Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Om te vermijden: 3 beleggingsvalkuilen

Vermijd deze 3 beleggingsvalkuilen

De beleggingswereld zit vol met valkuilen. Volatiliteit bijvoorbeeld kan ervoor zorgen dat beleggers zich in zo’n valstrik laten lokken. Zacks.com zet drie van de belangrijkste fouten op een rij en hoe je die het beste kunt omzeilen.

Laat je niet verleiden tot de volgende drie fouten:

Blind op de dips kopen

“Het klinkt zo makkelijk, instappen als een aandeel even terugvalt. Deze strategie werkte heel goed tijdens de rally die vanaf 2009 inzette. Maar nu we alsmaar hogere toppen bereiken, wordt het steeds lastiger. Sectorselectie en individuele aandelenselectie wordt steeds belangrijker.”

“Een aandeel kopen alleen maar omdat het terugvalt is gevaarlijk. Als je koopt op de dip, is het belangrijk dat het geen lange termijn trendbreuk is. Onthoud: The trend is your friend, until it ends.

Populaire aandelen najagen

“Dat flitsende technologie-aandeel of die fabrikant van elektrische auto’s kopen lijkt misschien een goed idee, maar het is ook een goede manier om geld te verliezen. We kennen het aloude gezegde ‘Resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst’.”

“Op de aandelenmarkt blikken we altijd vooruit naar de resultaten van het volgende kwartaal en het volgende jaar.  Waar het winstverhaal in het eerste kwartaal nog prachtig was, kan het in het tweede kwartaal erg teleurstellen. Doe goed je huiswerk als het gaat om de winstverwachtingen en outlooks, voordat je in de winnaars van afgelopen kwartaal stapt.”

Te snel winst nemen

Let your winners run’ en neem op tijd je verlies. Als je een aandeel verkoopt alleen omdat het een mooie rally heeft gemaakt, kun je veel geld op tafel laten liggen. Iedere dag dat je belegt, moet je jezelf afvragen of je die dag nog steeds dat aandeel zou kopen. En maak gebruik van een stop-loss om je verlies te beperken.”

Check ook: Vijf fouten die beleggers vaak maken

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 26 april

    1. Bank of Japan rentebesluit 0% (onveranderd) volitaliteit verwacht
    2. Corbion Q1-cijfers
    3. Signify Q1-cijfers
    4. IMCD Q1-cijfers
    5. Basic-Fit trading update Q1 en jaarvergadering
    6. Total Energies Q1-cijfers
    7. Beursgang CVC (verwacht)
    8. ABN Amro € 0,89 ex-dividend
    9. ASML €1,75 ex-dividend
    10. Vopak €1,50 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht