Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
'2017 wordt koopmoment opkomende markten'

'2017 wordt koopmoment opkomende markten'

De overwinning van Donald Trump heeft de beleggingsvooruitzichten voor komend jaar behoorlijk doen veranderen en was daarnaast een klap in het gezicht van beleggingen uit opkomende markten. Dat stelde de CEO van Aberdeen Asset Mangement begin deze week.

Ondanks de tijdelijke tegenslag na de overwinning van Donald Trump, verwacht de CEO dat opkomende markten een geweldige kans kunnen vormen in 2017 en 2018. "Daarmee kan gecorrigeerd worden voor de drie, vier, vijf jaar van verschrikkelijke prestaties die we gezien hebben in opkomende markten", vertelde Martin Gilbert tegenover Cnbc.   

Gezonde instroom

Het op twee na grootste fondsenhuis van Europa, dat bekend staat vanwege de blootstelling aan opkomende markten, liet weten in het laatste kwartaal een gezonde netto instroom te zien richting aandelen uit opkomende markten.

Het presidentschap van Trump werd door veel beleggers toegejuicht, omdat zij ervan uitgaan dat de Republikeinse kandidaat in staat is de inflatie aan te wakkeren dankzij zijn beleid om te investeren in infrastructuur. Dit heeft de Amerikaanse dollar aan doen sterken, omdat verwacht wordt dat de Federal Reserve de belangrijkste rentetarieven zal blijven verhogen. 

Dollar

Een duurdere dollar is meestal negatief voor opkomende markten omdat die er vaak voor zorgt dat Amerikaanse beleggers hun geld terughalen naar hun eigen regio. Vandaar de 'tijdelijke tegenslag', waar Gilbert over sprak. 

De CEO blijft echter positief en verwacht voor de beleggingscategorie twee goede jaren. Hij voegde toe dat 2017 zou kunnen worden gezien als een goed koopmoment.

Lees ook: Morgan Stanley verkiest aandelen Japan boven VS

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 06 mei

    1. China inkoopmanagersindex diensten april
    2. PostNL Q1-cijfers
    3. Siemens Healthineers Q1-cijfers
    4. TKH Q1-cijfers
    5. Dui inkoopmanagersindex diensten april (def)
    6. EU inkoopmanagersindex diensten april (def) 52,9
    7. VK inkoopmanagersindex diensten april (def)
    8. EU producentenprijzen maart
    9. Tyson Foods Q1-cijfers
  2. 07 mei

    1. Japan inkoopmanagersindex diensten april
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht