Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Apple versus Orkaan iCahn

Apple versus Orkaan iCahn

Mega-investeerder en giga-biljardair Carl Icahn heb 'r sin an deze week. Eerder  cashte hij grandioos (450% winst ofzo) zijn halve positie in Netflix - wat niet onopgemerkt bleef - en hij heeft de smaak nu echt te pakken op zijn oude dag. Want kijk eens aan, Hij verschijnt alweer tussen de schuifdeuren. En hoe.

Intussen wordt duidelijk wat er zo ongeveer in die brief staat:

En dat hij de beestjes bij hun naam noemt:

Kijk eens aan. Ik word intussen al ingehaald door het nieuws, want CNBC publiceert integraal de brief van Icahn. Heerlijk leesvoer en meteen krijgt u er gratis een fundamentele analyse bij van het aandeel. Hier zijn Icahns rekensommen

Volgende week wordt bij de presentatie van de KW3-cijfers duidelijk hoeveel precies, maar Apple heeft dik 150 miljard dollar in cash. Dat is eenderde van de beurswaarde! Eerder voerde hedge fund manager David Einhorn al slag met Apple over al die overtollige cash.

Of het nou door hem kwam of niet, Apple verhoogde het dividend wat en beloofde een superdividend. Het zal mij benieuwen wwat Icahn teweeg brengt. Na Warren Buffett toch de grootste jongen op Wall Street.

De koers reageert vooralsnog lafjes:

Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 13 mei

    1. NL faillissementen april
    2. ASMI jaarvergadering
    3. Fagron jaarvergadering
  2. 14 mei

    1. B&S Group Q1-cijfers
    2. OCI Q1-cijfers
    3. Bayer Q1-cijfers
    4. Agfa-Gevaert Q1-cijfers
    5. Dui inflatie april (def)
    6. VK werkloosheid maart
    7. Dui ZEW-index economisch sentiment mei
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht