Word abonnee en neem Beursduivel Premium
8 healthcare-aandelen met een gezond opwaarts potentieel
Beeld: iStock

8 healthcare-aandelen met een gezond opwaarts potentieel

Het jaar 2023 verliep erg ongezond voor healthcare-aandelen. Dit jaar lopen deze aandelen beter in de pas met de bredere markt. De sector is bijna net zoveel gestegen als de brede S&P500. Barron’s selecteert 8 aandelen in de healthcare-sector met een gezond koerspotentieel.

Het Health Care Select Sector SPDR fonds, dat aandelen in de gezondheidszorg volgt die genoteerd staan in de S&P500, is tot nu toe dit jaar met 7,3% gestegen. Dat is iets minder dan de 8,9% van de S&P500. De sector heeft een sterke start gemaakt in dit jaar: het wijst op de verandering die beleggers hebben doorgemaakt in hun visie op healthcare-aandelen.

Aandelen in de gezondheidszorg waren in het jaar 2023 duidelijk uit de gratie. Beleggers zochten hun heil vooral bij populaire techaandelen, zoals de Magnificent Seven. Maar de Fed zorgde voor een medicijn. Nu de verwachting is dat de rente zal dalen en veel healthcare-aandelelen tegen gunstige multiples worden verhandeld, keren beleggers terug naar de gezondheidszorg.

Barron’s screende de S&P500 op aandelen in de gezondheidszorg, waarvan de gemiddelde koersdoelen ver boven hun recente slotkoersen liggen. Zo komen de onderzoekers op acht aandelen waar analisten veel opwaarts potentieel in zien.

Daaronder bevinden zich Biogen, Moderna en Incyte, maar ook Zoetis en UnitedHealth Group. Een aantal aandelen is gedaald op jaarbasis, waaronder UnitedHealth en Biogen. Blijkbaar zien beleggers niet het potentieel dat analisten wel zien. Dat maakt hun koerswinstmultiples aantrekkelijk. Op enkele keuzes zoomt Barrons in.

Insulet

De hoogste verwachting hebben analisten van Insulet. Dat bedrijf heeft een draagbaar automatisch insulinetoedieningssysteem voor diabetici op de markt gebracht. Dit jaar is het aandeel 21,4% gedaald. Het meeste verloor het aandeel eind februari, nadat het bedrijf prognoses had uitgegeven waar beleggers niet blij van werden.

In reactie daarop pasten meerdere analisten hun koersdoel aan. Dus mogelijk houden de projecties van 38,7% opwaarts potentieel nog niet volledig rekening met hoe ver het aandeel is gedaald.

Biogen

Biogen is de nummer twee op de lijst. Het aandeel is dit jaar met 16% gedaald en heeft een gemiddeld koersdoel dat 36,9% boven de recente koers ligt. De resultaten die het bedrijf in februari rapporteerde, bleven achter bij de verwachtingen.

Hoewel de nieuwe topman van het bedrijf zegt dat Biogen klaar is om terug te keren naar duurzame groei, lijken beleggers daar nog niet van overtuigd.

Moderna

Het gemiddelde koersdoel van Moderna impliceert een stijgingspotentieel van 22,8%. Het aandeel daalde vorig jaar dramatisch toen de verkopen van het Covid-19 vaccin ver achterbleven bij de verwachtingen.

Analisten beginnen nu weer vooruit te kijken en hebben goede hoop op het respiratoir syncytieel virusvaccin van het bedrijf. Dat vaccin zou dit jaar gelanceerd kunnen worden. Daarnaast geeft het kankerprogramma verwachtingen voor de langere termijn.

UnitedHealth Group

De aandelen van UnitedHealth, een van de grootste bedrijven in de sector, koersen zo’n 6,3% lager dan aan het begin van het jaar. Toch zien analisten nog steeds 20,8% potentiële stijging. De aandelen staan onder druk door een antitrustonderzoek van het Amerikaanse Ministerie van Justitie en een hack van de dochteronderneming Change Healthcare.

Lees ook: De Promising Seven: techaandelen met baanbrekende innovaties

Macro & Bedrijfsagenda

 1. 15 april

  1. ForFarmers ex €0,15 dividend
  2. Nedap ex €3,20 dividend
  3. EU industriële productie feb
  4. Goldman Sachs Q1-cijfers
  5. Kendrion AvA
  6. VS detailhandelsverkopen maart
  7. VS Empire State index april
  8. VS vertrouwen huizenbouwers april
  9. VS bedrijfsvoorraden feb
 2. 16 april

  1. China economische groei eerste kwartaal 5% (YoY) volitaliteit verwacht
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht