Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Kooplijsten: ronde 1 is voor Nico Bakker
Beeld: ABM

Kooplijsten: ronde 1 is voor Nico Bakker

Het eerste kwartaal van 2024 zit er alweer op en dat betekent dat het tijd is voor de eerste tussenstand van de Kooplijsten. Het was een mooi kwartaal op de beurzen en dat is te zien aan de resultaten tot zover: bijna alle experts staan in het groen.

Naam Rendement Q1
Nico Bakker +27,2%
Janneke Willemse +20,8% 
Hildo Laman +12,9% 
Jaap Steur +11,8% 
Peter Paul de Vries +9,5%
Jean-Paul van Oudheusden +8,8% 
Martine Hafkamp +6,0% 
Cees Smit +3,8% 
Stefan Willems -3,0% 

BAM (+45,2%) en Micron (+38,3%) deden het van de geselecteerde aandelen het beste; Renewi (-9,3%) en Equinor (-7,9%) hadden het het zwaarst.

Na het eerste kwartaal is het beste resultaat voor technisch analist Nico Bakker: behalve BAM selecteerde hij NN Group (+19,8%) en ABN Amro (+16,6%). We zijn benieuwd hoe deze sterk op financials leunende portefeuille zich dit jaar zal houden!

Nederland - Duitsland

De Nederlandse aandelen die Janneke Willemse koos - ASML (+31,1%) en Ahold Delhaize (+6,6%) - doen het bepaald niet slecht, en haar derde keus Netflix (+24,7%) hoort ook bij de hardlopers. Dat bezorgt haar in deze eerste tussenstand een tweede plaats.

Plek drie is voor Hildo Laman. Zijn blik is meer naar het oosten gericht: hij koos Heidelberg Materials (+26,0%) en Siltronic (-7,0%) uit Duitsland en stelde daarnaast ook NN Group op.

Oude noch nieuwe energie levert voor Stefan Willems

Voor nieuwkomer Willems verloopt de competitie tot nu toe helaas nog niet zo goed. Steenkolenbedrijf Peabody Energy lag vlak en uraniumfonds Yellow Cake moest 2,7% inleveren. Zijn derde keus, Alibaba (-6,6%), staat al ruim een jaar op vele kooplijstjes. De onvoorspelbaarheid van de Chinese overheid speelt de koers parten. Maar wat niet is, kan nog komen! De Kooplijst-competitie sluit pas op dinsdag 31 december.

Wie gaat er in de loop van het jaar een inhaalslag maken? En welke hardlopers blijken misschien toch doodlopers? Over drie maanden zijn we bij u terug met de halfjaar-update. 

Bekijk hieronder nogmaals alle Kooplijsten voor 2024:

Macro & Bedrijfsagenda

 1. 15 april

  1. ForFarmers ex €0,15 dividend
  2. Nedap ex €3,20 dividend
  3. EU industriële productie feb
  4. Goldman Sachs Q1-cijfers
  5. Kendrion AvA
  6. VS detailhandelsverkopen maart
  7. VS Empire State index april
  8. VS vertrouwen huizenbouwers april
  9. VS bedrijfsvoorraden feb
 2. 16 april

  1. China economische groei eerste kwartaal 5% (YoY) volitaliteit verwacht
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht