Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Correctie: Europese beurzen overwegend lager gesloten
Beeld: Deutsche Börse AG

Correctie: Europese beurzen overwegend lager gesloten

(ABM FN) De Europese beurzen zijn maandag overwegend lager gesloten.

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index sloot vlak op 497,41 punten, de Duitse DAX presenteerde een verlies van 0,1 procent op 17.716,17 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een plus van 0,3 procent op 7.956,41 punten. De Britse FTSE 100 sloot 0,6 procent lager op 7.640,33 punten.

Vrijdag sloten de DAX en Stoxx Europe 600 nog met nieuwe records. Europese aandelen hadden maandag echter moeite om momentum te vinden, in een drukke week waarin onder andere wordt uitgekeken naar het rentebesluit van de Europese Centrale Bank op donderdag en het Amerikaanse banenrapport op vrijdag.

"De week is overvol met potentieel markt bewegende politieke gebeurtenissen, terwijl de speculatie over renteverlagingen blijft borrelen", zei Hargreaves Lansdown.

Op macro-economisch vlak stonden maandag geen publicaties geagendeerd.

Olie werd maandag een procent goedkoper op 79 dollar per vat. OPEC+ besloot afgelopen weekend om zijn productieverlagingen van 2,2 miljoen vaten per dag te verlengen tot in het tweede kwartaal.

De euro/dollar noteerde op 1,0861. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,0841 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,0837 op de borden.

Bedrijfsnieuws

In Frankfurt ging Daimler Truck 4,0 procent lager, ns een winst van circa 18,0 procent afgelopen vrijdag. MTU Aero Engines won bijna 3,0 procent en Airbus sloot circa 1,8 procent hoger. Fresenius bungelde onderaan met een verlies van 4,2 procent.

Volkswagen steeg 1,3 procent. De autogigant kwam vorige week nog met een omzetwaarschuwing.

De koers van chemieconcern Evonik steeg 0,2 procent, nadat het bedrijf aankondigde duizenden banen te gaan schrappen als onderdeel van een grootschalige reorganisatie.

Citigroup heeft het advies voor Ferrari verlaagd van Neutraal naar Verkopen, hoewel het koersdoel werd verhoogd van 308 naar 329 euro. Exor, een belangrijke aandeelhouder van Ferrari, daalde maandag 0,5 procent en Ferrari leverde 2,9 procent in. 

In Parijs won BNP Paribas circa 2,0 procent, Thales steeg 2,2 procent, terwijl Kering circa 1,9 procent lager noteerde.

In Amsterdam waren het wederom de chippers die de kar trokken met winsten van 2,2 tot 3,0 procent voor ASML, ASMI en Besi.

In Brussel sloot KBC 0,9 procent hoger, terwijl Aperam 3,5 procent daalde.

Tussenstanden Wall Street

Rond het slot van de Europese beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,1 procent lager op 5.131,83 punten. De Dow Jones index daalde 0,3 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 0,2 procent in het rood.

Correctie: om koers Daimler Truck correct te geven.

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
CAC 40 kopen verkopen

100% zegt verkopen

1 stemmen

DAX kopen verkopen

100% zegt verkopen

1 stemmen

PSI kopen verkopen

100% zegt verkopen

1 stemmen

STOXX Eur 600(P)-EUR kopen verkopen

100% zegt kopen

1 stemmen

Macro & Bedrijfsagenda

 1. 12 april

  1. Japan industriële productie maart
  2. NL faillissementen maart
  3. Dui inflatie maart
  4. VK industriële productie feb
  5. Fra inflatie maart
  6. Ahold Delhaize ex €0,61 dividend
  7. BAM ex €0,20 dividend
  8. SBM Offshore AvA
  9. BlackRock Q1-cijfers
  10. Citigroup Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht