Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Next-Level Gaming: 3 aandelentips

Scoor met deze 3 game-aandelen

Aandelen in eSports-gaming trekken de aandacht van beleggers. eSports werden ooit beschouwd als een niche tijdverdrijf, maar wereldwijd stijgt de populariteit en vallen zij op wegens een veelbelovend marktpotentieel. Moslim Farooque geeft op InvestorPlace 3 kooptips om het spel mee te spelen in deze sector.

Volgens Statista zal de wereldwijde eSports-markt in 2024 een omzet van 4,3 miljard dollar bereiken. Van 2024 tot 2028 wordt een samengestelde jaarlijkse groei van 7,1% verwacht, dankzij een groeiend aantal gebruikers. Het onderstreept de groeiende wereldwijde interesse in eSports. Bovendien is eSports zo populair geworden dat Saoedi-Arabië onlangs het jaarlijkse wereldkampioenschap eSports heeft gelanceerd, met topgames en een flink prijzengeld. Dit zijn drie aandelen waarmee u kunt scoren.

Take-Two Interactive

Take-Two Interactive is dit jaar een uitblinker in de gaming- en eSports-arena. Het gebruikt zijn NBA 2K-franchise in een succesvolle eSports-strategie. Zo lanceerde het met succes de 2018 NBA 2K League. Bovendien kreeg het bedrijf met zijn recente financiële resultaten de beleggers op de banken. De winst per aandeel overtrof de verwachtingen en schoot omhoog naar 1,42 dollar.

Het bedrijf scoorde een recordomzet van 1,44 miljard dollar. Het aandeel mag meespelen in de Nasdaq 100 Index, toch wel de champions league voor beleggers. Het weerspiegelt het hoge optimisme onder beleggers en de verhoogde anticipatie op toekomstige releases. Zo wordt er reikhalzend uitgekeken naar de langverwachte lancering van Grand Theft Auto VI. 

Tencent Holdings 

Het Chinese Tencent Holdings heeft 15 miljard dollar geïnvesteerd in de eSports-industrie. Het bedrijf stimuleert actief talent, bevordert de vorming van competities en creëert eSports-themaparken, waarmee het zijn betrokkenheid stevig verankert. Tencent wil eSports globaliseren in lijn met de Olympische Spelen. Daartoe is het een strategisch partnerschap aangegaan met de Global eSports Federation.

Deze samenwerking vergroot het bereik van Tencent Holding, maar onderstreept ook de toewijding om eSports naar een internationaal niveau te tillen. Het bedrijf speelt in meer markten. Naast de dominante positie in eSports breidt het uit naar e-commerce, cloudservices en digitale content. Deze strategische verbreding, gevoed door robuuste technologie en een enorme gebruikersbasis, verstevigt het concurrentievoordeel van Tencent Holding.

Electronic Arts 

Electronic Arts levert topprestaties af onder de eSports-aandelen. Het is een belangrijke speler in de gamingsector en biedt een unieke kans in eSports-aandelen. Het bedrijf heeft een fraaie score behaald, met een rendement van zo’n 17% op jaarbasis. De laatste kwartaalcijfers overtroffen de verwachtingen, met een winst per aandeel van 1,07 dollar. Dat was een 47% betere prestatie ten opzichte van een jaar eerder.

Electronic Arts is actief betrokken bij de eSports-gemeenschap. Het investeert in eSport-evenementen zoals de EA Sports WRC Knockout Trophy '23 en het Apex Legends Global Series Year 2 Championship. Bovendien versterkt de integratie van UEFA Euro 2024 in EA Sports FC 24 en gerelateerde digitale platforms de spitspositie van EA. 

Lees ook: De 60/40-portefeuille is terug van nooit weggeweest

Macro & Bedrijfsagenda

 1. 22 februari

  1. Kinepolis Q4-cijfers
  2. Japan samengestelde inkoopmanagersindex feb
  3. NL prijzen bestaande koopwoningen jan
  4. Aalberts Q4-cijfers
  5. Besi Q4-cijfers
  6. Arcadis Q4-cijfers
  7. ForFarmers Q4-cijfers
  8. Van Lanschot Kempen Q4-cijfers
  9. EU samengestelde inkoopmanagersindex feb volitaliteit verwacht
  10. EU inflatie jan (definitief) volitaliteit verwacht
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht