Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Update: grote ontslagronde bij Tesla op til
Beeld: ABM Financial News

Update: grote ontslagronde bij Tesla op til

(ABM FN-Dow Jones) Tesla gaat wereldwijd zijn personeelsbestand met meer dan 10 procent verkleinen, nu de groeivooruitzichten afnemen. 

CEO Elon Musk stuurde maandag een e-mail naar de werknemers waarin hij de stap aankondigde, meldde The Wall Street Journal, die de email inzag.

In het bericht van de topman wordt gewezen op de noodzaak van het bedrijf om de kosten te verlagen en de productiviteit te verhogen, aldus de zakenkrant.

Volgens Musk is Tesla snel gegroeid door het opschalen van meerdere fabrieken over de hele wereld. Dit heeft geleid tot een verdubbeling van rollen en functies op bepaalde vlakken, aldus de e-mail.

"We hebben de organisatie grondig doorgelicht en de moeilijke beslissing genomen om ons personeelsbestand wereldwijd met meer dan 10 procent te verminderen", schreef Musk in zijn e-mail .

"Er is niets waar ik een grotere hekel aan heb, maar het moet gebeuren", citeerde de krant Musk.

Zondag meldde nieuwswebsite Electrek al dat Tesla de ploegendiensten heeft ingekort in de fabriek in Texas, waar de Cybertruck wordt gemaakt. Dat bericht sprak over een reorganisatie waarbij mogelijk tot 20 procent van het personeel zou worden ontslagen. Dat zou neerkomen op tienduizenden medewerkers.

Begin februari was er al sprake van een mogelijke ontslagronde, nadat Tesla aan managers zou hebben gevraagd welke medewerkers zij als cruciaal voor het productieproces beschouwen.

Een reguliere bonus in aandelen werd eind vorig jaar geschrapt en de beoordelingsgesprekken van sommige medewerkers werd uitgesteld.

De verkoopcijfers van Tesla in het afgelopen kwartaal vielen tegen. Verwacht werd dat Tesla de productie zou verlagen, nu de vraag duidelijk lijkt te zijn gedaald. In Shanghai, de meest productieve fabriek van Tesla, werd de productie al verlaagd.

Aandelen Tesla noteerden maandag kort na de opening in New York ruim 3 procent lager.

Update: om aanvullende informatie en koersreactie toe te voegen.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

 1. 28 mei

  1. Exor jaarvergadering
  2. NN Group ex €2,08 dividend
  3. B&S Group ex €0,16 dividend
  4. ForFarmers buitengewone AVA (benoeming nieuwe CFO)
  5. Case Shiller huizenprijzen maart (VS)
  6. Consumentenvertrouwen (Conference Board) mei (VS)
 2. 29 mei

  1. Consumentenvertrouwen juni (Dld)
  2. Consumentenvertrouwen mei (Fra)
  3. ASR jaarvergadering
  4. Hypotheekaanvragen - wekelijks (VS)
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht