Word abonnee en neem Beursduivel Premium
3 groeiaandelen die in 2024 kunnen verdubbelen
Beeld: © iStock

3 groeiaandelen die in 2024 kunnen verdubbelen

In tijden van marktturbulentie zijn er vaak ondergewaardeerde groeiaandelen van hoge kwaliteit te vinden, goedkope aandelen met aantrekkelijk potentieel. Omor Ibne Ehsan heeft op InvestorPlace 3 sterk ondergewaardeerde groeiaandelen geselecteerd, met een fors opwaarts potentieel.

Recessiezorgen drukken op de koersen van veel sterke bedrijven. Soms daalden de aandelenkoersen flink ten opzichte van eerdere pieken. Veel van deze bedrijven beschikken over een robuust groeipotentieel voor de lange termijn. Omor Ibne Ehsan speurt naar dit soort ondergewaardeerde juweeltjes, die kunnen opveren zodra de lucht boven de markt begint op te klaren. Zo’n strategie zou beleggers een enorm rendement in 2024 en daarna kunnen opleveren.

Hij gaat op zoek naar bedrijven, waarvan de koers onder druk staat, ook al zijn hun fundamenten solide. Sommige van deze bedrijven zitten op stapels cash en wachten op kansen om verder te groeien. In een woelige markt zijn geduld en zorgvuldigheid belangrijke eigenschappen. Omor Ibne Ehsan selecteert de kwalitatief beste bedrijven met een ruime marge tussen koers en intrinsieke waarde. Het kan even duren voordat een opleving optreedt, maar als het gebeurt dan zijn het veelbelovende aandelen.

JinkoSolar – zonnige vooruitzichten

De zonne-energiesector heeft de afgelopen tijd te kampen met een forse tegenwind. Dat heeft zijn weerslag op de aandelen van JinkoSolar, ondanks het feit dat het bedrijf op volle toeren draait. Dit is volgens Omor Ibne Ehsan een van de meest ondergewaardeerde groeiaandelen op de markt op dit moment.

De druk op de koers biedt kansen, omdat JinkoSolar ondanks zijn groei verhandeld wordt tegen een lage waardering. De forward koers-winstverhouding van het bedrijf bedraagt slechts 2,7%. Wel vormt de hoge schuldenlast van het bedrijf een risicofactor, vooral met de stijgende rente. Maar de analist van InvestorPlace denkt dat de zorgen over de hefboomwerking overdreven zijn.

In het derde kwartaal van 2023 steeg de winst van JinkoSolar met 140,7% op jaarbasis tot 3,25 dollar per aandeel. De omzet groeide met 60% tot 4,36 miljard dollar. Omor Ibne Ehsan denkt dat wanneer de rente uiteindelijk daalt, beleggers JinkoSolar aanzienlijk hoger zullen waarderen. De lage waardering van JinkoSolar biedt perspectief op forse rendementen. Analisten voorspellen een 60% aan opwaarts potentieel in een jaar

Kimball Electronics – zet records neer, maar dat wordt nog niet gewaardeerd

Kimball Electronics is nog zo'n ondergewaardeerd groeiaandeel. Ook voor dit aandeel is er een aantal katalysatoren die voor explosieve rendementen kunnen zorgen. Het bedrijf profiteert van groei in de auto-industrie, gezondheidszorg en industrie, plus geografische productiediversificatie. Het aandeel is een perfect voorbeeld van een markt die zich laat leiden door korte termijn zorgen, zonder oog te hebben voor de krachtige lange termijn factoren.

In het vierde kwartaal van het gebroken boekjaar steeg de omzet van Kimball Electronics met 33% op jaarbasis tot een recordbedrag van 496 miljoen dollar. De winst per aandeel steeg met 90% tot een recordhoogte van 0,76 dollar. De verwachting voor het hele boekjaar is dat de omzetgroei 4-7% zal bedragen, ondanks de macro-economische onzekerheden. Sinds de piek is het aandeel bijna 16% gedaald, terwijl de fundamentals van het bedrijf gezond zijn.

De koers-winstverhouding van het aandeel ligt op een bescheiden 11 keer. De winstgevendheid biedt kansen om de aandeelhouderswaarde te verhogen. Dat kan op diverse manieren, zoals dividenden, aandeleninkoop en fusies en overnames. Analisten zien een opwaarts potentieel voor het aandeel van 45% in het komende jaar.

Pixelworks – pionier die investeert in de toekomst

Pixelworks is een pionier op het gebied van videoverwerking en digitale beeldschermtechnologie. Maar het weet zijn pionierspositie nog niet te gelde te maken. Toen de winstgevendheid vorig kwartaal een klap kreeg, schrokken beleggers terug. Toch beschikt Pixelworks over overtuigende kwaliteiten waardoor de aandelenwaarde in de komende maanden zou kunnen verdubbelen.

De omzet steeg in het tweede kwartaal van 2023 met 37% op kwartaalbasis, op jaarbasis lag deze bijna 29% lager. De financiële resultaten staan dit jaar onder druk. Het bedrijf verwacht echter een omslag in de tweede helft van het jaar en een groei in 2024. Pixelworks wordt verhandeld tegen slechts 1,1 keer de omzet. Risico’s lijken daarmee voldoende ingeprijsd.

Het bedrijf investeert nog steeds flink in technologie en groei. Naarmate toekomstige inkomstenstromen toenemen, zou ook de winstgevendheid moeten groeien. Het koersdoel van 3 dollar voor het aandeel houdt een opwaarts potentieel van 152% in voor het komende jaar.

Lees ook: Elon heeft nu ook een chatbot

Macro & Bedrijfsagenda

 1. 01 maart

  1. China inkoopmanagersindex industrie feb (def)
  2. Aegon jaarcijfers
  3. Corbion jaarcijfers
  4. Heijmans jaarcijfers
  5. IMCD jaarcijfers
  6. NL inkoopmanagersindex industrie feb (def)
  7. EU Inkoopmanagersindex industrie feb (def)
  8. EU inflatie feb (voorlopig)
  9. EU werkloosheid feb
  10. VS inkoopmanagersindex diensten S&P feb (def)
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht