Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
TomTom in de uptrend

TomTom in de uptrend

Het gaat er nogal heftig aan toe op de Europese aandelenvelden, het Damrak niet uitgezonderd. Het is met twee handen aan het stuur navigeren en laveren tussen de berentikken en stierenprikken. Maar op de turbulente speelvelden dienen zich ook mooie koopkansen aan, zoals dat thans het geval is op de weekchart van TomTom. 

Sta mij toe het technische beeld te schetsen en te onderbouwen waarom TomTom richting 10 kan aantrekken (bekijk hier de actuele koers).

Nieuwe UP-status

U weet wellicht dat ik de charts analyseer met mijn Dashboard-indicatoren die trend en sentiment meten. Belangrijkste indicator is de trendvolgende 55SMA-lijn, ofwel de voortschrijdende gemiddelde-lijn. Koersen boven de lijn indiceren een uptrend, koersen er onder duiden op een downtrend.

De candle van deze week, wit van kleur, sluit zo mogelijk af nipt boven de gemiddeldelijn, hetgeen formeel dan een zogenaamde UP-conditie oplevert. Anders gezegd, er gaat een stijging in een verse uptrend van start. Dit gaat tevens gepaard met een zogenaamde Enter Long (EL) coaching aanbeveling, want ook de swingteller als versnellingsmeter en de RSI als spanningsmeter schieten in een plusstand.

Kortom, trendvolgende beleggers worden uitgenodigd aan de koopkant mee te doen. Maar hoe ziet de te verwachten route eruit? 

Opstomen naar 10

De geschetste UP-status is pril, er moet bevestiging komen met de vrijdagslotkoers, dan is een en ander formeel voor elkaar. Maar goed, je mag als actieve belegger best wel een beetje anticiperen. Als de bulls doorpakken, dan kunnen ze in eerste instantie aantrekken naar de rode streep op 9+.

Daarna, mogelijk met een extra aanloopje, door naar 9,96. Of ze dan kunnen uitbreken zien we dan wel weer. Voor nu bezien of er daadwerkelijk een nieuwe uptrend van start zal gaan. 

Eerste aankopen

Anticiperende trendvolgende beleggers, ja die zijn er in overvloed, kunnen overwegen alvast wat aankopen te doen. Mocht komende week blijken dat de bulls toch falen, dan worden de koopjes opgeruimd.

Zet het verwachte scenario door dan kunnen boven 9+ extra aankopen overwogen worden. Zo luidt mijn TA coaching-aanbeveling. 

Met mijn Twitter @TheDailyTurbo berichten houd ik u op de hoogte van het koersverloop van TomTom. 

Nico Bakker (nicoprbakker.nl) Nico P.R. Bakker (1957) is directeur/eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas SA. Hij houdt zich bezig met research, training en coaching op het gebied van technische analyse ten behoeve van actieve beleggers. Diverse publicaties verschijnen regelmatig van zijn hand op bekende websites in binnen- en buitenland. Ook spreekt hij op seminars en congressen en verzorgt hij TA workshops.

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 10 mei

    1. Eurocommercial Q1-cijfers
    2. VK economische groei eerste kwartaal
    3. VK handelsbalans maart
    4. VK industriële productie maart
    5. Wolters Kluwer €1,36 ex-dividend
    6. Aperam €0,50 ex-dividend
    7. AMG €0,20 ex-dividend
    8. Arcadis €0,85 ex-dividend
    9. VS consumentenvertrouwen (Universiteit Michigan) mei (vlp) 77
  2. 13 mei

    1. NL faillissementen april
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht