Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Nederlands bedrijf haalt 10 miljoen euro op bij Facebook-investeerder

Ook het in Berlijn gevestigde Project A Ventures doet mee, evenals de Nederlander Arthur Kosten, voormalig CMO van Booking.com. Het is de eerste investering in een Nederlands bedrijf van Accel Partners. Accel Partners staat erom bekend alleen te investeren in bedrijven die een potentie hebben van honderden miljoenen euro’s.

Catawiki is een wereldwijd online veilinghuis, waar alleen bijzondere objecten worden aangeboden. Het is in 2008 opgericht door René Schoenmakers (CEO) en Marco Jansen (CTO) als een community voor verzamelaars. Het is gevestigd in Assen en Amsterdam en heeft 70 werknemers, waarbij nog 65 vacatures uitstaan.

Inmiddels heeft de veilingsite 3 miljoen unieke bezoekers per maand en biedt wekelijkse veilingen in 35 veilingcategorieën, variërend van boeken, postzegels, modeltreinen en oldtimers tot bijzondere wijn, sieraden en kunst. Deze week werden bijvoorbeeld de eerste editie van Kuifje stripboeken, Rembrandt etsen, fossielen van dinosauriërs en een Jaguar E-type sportauto geveild. Alle wekelijkse veilingen op Catawiki starten op vrijdagmiddag en hebben een startprijs van 1 euro.

Catawiki is nu actief in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk en wil graag verder uitbreiden. De 10 miljoen zal gebruikt worden om dit te realiseren en om het managementteam te versterken. Het wil zich in de markt positioneren tussen de dure veilinghuizen Christie’s en Sothby’s en Marktplaats/eBay. Alleen echt unieke of bijzondere stukken worden geaccepteerd. Catawiki doet zelf de selectie.

Medeoprichter René Schoenmakers noemt als voorbeeld de stripboeken. 'Bij eBay moet je je eerst door tientallen pagina's met doorsnee titels heen worstelen om bij iets speciaals uit te komen. Catawiki’s kracht ligt in het afwijzen van alles wat niet bijzonder is.' 

De formule blijkt succesvol, want vorig jaar werden nog gemiddeld 1500 kavels per week geveild, dit jaar is dat 7000 kavels per week.

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 07 juni

    1. Handelsbalans mei (Chi)
    2. Consumptie huishoudens april (NL)
    3. Handelsbalans april (Dld)
    4. Industriële productie april (Dld)
    5. Economische groei Q1 def. (eurozone)
    6. Nio Q1-cijfers
    7. Banengroei en werkloosheid mei (VS) volitaliteit verwacht
    8. Groothandelsvoorraden april (VS)
    9. Consumentenkrediet april (VS)
  2. 10 juni

    1. NL industriële productie april
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht