Met deze aandelen naar nieuw record voor S&P 500

Door Belegger.nl op 17 april 2019 08:30 | Views: 4.597

Met deze aandelen naar nieuw record voor S&P 500

Nu de S&P 500-index minder dan 2% is verwijderd van zijn hoogste punt ooit, zijn veel analisten van mening dat de aandelenmarkt snel een record zal bereiken, waarbij enkele aandelen voorop zullen lopen.

Dat meldt CNBC. De prognoses op Wall Street wijzen er ook op dat de aandelenmarkt voorbij dat nieuwe hoogtepunt zal stomen, en blijven stijgen.

Stampede

Analisten zien volgens berekeningen van FactSet gezamenlijk een stijging van 7% voor de benchmark in de komende twaalf maanden, op basis van hun individuele prognoses voor de S&P 500-bedrijven. De S&P 500 zou daarmee een stand van 3.097 punten bereiken.

De voorspelling van de bedrijfsanalisten is optimistischer dan die van de macrostrategen op Wall Street, die een lichte stijging zien in de S&P 500 tot 2.950 punten.

Jefferies, Cigna, Nektar Therapeutics

Analisten verwachten dat aandelen zoals Jefferies en Cigna vooroplopen in de S&P 500 voor dit volgende traject, en zien het biofarmaceutische bedrijf Nektar Therapeutics in de komende twaalf maanden ruim in waarde verdubbelen.

Voor Jefferies Financial Group wordt op basis van een koersdoel van 31 dollar een opwaarts potentieel voorzien van 56%. Cigna biedt met een koersdoel van 245 dollar een opwaarts poteniteel van 52%. Voor Nektar wordt een stijging van 110% verwacht.

Abiomed, Diamondback Energy

Industrieanalisten zijn ook bijzonder optimistisch over Abiomed, fabrikant van medische implantaten, en Diamondback Energy, een olie- en aardgasbedrijf.

Met een koersdoel voor Abiomed van 435 dollar wordt een stijging voorzien van 54%. Diamondback biedt met een koersdoel van 148 dollar een opwaarts potentieel van 48%.

Top 5 opwaarts potentieel volgens FactSet

Bedrijf Koersdoel Stijging
Abiomed 435 dollar 54%
Cigna 245 dollar 52%
Diamondback Energy 148 dollar 48%
Jefferies Financial Group 31 dollar 56%
Nektar Therapeutics 74 dollar 110%

Te vermijden aandelen

Aan de andere kant van het spectrum hebben halfgeleiderfabrikant Advanced Micro Devices (min 18%), vermogensbeheerder Franklin Resources (min 16%), Chipotle Mexican Grill (min 15%), halfgeleiderfabrikant Xilinx (min 14%) en lab- en softwarebedrijf Waters Corp (min 13%) het grootste neerwaartse potentieel in de komende twaalf maanden.

Roze bril van +1,5

Wall Street is natuurlijk niet altijd even nauwkeurig geweest in het voorspellen van de toekomstige waarde van de markt. Individuele bedrijfsanalisten hebben over het algemeen de neiging om te optimistisch over bedrijven te zijn.

In de afgelopen vijf jaar is de S&P 500 1,5% lager uitgevallen dan de bedrijfsanalisten hadden verwacht. In de afgelopen vijftien jaar lag de index bijna 10% onder de voorspelling van de Wall Street-analisten.

Check ook: Deze aandelen kunnen de markt verslaan volgens Goldman Sachs

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
# calculated realtime by Commerzbank & '^' by BNP Paribas, streaming powered by VWD Group