    7. Air France-KLM Q1-cijfers
    8. Dui detailhandelsverkopen maart
    9. PB Holding jaarcijfers
    10. Acomo €0,75 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht