Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Drie koopwaardige fondsen in de BEL-20

Drie koopwaardige fondsen in de BEL-20

Waar liggen momenteel de kansen als het gaat om de Belgische aandelenmarkt? Wij vroegen Nico Bakker om een aantal tips. Volgens de technisch analist is het algehele beurssentiment de afgelopen week flink verbeterd, wat ook geldt voor de BEL-20.

“Alle belangrijke Europese en Amerikaanse indices bevinden zich in een uptrend, dus de vooruitzichten richting de jaarultimo zijn positief. Ook bij de BEL-20 is de ondertoon positief”, zegt Bakker. “Zolang de index boven de gemiddeldelijn op 3550 beweegt, is een opmars richting de 3867- of 3910-weerstandzone aannemelijk.”

Hij waarschuwt wel dat binnen de BEL-20 al veel fondsen hard op weg zijn om nieuwe records te vestigen, en vindt daarom dat een waarschuwing op zijn plaats is. “Beleggers dienen goed te kijken welke aandelen zij aanschaffen. Binnen de BEL-20 zijn ook fondsen die er nog wel aantrekkelijk bij liggen en waar de komende weken het nodige van mag worden verwacht.” Bakker zet er in dat kader drie op een rij.

KBC

“Vanaf de top op 66,00 in juli dit jaar staat het aandeel KBC flink onder druk, maar thans ziet het er naar uit dat opnieuw de weg omhoog kan worden ingezet. Aan de onderkant ligt op 51,50 een steungrens, zolang de koers hierboven noteert, blijft de sterke uptrend intact en is een opmars richting 66,00 aannemelijk. De propositie biedt een aantrekkelijke risk-rewardratio van meer dan 1:4, een interessant fonds voor de trendvolgende belegger.”

Proximus 

“Al meer dan een jaar lang is er bij Proximus sprake van een brede tradingrange met aan de onderkant 30,00 als steun en aan de bovenkant de 35,22/35,88 weerstandzone. Als de koers boven 32,00 breekt is opnieuw een aanval richting de bovenkant van de bandbreedte aannemelijk. Een voorwaardelijke koopkans voor swingtraders, voor trendvolgende beleggers is dit fonds minder interessant.”

Umicore

“Umicore kent een grillig, maar positief koersverkoop. Alle indicatoren wijzen momenteel in de richting van de stier, zolang de spelers boven de 37,50/37,00-steunzone blijven bewegen, kan de koers aantrekken richting ruim 46,00, de top in april dit jaar. Het feit dat het opwaarts potentieel ongeveer vijfmaal zo groot is als het neerwaarts risico, maakt dit aandeel aantrekkelijk.”

Op de themapagina Beurstips en Handelskansen vindt u meer handelskansen.

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 06 mei

    1. China inkoopmanagersindex diensten april
    2. PostNL Q1-cijfers
    3. Siemens Healthineers Q1-cijfers
    4. TKH Q1-cijfers
    5. Dui inkoopmanagersindex diensten april (def)
    6. EU inkoopmanagersindex diensten april (def) 52,9
    7. VK inkoopmanagersindex diensten april (def)
    8. EU producentenprijzen maart
    9. Tyson Foods Q1-cijfers
  2. 07 mei

    1. Japan inkoopmanagersindex diensten april
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht