Word abonnee en neem Beursduivel Premium
3 aandelen met Strong Buy-aanbevelingen
Beeld: iStock

3 aandelen met Strong Buy-aanbevelingen

De aandelenrally gaat nog even door. De belangrijke Amerikaanse graadmeter S&P 500 staat dit jaar al 10% in de plus. Een blik op drie winnaars die u nog steeds kunt kopen, aanbevolen door Demitri Kalogeropoulos van The Motley Fool en bevestigd door Zacks.

Wall Street is enthousiast over het vooruitzicht dat de rente binnenkort kan gaan dalen, terwijl de Amerikaanse economie in de groeimodus blijft. Veel aandelen hebben onevenredig geprofiteerd van de positieve houding van beleggers, maar een paar springen eruit omdat ze het nog een stuk beter doen dan de brede markt. En het goede nieuws: ze zijn nog steeds het aanschaffen meer dan waard.

Deckers

Deckers is de eigenaar van schoenmerken als Teva en Ugg. Branchegenoten als Nike kampen met zwakke verkoop- en prijstrends, maar de omzet van Deckers steeg met 16% in het derde kwartaal van het gebroken boekjaar 2024 (eindigend op 31 december), terwijl Nike een bescheiden omzetdaling in de boeken zette.

De brutowinstmarge is vorig kwartaal gestegen naar 53% van de omzet en de schoenen gaan zelden in de uitverkoop. De voorraadniveaus zijn laag, wat duidt op veel ruimte voor winstgroei en hogere aandelenrendementen in de toekomst. Het management verhoogde vorige maand voor de tweede keer de vooruitzichten voor het boekjaar 2024.

Meta Platforms

Een jaar geleden maakten beleggers zich zorgen over de vertragende groei en enorme uitgaven van Meta Platforms, maar die zorgen zijn de afgelopen kwartalen volledig weggenomen. De grote adverteerders blijven op Facebook en Instagram, zelfs als ze hun uitgaven elders terugschroeven. Advertenties werden 21% vaker getoond in het vierde kwartaal, wat bijdroeg aan een inkomstenstijging van 25%. Combineer dat succes met drastische kostenbesparende maatregelen (het aantal werknemers daalde afgelopen kwartaal met 22%) en je hebt de ingrediënten die je nodig hebt voor stijgende inkomsten.

Het nettoresultaat steeg in 2023 met 69% tot 39,1 miljard dollar. Alsof dat nog niet genoeg is om Wall Street tevreden te houden, begon Meta ook met het uitkeren van een dividend.

Netflix

Het aandeel Netflix klimt eindelijk weer richting de all-time high die het eind 2021 neerzette. Beleggen in de streaming-videogigant was de afgelopen jaren wel een achtbaanrit: de koers stortte van ongeveer 690 naar 170 dollar na de pandemie, toen het bedrijf voor het eerst twee kwartalen op rij abonnees verloor (in Q1 en Q2 van 2022).

Dat bleek tijdelijk. De afgelopen vier kwartalen neemt het aantal abonnees steeds sneller toe; in het vierde kwartaal met 12,8%. Netflix heeft nu 260,3 miljoen betalende abonnees, tegenover 230,8 miljoen aan het begin van 2023.

Wall Street is enthousiast over de vooruitzichten op nog snellere groei nu Netflix een volwassen reclameplatform is geworden en het aanpakken van het delen van accounts zijn vruchten blijft afwerpen. Zolang Netflix zijn abonneebestand, kasstroom en operationele marges kan blijven opvoeren, kunnen beleggers verwachten dat dit aandeel uitstekende rendementen blijft leveren.

Lees ook: 3 aandelen om nu te kopen

Macro & Bedrijfsagenda

 1. 15 april

  1. ForFarmers ex €0,15 dividend
  2. Nedap ex €3,20 dividend
  3. EU industriële productie feb
  4. Goldman Sachs Q1-cijfers
  5. Kendrion AvA
  6. VS detailhandelsverkopen maart
  7. VS Empire State index april
  8. VS vertrouwen huizenbouwers april
  9. VS bedrijfsvoorraden feb
 2. 16 april

  1. China economische groei eerste kwartaal 5% (YoY) volitaliteit verwacht
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht