Vastgoedmarkt bericht over trends en ontwikkelingen in de vastgoedsector. Betrouwbaar, actueel, diepgravend, eigenzinnig, prikkelend en compleet. Daarnaast is er op de website informatie over aanbod en transacties, whitepapers en een pagina met beurskoersen en vastgoedtools te vinden.
Nieuws

Bouwinvest koopt 56 appartementen in Rotterdam

Bouwinvest koopt, namens het Bouwinvest Dutch Institutional Residential Fund, 56 huurappartementen in ...

Bouwinvest koopt, namens het Bouwinvest Dutch Institutional Residential Fund, 56 huurappartementen in het Project Forum Rotterdam. Multi Vastgoed en Bouwinvest tekenden gisteren tijdens de vastgoedbeurs Provada de overeenkomst voor de verkoop. De appartementen worden in het voorjaar van 2016 opgeleverd.

Forum Rotterdam omvat in totaal 35.000 m2 winkelruimte, 3.000 m2 horeca en 2.000 m2 cultuur. Ook kantoorruimte is in het plan opgenomen, naast 100 appartementen en een hotel met 150 kamers. Het ontwerp is van Rem Koolhaas en Reinier de Graaf van OMA. Het naastgelegen monumentale bankgebouw krijgt een prominente rol in het nieuwe plan toebedeeld. Dit gebeurt onder supervisie van Wessel de Jonge architecten. In het voorjaar van 2013 wordt begonnen met de bouw. Het project moet in 2016 klaar zijn.

Allard van Spaandonk, directeur asset management bij Bouwinvest: ‘Ondanks de sombere berichten voor de woningmarkt op de korte termijn en het grote aanbod aan appartementen in de Rotterdamse binnenstad, gelooft Bouwinvest sterk in dit product. De ligging, uitstraling en het kwaliteitsniveau zijn zodanig, dat dit een uniek woonproduct is. Nergens in Rotterdam vind je appartementen waar je vanuit je 3,60 meter hoge woonkamer, met een glaspui tot aan de grond, uitkijkt over de koopgoot. Eén lift naar beneden en je staat met beide benen in het bruisende Rotterdamse leven. Winkels, horeca, theater en musea liggen aan je voeten. Neem diezelfde lift omhoog en je geniet in alle rust van het comfort van deze prachtige appartementen.’

Heino Vink, bestuursvoorzitter van Multi: ‘We zijn erg trots op het succes van Forum Rotterdam en bieden Bouwinvest nu unieke woningen. Voor het eerst in ruim 70 jaar wordt het weer mogelijk om aan de Coolsingel te gaan wonen.’

Bron: Vastgoedmarkt. Klik hier voor meer vastgoednieuws.