Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Omzetdruk voor Unifiedpost
Beeld: Unifiedpost

Omzetdruk voor Unifiedpost

(ABM FN) UnifiedPost heeft in het eerste kwartaal de omzet zien dalen, ondanks dat het digitale segment wel meer omzet genereerde. Dit meldde de specialist in geïntegreerde oplossingen voor bedrijfscommunicatie maandagochtend.

"We blijven de opties voor desinvesteringen in het traditionele communicatiesegment evalueren om onze kas en financiële positie te versterken", zei CEO Hans Leybaert in een toelichting.

De desinvestering van FitekIN / Onea en de onderhandelingen over de verkoop van 21Grams liggen volgens Unifiedpost op schema.

De omzet kwam vorig kwartaal uit op 45,8 miljoen euro, een daling van 4,8 procent op jaarbasis. De digitale diensten waren goed voor een omzet van 21,8 miljoen euro, een plus van 4,1 procent. En de terugkerende omzet in dit segment steeg met 5,7 procent naar 20,8 miljoen euro. 

De omzetgroei bij digitaal noemde Unifiedpost in lijn met de verwachtingen, voor alle regio's, met uitzondering van Scandinavië en de Balkan. In Scandinavië drukken desinvesteringen de groei en in de Balkan komt dit door vertragingen bij overheden met het toevoegen van nieuwe opties in het eFaktura platform.

De traditionele communicatie diensten leverden een 11,6 procent lagere omzet op van 24,0 miljoen euro. De volumes blijven hier dalen, aldus Unifiedpost.

Outlook

Voor 2024 rekent Unifiedpost nog altijd op een omzetgroei in het digitale segment van iet meer dan 10 procent. Verder mikt het bedrijf op een vrije kasstroom die breakeven is, voor desinvesteringen.

Enkele weken terug ontstond er onrust binnen Unifiedpost, nadat grootaandeelhouder Marc Coucke kritiek uitte op de wijze waarop het bedrijf wordt geleid. Hij eiste veranderingen in de raad van bestuur.

Dinsdag vindt de jaarvergadering van Unifiedpost plaats. Coucke wil dat een aantal nieuwe bestuurders aandragen.

Update: om meer informatie toe te voegen.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

 1. Beursblik: Degroof Petercam verhoogt koersdoel Unifiedpost
 2. Marc Coucke haalt slag niet thuis bij Unifiedpost Group

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
UNIFIEDPOST GROUP kopen verkopen

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

 1. 21 juni

  1. Samengestelde inkoopmanagersindex mei (Japan)
  2. Inflatie mei (Jap)
  3. Detailhandelsverkopen mei (VK)
  4. Ondernemersvertrouwen juni (Fra)
  5. Samengestelde inkoopmanagersindex juni (Dld)
  6. Samengestelde inkoopmanagersindex juni (eur)
  7. Samengestelde inkoopmanagersindex juni (VK)
  8. Ease2pay jaarvergadering
  9. Samengestelde inkoopmanagersindex mei (VS)
  10. Bestaande-woningverkopen mei (VS)
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht