Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Faber: Beleggers zitten op Titanic

Faber: Beleggers zitten op Titanic

De wereldwijde economie is zwakker geworden en kan nog zwakker worden, maar toch zijn er nog kansen genoeg voor beleggers. Dat verklaart Marc Faber, auteur van The Gloom, Boom & Doom Report, tegenover Cnbc.

“We zitten allemaal op de Titanic, maar die Titanic gaat misschien nog wel een mooie reis van een paar dagen tegemoet en we hebben het naar ons zin”, zegt hij in het interview.

Goud

Anticiperend op een downtrend, stelt Faber dat hij zowel fysiek goud in kluizen aanhoudt als goudmijnaandelen. Voor ‘gewone’ beleggers is het verstandiger om goud-ETF’s aan te houden, adviseert hij. Als voorbeeld haalt hij de VanEck Vectors Gold Miners ETF (GDX :NYSE Arca) aan.

Lees ook: 'Goud aan vooravond van enorme bullmarkt'

“Iedere belegger zou in een deel van zijn portefeuille in goud moeten hebben zitten. Het is mijn favoriete valuta. Het betekent echter geenszins dat ik de aandelenmarkten afschrijf. De downtrend voor de wereldwijde economie werd verergerd door de onrust rondom Brexit, maar dit hoeft geen slecht nieuws te zijn voor de aandelenmarkten.”

Verder stimuleren

“Brexit is het perfecte excuus voor de Fed om de rente niet te verhogen, of zelfs om QE4 te starten, of een andere manier van stimuleren. Andere centrale banken gaan meedoen en zullen ook verdere stimuleringsmaatregelen nemen en geld gaan printen. De economie verslechtert verder en aandelen gaan nog verder stijgen.”

Lees ook: Beleggen in tijden van onrust? Gewoon doen!

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 29 april

    1. NL producentenvertrouwen april
    2. Philips Q1-cijfers
    3. Umicore Q1-cijfers
    4. Proximus Q1-cijfers
    5. Fra BBP eerste kwartaal (voorlopig)
    6. AkzoNobel €1,54-ex-dividend
    7. Besi €2,15 ex-dividend
    8. Fugro €0,40 ex-dividend
    9. Heineken €1,04 ex-dividend
    10. Vastned €1,28 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht