5 chipaandelen met veel opwaarts potentieel | Beursduivel.be

5 chipaandelen met veel opwaarts potentieel

Door Belegger.nl op 12 feb 2019 om 13:30 | Views: 12.953

5 chipaandelen met veel opwaarts potentieel

Halfgeleideraandelen tonen herstel na de sterke koersdruk in de laatste helft van vorig jaar en het huidige opwaartse momentum lijkt aan te houden. Uit de rapporten van Citi Research en KeyBanc Capital Markets filterde Investopedia vijf chipaandelen met een groot opwaarts potentieel in een neergaande markt. 

De iShares PHLX Semiconductor ETF daalde vorig jaar met 19%, na het bereiken van een hoogtepunt begin maart. Sinds begin dit jaar is de indextracker van de chipsector met 13% gestegen. 

Fundamentals pieken

"Vorig jaar waren we nerveus over de aandelen omdat de fundamentals piekten en het momentum vertraagde", schreef analist Christopher Danely van Citi Research. "Dit jaar worden we constructiever als de fundamentals dalen en de halfgeleiders onder de vraag worden verscheept", vervolgde hij. 

Danely en de rest van zijn analistenteam adviseerden om Texas Instruments, Sony en Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) te kopen. Analisten bij KeyBanc Capital Markets geven de voorkeur aan Xilinx en KLA-Tencor Corp.

Danely is van mening dat de koersdaling van 20% in de aandelen van Texas Instruments in de afgelopen zes maanden zijn dieptepunt nadert. Met een koersdoel van 115 dollar verwacht de analist een opleving van meer dan 10%. Ook verwacht hij dat TSMC de komende jaren een dominante leider in de sector zal zijn.

Sony zal floreren

Nu de winst van Sony is gestegen tot het hoogste niveau in twintig jaar en alle bedrijfssegmenten er gezond uitzien, denken de analisten van Citi dat het Japanse technologiebedrijf zal floreren in de chipsector. "Sony's halfgeleidersbedrijf blijft uitbreiden en we geloven dat winstgroei mogelijk is in dit segment", aldus de Citi-analisten.

Xilinx en KLA-Tencor staan beide op de lijst 'Beste ideeën in het licht van de onzekerheid', samengesteld door het analistenteam van KeyBanc Capital Markets. Ze verwachten dat deze twee aandelen beter zullen presteren te midden van de uitdagingen in de chipsector, waaronder een zwakkere Chinese economie, handelsoorlogen, oververzadiging op de smartphonemarkt en een tragere groei in de datacenter-eindmarkt.

Uitdagend jaar

"We verwachten dat 2019 een uitdagend jaar zal worden voor halfgeleiders, met een brede vertraging in verschillende eindmarkten", schreven de analisten.

Ondanks de uitdagingen verwachten de analisten van KeyBanc Capital Markets dat sommige bedrijven beter presteren op specifieke upgradetrends in de technologiesector. Een gezonde vraag naar draadloze infrastructuur, waaronder zowel 4G als 5G, zal Xilinx vooruit helpen, en in de afgelopen paar weken heeft het aandeel al het koersdoel van 100 dollar overtroffen.

De analisten van KeyBanc verwachten verder dat KLA-Tencor op korte termijn meer voordelen zal halen dan zijn concurrenten door een opleving van 10 nanometer- en 7 nanometer-processen. De vraag op langere termijn zal voortkomen uit de toenemende complexiteit en uitbreiding van de vraag op de eindmarkt voor halfgeleiderapparatuur van de onderneming.

Hoewel Citi en KeyBanc optimistisch zijn over deze vijf aandelen, zijn ze zich bewust van de uitdagingen die momenteel opdoemen in de wereldeconomie. Het grootste vraagteken kan China zijn, waarvan de economische groei dit jaar de bepalende factor zou kunnen zijn in de kracht van de halfgeleidermarkt. "Als China in een recessie duikt, denken we dat de halfgeleiders weer een grote stap terug zullen zetten", waarschuwde Danely.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
# calculated realtime by Commerzbank & '^' by BNP Paribas, streaming powered by VWD Group