Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Amazon bedankt, Belgische vastgoedontwikkelaar VGP -30%

Moeilijk te zeggen met die rente, volatiliteit en grote dagelijkse uitslagen, maar wellicht komt dit vandaag ook onze vastgoedfondsen niet ten goede. De Belgische vastgoedontwikkelaar doet -30% vandaag en het was al een van de slechtste hoofdfondsen in Brussel.


Wat is het verhaal? Uiteraard de stijgende rente en De Tijd schrijft:

De koersval komt er na een opvallende mededeling: VGP bevriest de vierde joint venture met de Duitse verzekeringsreus Allianz. 'Wij laten de volatiliteit in de markt liever eerst bezinken voor we een transactie afronden', zei CEO Jan Van Geet in een korte mededeling. De mededeling kwam er vrijdag nabeurs, wat vrij uitzonderlijk is.

De joint venture met Allianz is sinds de aankondiging in maart 2016 dé motor achter de expansie van VGP. Dit jaar sputtert de motor na een jarenlange stratosferische koersstijging. De e-commercegigant Amazon stuurde een schokgolf door de logistieke sector door de aankondiging even ruim voldoende verdeelcentra te hebben.

Wacht even, beoefent het ook bij ons genoteerde WDP ook niet deze tak van sport? Ja, nogmaals De Tijd:

Bij een vastgoedontwikkelaar als VGP heeft dat barre klimaat een grotere directe impact dan bij een gereglementeerde vastgoedgroep als WDP, waar de lange staat van dienst van stijgende dividenden een (iets) betere bodem onder de beurskoers legt.

Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 30 april

    1. China inkoopmanagersindex industrie en diensten april volitaliteit verwacht
    2. Samsung Q1-cijfers
    3. NL producentenprijzen maart
    4. Arcadis Q1-cijfers
    5. Adidas Q1-cijfers
    6. Volkswagen Q1-cijfers
    7. Air France-KLM Q1-cijfers
    8. Dui detailhandelsverkopen maart
    9. PB Holding jaarcijfers
    10. Acomo €0,75 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht