Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Olieprijs daalt verder

Olieprijs glijdt verder weg

Net nu het aanbod in olie afneemt, zakt ook de vraag verder in, schrijft Bloomberg Business. De prijs van een vat ruwe olie (WTI) daalde naar 43,14 dollar, het laagste niveau in ruim twee maanden. Brentolie noteert rond de 45,22 dollar.

Omdat de vraag naar benzine in de Verenigde Staten deze maanden door seizoensinvloeden afneemt, worden raffinaderijen in deze periode vaak stilgelegd voor het plegen van onderhoud. In de afgelopen vijf jaar zakte de vraag van juli tot oktober in met 1,2 miljoen vaten per dag.  

Beleggers sorteren voor

“Beleggers kijken vooruit naar deze daling en worden nerveus”, legt Michael Lynch, president van Strategic Energy & Economic Research, uit. “Er wordt steeds meer gesproken over prijzen die zuidwaarts vertrekken richting de 40 dollar, met als gevolg dat beleggers short gaan.”

Volgens gegevens van de Energy Information Administration bevinden de benzinevoorraden in de VS zich op het hoogste niveau sinds 1990, waardoor raffinaderijen wellicht zelfs eerder sluiten.

'Ernstig overaanbod'

Volgens analisten van Morgan Stanley heeft de wereldwijde oliemarkt nog steeds te maken met een ernstig overaanbod wat betreft benzine, wat zal drukken op de olieprijzen. Raffinaderijen hebben teveel benzine geproduceerd in de afgelopen maanden, stellen zij.

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 08 mei

    1. NL industriële productie maart
    2. AB InBev Q1-cijfers
    3. Pharming - Q1-cijfers
    4. Ahold Delhaize Q1-cijfers
    5. SBM Offshore Q1-cijfers
    6. Dui industriële productie maart
    7. AMG jaarvergadering
    8. Wolters Kluwer jaarvergadering
    9. Arcadis jaarvergadering
    10. Uber Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht