Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Wanneer bodemt PostNL?

Wanneer bodemt PostNL?

De daling in de postbezorging schijnt volgens onze fundamentele collega’s ruimschoots gecompenseerd te worden door een veel hogere stijging in de pakketmarkt. Iets dat ook in uw straatbeeld ongetwijfeld zichtbaar zal zijn in de pakketbusjes die dagelijks af en aan rijden.

Toch laat het koersbeeld zien dat beleggers op dit moment geen vertrouwen hebben in het aandeel voor de lange termijn. Al sinds 2017 is de trend op de maandgrafiek immers dalend. Schijnt er al licht aan het einde van de tunnel en is een bodem aanstaande? 

Niet zwart/wit

Vanaf de topzone rond 4,00 werd een patroon van lagere toppen en lagere bodems ingezet. Vorige maand werd getopt rond 2,40+ waarna een sterke afdaling volgde. Thans noteert de koers onder de laatste steun die rond 1,80 in het veld lag.

Met de huidige stand op 1,61 komt de onderkant van het dalende trendkanaal binnen bereik. Een zone die overigens niet zwart/wit is, daarbij gaat het meer om visuele ondersteuning die het ritme van dalende toppen en bodems markeert.

Maar goed, liggen er al kansen, en komt de bodem al in zicht? Een vraag die ons inmiddels dagelijks wordt gesteld. 

Oude steun

Hoe zijn de rangen en standen op het Dashboard? De koers staat onder een dalende en weekly SMA aan de onderkant van het trendkanaal, swingteller in de min, RSI rond 35 ter hoogte van dynamisch oversold gebied.

De Down-conditie is valide op het Dashboard dus zolang er nog geen signalen van bodemvorming zijn behoort een verdere afdaling tot de mogelijkheden. De steun op 1.20+ uit 2013 is daarbij een belangrijk maar oud referentiepunt.

In actie komen?

Vooralsnog kunnen shortposities worden aangehouden tot er bodemvorming ontstaat waarna offensieve reboundspelers in actie kunnen komen.

Op de dagkaart moet dat tot uiting komen in meer witte candles rond de zone 1,60/1,65. Meer behoudende beleggers wachten op witte candles op de week- of  maandgrafiek.

Klik op de grafiek voor een grotere versie

Nico Bakker (nicoprbakker.nl) Nico P.R. Bakker (1957) is directeur/eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas SA. Hij houdt zich bezig met research, training en coaching op het gebied van technische analyse ten behoeve van actieve beleggers. Diverse publicaties verschijnen regelmatig van zijn hand op bekende websites in binnen- en buitenland. Ook spreekt hij op seminars en congressen en verzorgt hij TA workshops.

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 13 mei

    1. NL faillissementen april
    2. ASMI jaarvergadering
    3. Fagron jaarvergadering
  2. 14 mei

    1. B&S Group Q1-cijfers
    2. OCI Q1-cijfers
    3. Bayer Q1-cijfers
    4. Agfa-Gevaert Q1-cijfers
    5. Dui inflatie april (def)
    6. VK werkloosheid maart
    7. Dui ZEW-index economisch sentiment mei
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht