Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Werkeloosheid Nederland

151 Posts
Pagina: «« 1 ... 3 4 5 6 7 8 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 2 juli 2014 08:31
    quote:

    haas schreef op 2 juli 2014 04:53:

    Verschil tussen de werkloosheidsgraad in Duitsland en Europa

    Zonet werden er werkloosheidscijfers gepubliceerd in Duitsland en Europa en het verschil tussen beide levert weer eens interessant visueel materiaal op.

    Onderstaande tabel wijst uit dat 6,7% van de actieve Duitse beroepsbevolking werkloos was, terwijl dat in Europa oploopt tot 11,6%. Geen verrassingen in Duitsland en een licht lager dan verwacht cijfer in Europa, dat wel.

    Het verschil tussen beide cijfers wordt natuurlijk verklaard door de zeer hoge werkloosheidspercentages in Zuid-Europa. Gelet op de recente economische indicatoren, lijkt het er dan wel op dat we mogen spreken van een stabilisatie in landen zoals Spanje, Portugal en Griekenland, maar van een herstel naar 'normale' niveaus is nog héél lang geen sprake. Dat dit een behoorlijke rem zet op de consumentenbestedingen, en bij extensie de potentiële economische groei, spreekt natuurlijk vanzelf.
    Je kan alleen maar tot de conclusie komen dat de Eurozone een veel koppig monster is geworden. De zuid-Europese landen zijn de zwakke schakels in de keten. Landen zoals de UK die niet in de Eurozone zitten doen het economisch veel beter. Helaas moet Nederland met een hoge werkeloosheid en lage economische groei de prijs betalen voor deelname aan de Eurozone.
  2. [verwijderd] 2 juli 2014 08:43
    quote:

    taurus86 schreef op 2 juli 2014 08:13:

    @ Bulls -are-Go. Check je uitspraak ´ Samsung is een zeer winstgevend bedrijf. 25 jaar geleden had nog niemand van dit Koreaanse bedrijf gehoord´.
    Je zult uitvinden, dat alleen Philips destijds beweerde dat zij de grootste waren etc. Samsung was in 1989 al groter en machtiger dan Philips. 1989 was nog wél de tijd, dat Philips produkten het soms binnen 2 jaar technisch lieten afweten en Samsung produkten dat niet deden. Dat zijn helaas bewezen feiten.
    Het kastje bij de Philips producten was altijd het sluitstuk van hun productontwikkeling waarop flink werd bezuinigd. De knoppen vielen na verloop van tijd spontaan er vanaf.
  3. [verwijderd] 2 juli 2014 08:57
    UK economy out-performing Euro-zone.

    While the dozen EU countries in the single currency have struggled to beat the slowdown, the UK is on the up, with a revival in investment and exports, according to the European Commission's spring forecast.

    Economic growth prospects for the UK this year are put at 2.2% - compared with a "meagre" 1% in the euro-zone, the "third consecutive year of disappointment" for the single currency area, says the Commission.

    www.dailymail.co.uk/news/article-1758...

    www.bbc.com/news/special_reports/uk_e...

  4. [verwijderd] 2 juli 2014 12:49
    Het kabinet moet onmiddellijk één miljard euro uittrekken om de enorme werkloosheid in Nederland aan te pakken.

    Dat stelt FNV-voorzitter Ton Heerts, meldt het ANP. De vakbeweging reageert daarmee op de gelatenheid van het kabinet over de ontslagen bij winstgevende bedrijven als TNT, KPN en Philip Morris. "Premier Rutte heeft zich afgelopen week een ware werkgeversvriend getoond. Nu wordt het tijd om op te komen voor de werkenden van Nederland. Die gelatenheid van 'we kunnen er niets aan doen', daar moet een einde aan komen."

    "We hebben de cijfers van ons huishoudboekje nu op orde, begrijp ik van de minister van Financiën Dijsselbloem. Dan wordt het nu tijd om te investeren in mensen en in werk", vervolgt Heerts. Volgens de vakbond kan dat ook door af te zien van de versnelde verhoging van de AOW-leeftijd, verlaging van de lasten op arbeid en door vermogen meer te belasten.

    'Hele generatie buitenspel'

    Een andere optie zou zijn dat oudere werkenden, deels of geheel gefinancierd, ruimte kunnen maken voor jongeren en tegelijkertijd hun vakmanschap kunnen overbrengen. "Werkloosheid is voor iedereen een groot drama, maar als we niet oppassen staat er straks een hele generatie buiten spel", aldus de voorzitter.
  5. forum rang 5 DurianCS 2 juli 2014 14:26
    Tja, de VUT was zo slecht nog niet. Oh nee, dat heet niet verhogen AOW-leeftijd en ruimte maken voor jongeren. En vermogensbelasting is het toverwoord. Helpt tegen alles.
  6. forum rang 6 haas 5 juli 2014 21:20
    Arbeitslose dürfen nicht zur Arbeit gezwungen werden

    Auch wenn sie keine Beschäftigung haben, dürfen Arbeitslose in Großbritannien nicht zur unbezahlten Arbeit gezwungen werden. Eine 24-Jährige hatte dagegen geklagt und in mehreren Verfahren gewonnen.

    Die Regierung in Großbritannien darf Arbeitslose nicht zu unbezahlter Arbeit zwingen. Das hat das höchste britische Gericht entschieden. Arbeitslose wurden in sogenannten "Zurück zur Arbeit"-Programmen verpflichtet, ohne Lohn für Unternehmen zu arbeiten.

    Weigerten sie sich, verloren sie die Arbeitslosenunterstützung. Eine 24-Jährige hatte dagegen geklagt und in mehreren Verfahren gewonnen. Sie hatte sich geweigert, unbezahlt Ware einzusortieren.

    Die britische Justiz gab der jungen Frau recht. Daraufhin veränderte die britische Regierung 2013 das Gesetz rückwirkend. Dieses wurde nun jedoch vom britischen High Court ebenfalls als Verstoß gegen die europäische Menschenrechtskonvention gewertet wurde.
  7. forum rang 4 New dawn 7 juli 2014 09:41
    Het internet, de computer zijn automatisering. Maar er zijn veel mensen die er werk door hebben zoals softwareontwikkelaars bij bedrijven zoals Microsoft, Oracle etc.

    Toch zou dat ook maar zo kunnen verdwijnen realiseer ik me na een Google Chromebook te hebben aangeschaft. Het is een verademing trouwens om er mee te werken.

    Alle software staat op het net en die van Google zoals mail, spreadsheet, tekstverwerker, etc zijn gratis. Je werkt alleen online, de kreet is tegenwoordig ¨in the cloud¨. Virussen zijn verleden tijd, beveiligingsupdates ook. Bepaalde plug-in's zoals Adobe flashplayer zijn in het Google OS geïntegreerd. De software wordt af en toe vervangen. Je merkt daar niets van. Opstarttijd, enkele seconden, de computer wordt nooit langzamer door de vele updates en opschonen hoeft ook niet meer.

    Ik kan me zo voorstellen dat Google in een 10 jaar tijd wel eens een revolutie zou kunnen veroorzaken op dit gebied als ze e.e.a. verder uitgebreider maken. Mocht het massaal door het publiek worden aangeschaft, dan leggen bepaalde bedrijven het loodje. Ook Microsoft krijgt het dan moeilijk. Werkelozen krijg je er dan bij. Automatisering binnen de automatisering...
  8. forum rang 6 haas 7 juli 2014 09:50
    thx voor uw report over Google chrome.Ik plaats uw berich ook op ander draadje

    PS: automatiseren bestaat uit programmas maken(steeds makkelijk) en automatiseringsstructuur/hardware,)
  9. forum rang 6 haas 19 juli 2014 00:58
    De olieraffinaderij Kuwait Petroleum Europoort (KPE) in Rotterdam moet mogelijk haar deuren sluiten. Daarbij verliezen 800 mensen hun baan. FNV Bondgenoten vreest ook voor het management van KPE. Minister Henk Kamp van Economische Zaken is in gesprek met Koeweitse parlementariërs over het Nederlandse dochterbedrijf van Q8.

    De problemen van KPE staan niet op zichzelf. De rek is eruit op de West-Europese markt. De Verenigde Staten, voorheen de grootste afnemer, hebben nu zelf meer productiecapaciteit en ook opkomende economieën in Azië hebben nu raffinaderijen. `De afzet in Rotterdam is stabiel, maar er zit geen groei meer in`, concludeert olie- en gasexpert Cyril
  10. [verwijderd] 22 juli 2014 22:13
    Verschil tussen de werkloosheidsgraad in Duitsland en Europa

    De Nederlandse sociale zekerheid moet op de schop
    Niets kan bij deze instanties
    Of je bent werkloos of je werkt, een tussenweg bestaat niet

    Daarom doet Duitsland het veel beter
    Daar kun je een of meerdere baantjes en of sociale zekerheid hebben

    [Modbreak IEX: Gelieve op uw taalgebruik te letten, bericht is bij dezen aangepast.]
  11. forum rang 5 DurianCS 22 juli 2014 22:19
    quote:

    zzzaai schreef op 22 juli 2014 22:13:

    Verschil tussen de werkloosheidsgraad in Duitsland en Europa

    De Nederlandse sociale zekerheid moet op de schop
    Niets kan bij deze instanties
    Of je bent werkloos of je werkt, een tussenweg bestaat niet

    Daarom doet Duitsland het veel beter
    Daar kun je een of meerdere baantjes en of sociale zekerheid hebben

    [Modbreak IEX: Gelieve op uw taalgebruik te letten, bericht is bij dezen aangepast.]
    Ik weet niet waarom je er de gestapo bij haalt, maar ik neem toch echt aan dat als je een klein baantje hebt dat het altijd aangevuld kan worden tot bijstandsniveau. Dus combinatie van werk en sociale zekerheid is goed mogelijk.
  12. [verwijderd] 22 juli 2014 23:00
    Absoluut niet
    Een kennis heeft onregelmatig werk, gaat altijd mis
    Nog een kennis zit in natuurgeneeskunde moet frauderen anders lukt het niet
    En neem mantelzorg, zorg voor ouderen, participatiemaatschappij

    Absoluut niet goed mogelijk
  13. [verwijderd] 22 juli 2014 23:08
    Bovendien ken ik mensen die er werken, deze vinden zelf dat er schandalige gang van zaken plaatsvind

    Toen zei ik tegen haar, nou, dan schrijf je een brief naar de VPRO tegenlicht

    En vraag je of ze er een documantaire over maken
  14. [verwijderd] 23 juli 2014 09:08
    Nederland is een land van de middelmaat waar de crisis maar voorduurt. Neem maar eens de UK waar hun economie een zeer sterke groei laat zien. De UK heeft het voordeel dat ze niet in de Eurozone zitten en dus ook niet mee betalen om de zwakke broeders in de Eurozone maar overeind te houden. Bedankt politici dat jullie ons de Euro hebben gegeven.

    The UK economy will grow faster in 2014 than any other G7 economy, while low wage rises will ensure interest rates do not rise until next year, an influential report has forecast.

    UK GDP growth will hit 3.1% this year, spurred by strong capital investment by businesses, the EY Item Club said.

    www.bbc.com/news/business-28393377
  15. forum rang 6 haas 12 augustus 2014 12:42
    Wie helpt de Tukkers aan een baan?

    Toptechniek en topwerkloosheid moeten in Twente niet langer samengaan. Ondernemers willen dat deze streek het Beieren van Nederland wordt.

    Maar in de stadswijken achter de A35 bereikt het werkloosheidspercentage nieuwe hoogterecords. In Enschede is 18,5 procent van de beroepsbevolking werkloos, in Almelo 16,9 en in Hengelo 11,3.

    www.trouw.nl/tr/nl/4492/Nederland/art...
  16. forum rang 6 haas 26 augustus 2014 15:12
    AMSTERDAM (AFN) - Bij groothandelsketen Makro worden nog voor het einde van dit jaar tot 340 banen geschrapt. Dat heeft Makro dinsdag laten weten. In elk van de 17 vestigingen verdwijnen tussen de 5 en 20 voltijdsbanen. Hoeveel medewerkers precies worden ontslagen, wordt volgens een woordvoerster half september duidelijk.
  17. [verwijderd] 17 september 2014 15:04
    BTW verhoging naar 22%?

    De regering heeft weer geld nodig van de burgers en dus wordt er in de algemene beschouwingen gepraat over BTW verhoging. Een armlastige overheid zal hoe dan ook het geld weg halen bij de burgers.

    BTW-tarieven Europa:

    www.weka-financieel.nl/btw-tarieven-e...

  18. Klazien 30 september 2014 13:05
    Iedereen moet zich realiseren dat de beste schaker ter wereld niet meer kan winnen van de beste computer ter wereld.
    Als je dat goed tot je door laat dringen weet je voldoende dat het schip 1 keer gaat stranden voor velen met middelbare capaciteiten..
  19. forum rang 6 haas 3 oktober 2014 12:23
    DE "toppers "uit de NE samenleving gaan door de vloer ?
    Zij die leiding/visie mogen uitstralen hoe het verder moet in Nederland ?
    Hebben nauwelijks hun eigen zaken op orde ?
    teken/tands des tijds ?
    ========================================================================

    BoerCroon slankt sterk af: 45 ontslagen
    Gepubliceerd op 3 okt 2014 om 10:33 | Views: 864
    ArtikelReacties

    inShare
    AMSTERDAM (AFN) - Dienstverlener BoerCroon stopt met de activiteiten op het gebied van consultancy. Daardoor verliezen 45 werknemers hun baan, onder wie 25 consultants. Dat maakte de firma vrijdag bekend.
    BoerCroon gaat zich volledig richten op interim-management. Die tak telt 55 medewerkers en 70 managers die het bureau inhuurt voor klussen.
    De advisering over fusies, overnames en waarderingsvraagstukken wordt ondergebracht in een zelfstandige unit met 20 medewerkers onder de naam BoerCroon Corporate Finance.
151 Posts
Pagina: «« 1 ... 3 4 5 6 7 8 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.846
AB InBev 2 5.296
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.819
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 9.015
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 32
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.571
Aedifica 2 832
Aegon 3.257 320.228
AFC Ajax 537 7.025
Affimed NV 2 5.773
ageas 5.843 109.782
Agfa-Gevaert 13 1.887
Ahold 3.536 74.008
Air France - KLM 1.024 34.374
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.778
Alfen 12 16.773
Allfunds Group 3 1.226
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 340
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.770
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.821 240.443
AMG 965 126.399
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.525
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 383
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.180
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 322
Arcadis 251 8.627
Arcelor Mittal 2.024 318.739
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 267
arGEN-X 15 9.172
Aroundtown SA 1 183
Arrowhead Research 5 9.301
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.746
ASML 1.762 77.398
ASR Nederland 18 4.161
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.720
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.681

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 15 mei

    1. ABN Amro Q1-cijfers
    2. InPost Q1-cijfers
    3. Allianz Q1-cijfers
    4. Commerzbank Q1-cijfers
    5. RWE Q1-cijfers
    6. Thyssenkrupp halfjaarcijfers
    7. ASMI €2,75 ex-dividend
    8. NL economische groei Q1 (voorlopig)
    9. NL consumentenuitgaven maart
    10. NL internationale handel maart
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht