Dit zijn de volgende biljoen dollar-bedrijven volgens ChatGPT

Door Belegger.nl op 17 maart 2023 08:15 | Views: 13.604

Dit zijn de volgende biljoen dollar-bedrijven volgens ChatGPT
Beeld: Nvidia

ChatGPT bezit een scherpe kwantitatieve analysevaardigheid. InvestorPlace vroeg welke bedrijven het potentieel hebben om toe te treden tot de Trillion Dollar Club. De chatbot ziet een aanzienlijk potentieel voor sectoren als tech en hernieuwbare energie.

Beleggers zijn altijd geïnteresseerd in de volgende biljoen dollar-bedrijven. Dit is een mijlpaal waar elk bedrijf naar streeft, hoewel slechts weinigen die bereiken.

Luke Lango, analist bij InvestorPlace, wees op de iPhone, die Apple hielp om in 2022 die mijlpaal te bereiken en het meest waardevolle bedrijf ter wereld te worden met een marktkapitalisatie van meer dan 2 biljoen dollar. Veel deskundigen hebben voorspellingen gedaan over wat de volgende biljoen dollar-bedrijven zullen zijn. 

Samuel O’Brient heeft ChatGPT gevraagd en hoewel de chatbot geen directe voorspellingen kan doen, gaf het wel een lijst van bedrijven waarvan het denkt dat ze het potentieel hebben om de biljoen dollar-grens te bereiken. Als sectoren werden kunstmatige intelligentie, gezondheidszorgtechnologie, elektrische en autonome voertuigen, fintech en hernieuwbare energie genoemd. Doorvragen leverde 7 bedrijven op uit deze sectoren:

  • Amazon.com 
  • NextEra Energy 
  • Moderna Inc 
  • NVIDIA Corp 
  • Illumina Inc 
  • Tesla, Inc
  • Block Inc

Amazon – dicht bij de magische grens

Met een marktwaarde van 970 miljard dollar is Amazon dicht bij de magische grens van 1 biljoen dollar. ChatGPT prijst de e-commerce gigant aan voor zijn brede toepassingen in vele sectoren. Het benadrukt specifiek de recente investeringen van Amazon in AI en robotica, en maakt duidelijk dat het deze opkomende markt ziet als de drijvende kracht.

Als het bedrijf blijft uitbreiden naar nieuwe markten, zoals gezondheidszorg en reclame, en investeert in opkomende technologieën zoals kunstmatige intelligentie en robotica, kan het blijven groeien en een waardering van 1 biljoen dollar bereiken.

NextEra Energy – de kracht van hernieuwbare energie

ChatGPT erkent duidelijk de kracht en het potentieel van de hernieuwbare energiesector. NextEra Energy is al een van 's werelds grootste producenten van wind- en zonne-energie, en zijn focus op hernieuwbare energie en duurzaamheid zou kunnen helpen om te blijven groeien en een waardering van 1 biljoen te bereiken.

Bovendien staat het bedrijf bekend als een winnaar onder de dividendaandelen en is het aantrekkelijk voor minder risicomijdende beleggers. Dit alles belooft veel goeds voor zijn toekomst als potentiële biljoen dollar-winnaar.

Moderna als meme-aandeel op weg naar het biljoen

Moderna profiteerde van een race naar de top tijdens de wedloop rond het coranavaccin en groeide uit tot één van farmaceutische winnaars. ChatGPT ziet potentieel vooral in de toepassingen in de gezondheidszorgtechnologie.

Als het bedrijf doorgaat met het ontwikkelen en commercialiseren van andere op mRNA gebaseerde behandelingen, zou het een waardering van 1 biljoen kunnen bereiken. Interessant genoeg ziet ChatGPT het aandeel als een meme-aandeel. Deze categorisering is mogelijk het gevolg van het feit dat het aandeel in 2021 veel krantenkoppen haalde.

Nvidia wordt groot met AI

Het is niet verrassend dat Nvidia op de lijst van ChatGPT voorkomt als toekomstig lid van de biljonairsclub. Nvidia is een gewaardeerd bedrijf uit Silicon Valley met veelzijdige toepassingen. Het wordt gezien als aanjager van de AI-boom. Op de lijst van de beste AI-aandelen van ChatGPT staat Nvidia met stip op nummer 2, direct achter Alphabet.

De bot ziet Nvidia als een toonaangevend bedrijf op het gebied van halfgeleiders en grafische processoren (GPU's) dat de afgelopen jaren een gestage groei heeft doorgemaakt. Tot de redenen waarom Nvidia het potentieel heeft om in de toekomst een waardering van 1 biljoen dollar te bereiken, behoren dominantie in de AI en datacenter markten, diversificatie in nieuwe markten en hoog beleggersvertrouwen, evenals indrukwekkende financiën. 

Illumina – het potentieel van gentechnologie 

Dit bedrijf is minder bekend dan de andere aandelen die ChatGPT noemde als potentiële biljoen dollar bedrijven. Het biotechbedrijf is een leider op het gebied van gentechnologie, die InvestorPlace eerder typeerde als een sleutel tot het ontsluiten van precisiegeneeskunde. ChatGPT heeft een soortgelijke mening waarom het bullish is over het aandeel. 

Tesla kan opnieuw toetreden tot de biljonairsclub

Ook Tesla is geen verrassende keuze, vooral niet nadat ChatGPT elektrische en autonome voertuigen een topkans noemde. Tesla wordt beschouwd als een leider op beide gebieden, zelfs nu de concurrenten dichterbij komen. Tesla heeft al eens tot de biljoen dollar-club behoord en zou daar opnieuw tot toe kunnen treden.

Tesla is momenteel de grootste automaker gerekend naar marktkapitalisatie. Naarmate het bedrijf zijn productie van elektrische voertuigen en autonome rijcapaciteiten blijft uitbreiden, zou het mogelijk weer een waardering van 1 biljoen kunnen bereiken, concludeert het bot.

Block – een fintech met veel groeimogelijkheden

Het fintechbedrijf Block heeft zich ontpopt als een leider op het gebied van mobiele betalingen. Onder leiding van voormalig Twitter CEO Jack Dorsey herstelt het bedrijf zich van een volatiel jaar. Maar dit is niet de eerste keer dat ChatGPT het heeft geselecteerd als een aandeel met een aanzienlijk groeipotentieel.

Eerder plaatste het bot Block al op een lijst van tech-aandelen met een hoog groeipotentieel voor vijf jaar. Het online betaalbedrijf groeit gestaag sinds de oprichting in 2009. Met zijn focus op innovatieve financiële oplossingen voor kleine bedrijven zou het bedrijf kunnen blijven groeien en een waardering van 1 biljoen dollar kunnen bereiken, concludeert ChatGPT. Door het moeilijke jaar 2022 heeft Block momenteel niet zo'n hoge marktkapitalisatie. Maar als de markten in 2023 omkeren kan Block gemakkelijk het verlies inlopen.

Zie ook: De grootste bedrijven ter wereld, van beursgang tot nu

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront