Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Kleine misser bij D'Ieteren
Beeld: ABM Financial News

Kleine misser bij D'Ieteren

(ABM FN) De update over het eerste kwartaal bij D'Ieteren was over het algemeen positief. Dit concludeerde Kepler Cheuvreux in een donderdagmorgen verschenen rapport.

Daarbij werd niettemin toch verwezen naar een kleine misser en een trage start van het jaar.

De belangrijkste divisie Belron stoomt op met een omzetstijging van 5,8 procent, maar bleef toch 2 procent onder de verwachtingen van de zakenbank. Dit was vooral te wijten aan de milde weersomstandigheden in de VS in februari en maart, die een iets groter effect hebben gehad dan verwacht.

Deze evolutie was al gemeld door branchegenoten als Boyd, met als gevolg dat de koers van D'Ieteren sinds het bericht van dit bedrijf met 6 procent is gedaald. Daarom zal de kleine misser vanochtend volgens Kepler vermoedelijk niet te veel gevolgen hebben voor de koers van het aandeel.

Verder liet TVH volgens Kepler een goed herstel zien, ondanks de economische onrust in sommige van zijn eindmarkten. De omzetstijging was 4 hoger dan de verwachtingen van Kepler.

D'Ieteren Auto deed wat ervan werd verwacht en PHE liet anderzijds een mooie vooruitgang zien, met opnieuw een sterk kwartaal, oordeelden de analisten. Op 25 juni is er een beleggersdag voor PHE gepland.

D'Ieteren handhaafde donderdag de outlook voor 2024.

Kepler Cheuvreux handhaafde het koopadvies met een koersdoel van 230,00 euro voor D'Ieteren. De zakenbank trekt zich nog steeds op aan het groeiverhaal.

Op de beurs van Brussel noteerde het aandeel D’Ieteren donderdag onveranderd op 201,80 euro.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. ACEA: Europese autoverkoop omhoog
  2. Omzetgroei voor belangrijkste D'Ieteren-deelnemingen

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
D'IETEREN GROUP kopen verkopen

100% zegt kopen

1 stemmen