Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Degroof Petercam verlaagt koersdoel Shurgard
Beeld: Shurgard

Degroof Petercam verlaagt koersdoel Shurgard

(ABM FN) Degroof Petercam heeft het koersdoel voor Shurgard verlaagd van 48,50 naar 45,00 euro met handhaving van het koopadvies. Dit bleek dinsdag uit een rapport van analist Vincent Koppmair.

Het vastgoedbedrijf heeft een veerkrachtig bedrijfsmodel en is actief in een groeiende en gefragmenteerde markt, waarin het een leidende positie heeft. Hierdoor kan Shurgard een omzetgroei van ongeveer 5 procent realiseren.

Koppmair verwacht een samengestelde jaarlijkse omzetgroei van 6,2 procent tot 2033, in overeenstemming met de outlook van 6 procent die door Shurgard werd gegeven. Daarbij ziet de analist ruimte voor hogere marges dankzij schaalvoordelen en digitalisering. 

En met een gezonde balans kan Shurgard volgens Koppmair elke storm doorstaan en de geplande projecten financieren. Bovendien verwacht de analist enkele kleinere overnames.

Koppmair verlaagde dinsdag wel zijn taxaties. De omzet van Shurgard zal in 2023 en 2024 2 procent lager uitvallen dan de analist eerder dacht. En de verwachting voor de winst per aandeel in 2024 werd met 10,6 procent verlaagd.

Het dividend kan echter ongewijzigd blijven op 1,17 euro per aandeel, aldus Koppmair.

Op de beurs van Brussel noteerde het aandeel Shurgard dinsdag 0,3 procent hoger op 39,39 euro.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
SHURGARD kopen verkopen