Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Deutsche Bank houdt rekening met Brexit

Deutsche Bank houdt rekening met Brexit

Deutsche Bank onderzoekt momenteel wat de effecten zijn als het Verenigd Koninkrijk de Europese Unie zou verlaten. Een woordvoerder van de bank bevestigde dinsdag tegenover CNBC dat onderzoek wordt gedaan naar deze kwestie.

Hij voegde daar wel aan toe dat het onderzoek zich nog in het beginstadium bevindt en dat er nog geen beslissingen gemaakt zijn. ‘De werkgroep doet onderzoek naar onze aanwezigheid in het Verenigd Koninkrijk en naar een scenario waarin het wellicht beter is activiteiten terug te halen naar de eurozone, vooral naar Duitsland.’ Deutsche Bank is de op 1 na grootste bank in de eurozone en is al sinds 1873 aanwezig in het Verenigd Koninkrijk.

Referendum

De pas herkozen Britse premier David Cameron heeft een referendum beloofd over het EU-lidmaatschap van het Verenigd Koninkrijk. Dit referendum moet in 2017 plaatsvinden. De onverwachte winst van de Conservatieven 2 weken geleden wakkert de onzekerheid over het Britse lidmaatschap van de EU aan. HSBC, de grootste Britse bank, waarschuwde in april voor de economische risico’s die de het land loopt als het de EU verlaat.

Anatole Koletsky, medeoprichter van en hoofdeconoom bij Gavekal Dragonomics, vindt een Brexit een groot risico, omdat het land meer afhankelijk is van kapitaalstromen dan iedere andere grote economie in de wereld.

Niet waarschijnlijk 

Robert Noel, CEO van het Britse Land Securities, ziet het zo’n vaart niet lopen. ‘Ik zie een Brexit niet als waarschijnlijk. Londen is het financiële centrum van de wereld. We houden weliswaar niet van de onzekerheid die nu bestaat, maar zodra die is overgewaaid, kunnen we weer door. Bedrijven en banken zullen echt niet massaal ons land verlaten.’

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 14 mei

    1. B&S Group Q1-cijfers
    2. OCI Q1-cijfers
    3. Bayer Q1-cijfers
    4. Agfa-Gevaert Q1-cijfers
    5. Dui inflatie april (def)
    6. VK werkloosheid maart
    7. Dui ZEW-index economisch sentiment mei
    8. VS ondernemersvertrouwen MKB april
    9. Home Depot Q1-cijfers
    10. Maandrapport OPEC
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht