Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Bank of America positiever over aandelen VS

Bank of America positiever over aandelen VS

Savita Subramanian van Bank of America Merrill Lynch, verhoogde deze week haar eindejaarskoersdoel voor de S&P 500. Ze gaf aan "voorzichtig optimistisch" te zijn en verhoogde het koersdoel van 2.000 naar 2.100 punten. Daarbij merkte ze op dat er nog altijd macro-schokken in het vooruitzicht liggen.

"Er zijn nog steeds potentiële aanjagers van macro-schokken richting het einde van het jaar, al heeft de markt een aantal van de grootste schokken van dit jaar ook doorstaan", aldus Subramanian. Ze doelde daarbij op onder andere de uitslag van het Brexit-referendum en de Amerikaanse presidentsverkiezingen eerder deze maand. 

Hoewel de aandelenstrateeg haar koersdoel verhoogde, ligt het nog altijd onder de huidige stand van de S&P 500, zo rond de 2.200 punten. Een stand van 2.100 zou een daling van zo'n 4,6% betekenen. Overigens zou de index daarmee het jaar afsluiten op een winst van 2,7%. 

Contrair koopsignaal

Hoewel waarderingsmodellen van Bank of America Merrill Lynch (zie onderstaande afbeelding) een lager koersdoel suggereren (1.942 punten), legt Subramanian uit dat dat wordt gecompenseerd door het nog steeds bearishe sentiment richting aandelen - wat een contrair koopsignaal oplevert - en door de herziene winstverwachtingen van analisten. Hierdoor komt het uiteindelijke koersdoel van BofAML uit op 2.100 punten.

Lees ook: 40 aandelen die profiteren van Republikeinse macht



Eerder dit jaar verlaagde Subramanian haar koersdoel voor de Amerikaanse index nog naar 2.000 punten, terwijl ze aan het begin van het jaar nog 2.200 punten als eindstand voor dit jaar aanhield. 

Lees ook: 'Europese aandelen aan goedkope kant'

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 30 april

    1. China inkoopmanagersindex industrie en diensten april volitaliteit verwacht
    2. Samsung Q1-cijfers
    3. NL producentenprijzen maart
    4. Arcadis Q1-cijfers
    5. Adidas Q1-cijfers
    6. Volkswagen Q1-cijfers
    7. Air France-KLM Q1-cijfers
    8. Dui detailhandelsverkopen maart
    9. PB Holding jaarcijfers
    10. Acomo €0,75 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht