Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
8 favoriete boeken van BlackRock-strategen

8 favoriete boeken van BlackRock-strategen

De vermogensbeheerders en beleggingsstrategen van BlackRock hebben tijdens een van hun wereldwijde vergaderingen afgelopen zomer hun favoriete recente boeken gedeeld met elkaar - en met de wereld.

MarketWatch zette de acht keuzes in alfabetische volgorde op een rij. Hebben de dames en heren van BlackRock hier inspiratie gevonden voor de nieuwe duurzame strategie van 's werelds grootste vermogensbeheerder?

1. The 100-Year Life: Living and Working in an Age of Longevity
    Lynda Gratton, Andrew Scott

Een servicegerichte en door digitale technologie gedreven economie, gekoppeld aan een veel langere levensverwachting, betekent dat we ons denken over onze spaargewoonten, het opfrissen van onze vaardigheden en relaties met andere mensen moeten aanpassen, zo vat Dan Chamby, portfoliomanager van het Global Allocation-team van BlackRock dit boek samen.

2. Days of Destruction, Days of Revolt
    Chris Hedges

Chris Hedges is onconventioneel over de systematische vernietiging van onze samenleving en van de mensenrechten door het kapitalisme, zegt Scott Thiel, hoofdobligatiestrateeg van het BlackRock Investment Institute. Ik vind hem ongelooflijk, maar het boek is niet voor iedereen, voegt hij eraan toe.

3. Destined for War: Can America and China Escape Thucydides’s Trap?
    Graham Allison

Volgens Ben Powell, de belangrijkste investeringsstrateeg voor de regio Azië-Pacific binnen het BlackRock Investment Institute, geeft dit boek uitstekend weer hoe de relatie tussen de Verenigde Staten en China de komende jaren en decennia kan verlopen.

4. The Growth Delusion: Wealth, Poverty, and the Well-Being of Nations
    David Pilling

Lukas Daalder, chief investmentstrateeg voor Nederland bij het BlackRock Investment Institute, zegt dat dit boek een goed beeld geeft van de risico's en gebreken van onze obsessie met het bruto binnenlands product. ‘Zoals het er nu voorstaat, hoeven we, om de Amerikaanse groei aan te zwengelen, alleen maar de zorgkosten te verdubbelen.’ Dit is uiteraard geen serieuze aanbeveling, maar Pillings manier om de tekortkoming van de huidige bbp-maatstaf weer te geven - het perfecte instrument om de groei onjuist te berekenen, vindt Daalder.

5. Red Notice: A True Story of High Finance, Murder, and One Man’s Fight for Justice
    Bill Browder

Dit boek is volgens Jack Aldrich, bedrijfsstrateeg bij het BlackRock Investment Institute, het fantastische verhaal van een hedgefondsmanager en mensenrechtenactivist die een fortuin verdiende in post-Sovjet-Rusland en toen in conflict raakte met het regime van Poetin. Het boek is boeiend, en even fascinerend vanuit zakelijk als vanuit menselijk perspectief, vindt Aldrich.

6. The Sarawak Report: The Inside Story of the 1MDB Exposé
    Clare Rewcastle Brown

Andrew Swan, hoofd aandelen opkomende opkomende markten bij BlackRocks Fundamental Active Equity-divisie, omschrijft dit boek als een knallend verhaal over een groot financieel schandaal. Het gaat over de miljardenfraude rond het Maleisische staatsfonds 1MDB, waarbij de Amerikaanse bank Goldman Sachs betrokken was.

7. The Square and the Tower: Networks and Power, from the Freemasons to Facebook
    Niall Ferguson

Dit is ook een van Ben Powells favorieten, die zegt dat dit boek historische voorbeelden geeft van hoe snellere verspreiding van informatie tot disharmonie leidt in plaats van tot harmonie, en noemt het zeer relevant in onze tijd van sociale media en nepnieuws. Het is allemaal al eerder gebeurd, waarschuwt hij.

8. Why We Sleep: Unlocking the Power of Sleep and Dreams
    Matthew Walker

Dit wetenschappelijke boek over slaap van neurowetenschapper en slaaponderzoeker Matthew Walker is ook een favoriet onder BlackRock-strategen. We weten niet waarom.

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 13 mei

    1. NL faillissementen april
    2. ASMI jaarvergadering
    3. Fagron jaarvergadering
  2. 14 mei

    1. B&S Group Q1-cijfers
    2. OCI Q1-cijfers
    3. Bayer Q1-cijfers
    4. Agfa-Gevaert Q1-cijfers
    5. Dui inflatie april (def)
    6. VK werkloosheid maart
    7. Dui ZEW-index economisch sentiment mei
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht