Belangrijk kantelpunt PostNL

Door Nico Bakker op 13 september 2019 13:30 | Views: 7.669

Belangrijk kantelpunt PostNL

De koers van PostNL noteert op dit moment tegen de bovenkant van het dalende trendkanaal. Een belangrijk kantelpunt voor het aandeel. Inmiddels worden we dan ook bestookt met vragen of de top al is bereikt.

We zetten de kansen en bedreigingen voor u op een rijtje.

Flinke rit

Vanaf grofweg 1,30 euro aan de onderkant van het dalende trendkanaal heeft PostNL een flinke rit achter de rug. Een tussenliggend hobbeltje rond 1,60 werd na enkele weken opwaarts gepasseerd en de koers noteert nu rond 1,93 euro.

Zit er nog meer in voor het aandeel? Ongetwijfeld, maar dan moet er wel een aantal horden worden genomen. 

Overbought

Eerst maar eens kijken naar de indicatoren. De swingteller noteert +6, de koers heeft de dalende SMA lijn bereikt en spanningsmeter RSI staat in overbought gebied. Daarnaast noteert de koers rond het 61,8% Fibonacci-niveau van de laatste downswing en rond de oude bodems van begin dit jaar. Een flinke cluster van potentiële weerstandniveaus dus.

Bij de eerste de beste zwarte candle op de weekgrafiek lijkt het dus raadzaam voor reboundspelers om wat winsten af te romen. Een andere optie is om te wachten op het breken van het laatste weekly low. Offensieve shortspelers kunnen dan tevens een bescheiden turbo short overwegen. 

Opwaartse doorbraak

En wat als de SMA zone rond 2,00 opwaarts doorbroken wordt? Welnu, in dat geval ligt er ruimte tot circa 2,27, de weerstandzone van enkele maanden terug. Zowel op het Dashboard als charttechnisch breekt er dan een positieve overgangsfase aan voor PostNL.

Voor nu dus bezien hoe de strijd rond het kantelpunt verder uitpakt. Vooralsnog kunnen turbo long-posities worden aangehouden, maar houd de vinger aan de pols. 

Nico Bakker (nicoprbakker.nl) Nico P.R. Bakker (1957) is directeur/eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas SA. Hij houdt zich bezig met research, training en coaching op het gebied van technische analyse ten behoeve van actieve beleggers. Diverse publicaties verschijnen regelmatig van zijn hand op bekende websites in binnen- en buitenland. Ook spreekt hij op seminars en congressen en verzorgt hij TA workshops.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: VWD Group