Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Analisten over ING

Analisten over ING

ING realiseerde in het tweede kwartaal een winst die ruim een kwart hoger was dan in dezelfde periode vorig jaar. Het aandeel werd door beleggers aan het eind van de ochtend bijna 3 procent in de min gezet. Hoe beoordelen analisten de cijfers? 

Analisten van KBC Securities noemden de resultaten van ING wat teleurstellend. Volgens de bank waren de voorzieningen voor slechte leningen lager dan voorzien. KBC hanteert een Kopen-advies voor ING.

Waardering ING

Ook analisten van Rabobank geven ING een Kopen-advies mee. Zij wezen er onder andere op dat de rente-inkomsten het afgelopen kwartaal iets lager waren dan verwacht dankzij eenmalige factoren. Wel stipten ze aan dat de kredietverlening sterke groei vertoonde en dat de problemen binnen de leningenportefeuille zijn afgenomen. 

Bij Theodoor Gilissen hanteren de analisten een Niet Aanbevolen-advies. Hoewel de tweedekwartaalresultaten ongeveer in lijn waren met de verwachtingen, viel de kostenontwikkeling iets tegen, meldt analist Joost van Beek. ‘De waardering van aandelen ING is na de goede koersperformance licht hoger dan het sectorgemiddelde.’ 

Lees ook: ING ziet winst flink stijgen

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 26 april

    1. Bank of Japan rentebesluit 0% (onveranderd) volitaliteit verwacht
    2. Corbion Q1-cijfers
    3. Signify Q1-cijfers
    4. IMCD Q1-cijfers
    5. Basic-Fit trading update Q1 en jaarvergadering
    6. Total Energies Q1-cijfers
    7. Beursgang CVC (verwacht)
    8. ABN Amro € 0,89 ex-dividend
    9. ASML €1,75 ex-dividend
    10. Vopak €1,50 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht