Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandelen DSM koopwaardig volgens Theodoor Gilissen

'Plaatje DSM behoorlijk gunstig'

De vooruitzichten voor DSM zijn positief en Theodoor Gilissen heeft dan ook een aanbevolen advies voor het aandeel. In een video-update vertelt Joost van Beek, aandelenanalist bij de vermogensbeheerder, waarom.

“DSM is één van onze favoriete Nederlandse aandelen. De eerstekwartaalcijfers waren bijzonder goed, de operationele winst steeg met 19%, terwijl de algemene verwachting rond de 12% lag. De winstgroei werd gedragen door de beide divisies.”

Gezonde voeding

De twee divisies van DSM bestaan uit voeding enerzijds en materialen anderzijds. Van Beek: “Voeding is de grootste divisie, en dat is een markt die groeit met enkele procenten per jaar. Er wordt wereldwijd simpelweg steeds meer gegeten, maar met name ook gezonde voeding en dat is één van de specialismen waar DSM op inzet. De vraag naar gezonde voeding, vitamines en voedingssupplementen neemt sterker toe.”

De vooruitzichten zijn dan ook behoorlijk gunstig, stelt de analist. “Vorig jaar heeft de onderneming erg last gehad van de lage vitamine E-prijzen. We zien dat die daling tot een einde komt en de onderneming spreekt zelfs van weer wat herstel. Dat is heel belangrijk voor de winstgevendheid van DSM.”

Goed op schema

Op het gebied van materials en hoogwaardige kunststoffen neemt de vraag ook toe, zij het minder sterk, zegt Van Beek. “De toename is hier wat minder, omdat het grotendeels afhankelijk is van de mate waarin de industrie investeert.”

“Al met al ligt DSM heel goed op schema om de winstdoelstellingen te realiseren. We praten dan over 9 tot 10% groei van het bedrijfsresultaat dit jaar. De waardering voor het aandeel is, gelet op de positie in een defensieve markt, toch nog bescheiden. We hebben een aanbevolen advies en hanteren een koersdoel van 61 euro.” Het aandeel DSM noteert op moment van schrijven 53,24 euro.

Klik hier voor meer Beurstips en Handelskansen.

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 14 mei

    1. B&S Group Q1-cijfers
    2. OCI Q1-cijfers
    3. Bayer Q1-cijfers
    4. Agfa-Gevaert Q1-cijfers
    5. Dui inflatie april (def)
    6. VK werkloosheid maart
    7. Dui ZEW-index economisch sentiment mei
    8. VS ondernemersvertrouwen MKB april
    9. Home Depot Q1-cijfers
    10. Maandrapport OPEC
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht