Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Cees Smit is voorzichtig

Cees Smit: 'Blijf even aan zijlijn'

Hoe moeten we tegen de huidige negativiteit op de beurzen aankijken en welke aandelen zijn er interessant? We vroegen het Cees Smit, algemeen directeur bij Today’s Groep.

“Ik ben over een aantal dingen negatiever. Een belangrijk punt is presidentskandidaat Trump. Ik denk dat hij de race zal winnen. Niet dat ik het hoop, maar het is wel iets waar ik rekening mee houd. En de onzekerheid die daaruit voortvloeit is mijn inziens niet positief voor de beurzen.”

Een andere belangrijke factor zijn de centrale banken. Smit: “Als je kijkt wat die aan het doen zijn, zie je dat de rek eruit raakt, ze zijn een beetje aan het einde van hun Latijn.”

FANG-aandelen

Welke aandelen zijn in dat licht interessant? “Ik zie wel een aantal bedrijven dat overgewaardeerd is en dan denk ik met name aan de FANG-aandelen, ofwel Facebook, Amazon, Netflix en Google. Wat mij betreft zijn die overprijsd, er zit iets te veel fantasie in. Het is leuk om daar een gokje op te wagen tegen de trend in, want als de trend draait kan het heel snel gaan.” 

Verder houdt Smit geen grote shortposities aan, maar is hij wel voorzichtig. “Vooral nu die presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten eraan komen. Blijf dus waar mogelijk even aan de zijlijn, want die verkiezingen kunnen zomaar eens raar uitpakken. Ik houd rekening met een Brexit-achtig effect.”

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 29 april

    1. NL producentenvertrouwen april
    2. Philips Q1-cijfers
    3. Umicore Q1-cijfers
    4. Proximus Q1-cijfers
    5. Fra BBP eerste kwartaal (voorlopig)
    6. AkzoNobel €1,54-ex-dividend
    7. Besi €2,15 ex-dividend
    8. Fugro €0,40 ex-dividend
    9. Heineken €1,04 ex-dividend
    10. Vastned €1,28 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht