Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
John Beijer over Nyrstar, Galapagos, Euronav en ING

Vier koopwaardige Belgische aandelen

Technisch analist John Beijer heeft voor ons de Belgische aandelenmarkt afgespeurd naar interessante koopkandidaten. Welke bedrijven ziet hij vooral als koopwaardig? 

Beijer heeft de volgende 4 aandelen geselecteerd:

Euronav

Euronav is een internationale scheepvaartgroep en dienstverlener in de olieindustrie. Beijer: “Over Euronav ben ik erg te spreken. Dit bedrijf is met prima resultaten gekomen. De koers bewoog de afgelopen maanden zo tussen de 8,50 en 12 euro en noteert nu op zo’n 9,30 euro. We zijn vooral positief omdat de olieprijs hersteld is.”

“Euronav exploiteert onder andere grote olietankers. Omdat er meer vraag naar is, zijn de tarieven die daarvoor worden betaald, flink gestegen. Wij zijn van mening dat de koers op weg kan naar de 12 euro.”

Nyrstar

“De nieuwe bestuurders bij Nyrstar zien wij als een goede ontwikkeling. Ze hebben een emissie geplaatst die meer duidelijkheid geeft over de toekomst van het bedrijf. Een belangrijk aandachtspunt is wel dat branchegenoten stijgen, terwijl Nyrstar achterblijft. ArcelorMittal bijvoorbeeld, dat niet één-op-een te vergelijken is met Nyrstar maar wel in dezelfde sector opereert, is aanzienlijk aangetrokken.”

“De koers beweegt al een aantal maanden in een zijwaarts patroon tussen de 0,50 en 0,70 euro. Ik denk dat een herstel naar de 1 euro mogelijk is, maar voorwaarde is dan wel dat er op korte termijn wat moet gaan gebeuren, zodat uit de zijwaartse beweging gebroken kan worden.”

Lees ook: Bas Heijink tipt ArcelorMittal, KBC en Ageas

Galapagos

“Over Galapagos zijn we erg optimistisch. De afgelopen weken is het kapitaal verhoogd door 140.000 nieuwe aandelen uit te geven. Dat is gunstig voor een bedrijf dat aan cashburn doet. Met name positief is dat de ontwikkeling van een medicijn tegen reuma, filgotinib, in de belangrijke fase 3 terecht is gekomen. Dit betekent dat niet alleen de veiligheid, maar ook de werking ervan is aangetoond. Door dit goede nieuws is de koers echter al aardig opgelopen de laatste weken.”

“Beleggers die nieuw willen instappen, kunnen beter even wachten tot de koers iets is teruggezakt naar de 45 of 46 euro. Voor de lange termijn zijn we echter heel positief. Momenteel noteert Galapagos rond de 51 euro en de koers mag op weg naar 58 euro.”

Bekijk ook: Jos Versteeg tipt 2 topaandelen

ING

Tot slot ING. “De bankensector heeft het zwaar door de lage rentes. Vanuit technisch oogpunt is het interessant dat ING steeds sterk weet op te veren vanaf 10 euro. Gezien de Fed van plan is deze zomer de rente te gaan verhogen en ING een belang heeft in de VS, verwacht ik dat dit voor een boost zal zorgen. Zolang de koers boven de 10 euro blijft, mag deze door richting de 12,10 euro.”

Klik hier voor meer Beurstips en Handelskansen.

Meld u gratis aan voor de Opinie Tips Nieuwsbrief van Beursduivel.

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 02 mei

    1. Chinese beurzen gesloten ivm Labor Day
    2. ArcelorMittal Q1-cijfers
    3. DSM Firmenich Q1-cijfers
    4. ING Q1-cijfers
    5. BAM Q1-cijfers
    6. ForFarmers Q1-cijfers
    7. Aedifica Q1-cijfers
    8. HelloFresh Q1-cijfers
    9. Shell Q1-cijfers
    10. RELX 41,8 pence ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht