Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Slot: Nét niet

Nét niet. Maar ja, die jaartop AEX 338,29 is dan ook een weerstand die al een halfjaar standhoudt. Mooie aandelenrally, maar wat mij niet zint is dat de rentes alweer teruglopen, de volatiliteit kalm aan doet en EUR/USD terrein prijs geeft nadat er even ruim 1,30 op het bord stond.

Morgen alweer correctietje...? Eerst maar eens zien wat Wall Street doet. Wat bakten de hoofdfondsen er van? Wat een verschillen met mijn update van vanmorgen 10:00 uur! Aardige volumes zowaar, alleen ene Air France-KLM en een zekere KPN bleven wat dat betreft achter.

  • Vooral Fugro en Imtech, maar ook SBM Offshore en Delta Lloyd zijn gevallen engelen van deze maand die vandaag de wind lekker in de rug hebben
  • Van de echte dramafondsen loopt KPN mooi op, maar SNS Reaal geeft een groot deel van de winst van vanmorgen alweer weg
  • Randstad en USG People die deze maand ook een paar douwen kregen vinden ook gretig aftrek, maar gelet op de indexstijging is de daling van Brunel in feite een sell-off. Winst nemen na een mooi jaar?
  • Boskalis Westminster blijft indruk maken, ArcelorMittal trekt bij en ach, kijkt u het fraaie rijtje forse stijgers zelf af.
  • Jullie zijn toch niet allemaal Unibail-Rodamco gaan kopen, omdat ik daar toevallig een stukje over typte vandaag? :-) Opvalllende grote stijging ten opzichte van de index voor een in essentie defensief fonds - en dat ook nog eens op bijna vier keer het volume van de laatste tijd
  • Vastgoed is winnaar van de dag, want ook Corio, Eurocommercial Porperties, Nieuwe Steen en Wereldhave vliegen omhoog. Alleen VastNed Retail blijft achter
  • Financials doen het ook goed, maar blijven wilde bewegingne maken
  • Aan de onderkant vallen vooral Unilever, Ahold, Heineken en - oh, dat is toch wel een erg forse daling - Philips op. Minder dagje in een mooi jaar, houd ik het eerst maar op. Dat geldt niet voor Royal Flut Shell. Weer niks. DE Master Blenders ook. gewoon pet deze maand.

Verder nog ierts? Goud en zilver krasselen wat, maar olie loopt zeg maar met aandelen mee op. Geen agenda op Wall Street, maar mochten de koersen of het nieuws er aanleiding toe geven, dan leest u dat zeker in het IEX Beurs Beursblog. Anders tot morgen, tot voorbeurs.

Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 02 juni

    1. Vergadering OPEC+
  2. 03 juni

    1. Inkoopmanagersindex industrie mei, def. (Jap)
    2. Inkoopmanagersindex industrie Caixin mei (Chi)
    3. Omzet detailhandel april (NL)
    4. DSM-Firmenich Beleggersdag
    5. Inkoopmanagersindex industrie mei, def. (Jap)
    6. Inkoopmanagersindex industrie mei def. (Dld)
    7. Inkoopmanagersindex industrie mei def. (VK)
    8. Inkoopmanagersindex industrie mei def. (eur)
    9. Inkoopmanagersindex industrie (S&P) mei def. (VS)
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht