Word abonnee en neem Beursduivel Premium
2 koopwaardige e-commerce-aandelen met een aanzienlijk groeipotentieel

2 koopwaardige e-commerce-aandelen met een aanzienlijk groeipotentieel

Het waren interesssante jaren voor langetermijnbeleggers, sinds het begin van de pandemie. Maar geweldige bedrijven met ruime concurrentievoordelen en solide toekomstgerichte groeiverhalen zijn er nog steeds.

De aandelenmarkt heeft de gewoonte om niet alleen te herstellen van dips, maar in de loop van de tijd ook omhoog te blijven gaan. Voor beleggers met de juiste buy-and-hold-tijdshorizon is dat de beste reden om geld in fantastische bedrijven te steken en ze jarenlang vast te houden, ongeacht wat de markt doet.

Yahoo beveelt twee aandelen aan met aanzienlijk groeipotentieel - niet alleen dit jaar, maar ver daarna.

Shopify

Shopify blijft marktaandeel winnen in de wereldwijde markt van e-commerceplatforms met zijn software- en hardware-oplossingen voor ondernemers online en offline. In de miljoen grootste e-commercewebsites wereldwijd heeft Shopify een aandeel van maar liefst 30%.

Samen met strategische partners maakt Shopify het verwerken van bestellingen en betalingen, back-office workflows, marketing en fulfillment eenvoudig. Het heeft in de kosten gesneden en de prijzen van de kernabonnementen verhoogd, waardoor de inkomsten, winst en cashflow snel oplopen.

In de drie jaar sinds het derde kwartaal van 2020 zijn het bruto handelsvolume, de omzet en het nettoresultaat met respectievelijk ongeveer 81%, 122% en 276% toegenomen, en de kasstroom is al een jaar positief. Shopify lijkt op de goede weg te zijn, en dat is een reis die langetermijnbeleggers misschien willen meemaken.

Amazon

Aanhoudende zorgen over de economie en veranderingen in de consumentenbestedingen hadden flink wat impact op de omzet en het resultaat van Amazon, na een periode van supergroei tijdens de pandemie. Het bedrijf voerde strategische veranderingen door, waaronder meerdere reorganisaties van het personeelsbestand. Amazon heeft nog steeds een van 's werelds beste e-commerceplatforms, en Amazon-cloud AWS is marktleider.

Over het derde kwartaal van 2023 steeg de netto-omzet met 13% ten opzichte van het jaar ervoor, het netto-inkomen met 241% en het bedrijfsinkomen met 340%. AWS kent weinig activa en hoge marges en boekte 12% meer omzet, en de e-commercetak zette 7% meer om dan in het jaar ervoor.

Het bedrijf breidt uit naar andere markten, waaronder gezondheidszorg en entertainment. Het virtuele Amazon Clinic, dat nu beschikbaar is in alle 50 Amerikaanse staten, blijft uitbreiden, en Prime Video was in 2023 de populairste streamingdienst van de VS.

Amazon boekt ook vooruitgang in de race om kunstmatige intelligentie, onder andere met de introductie van zijn eigen AI-chips en zijn kunstmatig intelligente productiviteits-tool CodeWhisperer.

Amazon heeft door de jaren heen onder allerlei omstandigheden indrukwekkende financiële groei laten zien, terwijl het tegelijkertijd een sterke machtspositie behield in zijn belangrijkste markten. Beleggers kunnen in deze eerste dagen van 2024 overwegen wat aandelen op te pikken.

Macro & Bedrijfsagenda

 1. 22 februari

  1. Kinepolis Q4-cijfers
  2. Japan samengestelde inkoopmanagersindex feb
  3. NL prijzen bestaande koopwoningen jan
  4. Aalberts Q4-cijfers
  5. Besi Q4-cijfers
  6. Arcadis Q4-cijfers
  7. ForFarmers Q4-cijfers
  8. Van Lanschot Kempen Q4-cijfers
  9. EU samengestelde inkoopmanagersindex feb volitaliteit verwacht
  10. EU inflatie jan (definitief) volitaliteit verwacht
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht