Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
'Netflix-abonnees niet naar Disney of Apple'

'Netflix-abonnees niet naar Disney of Apple'

De koers van de Amerikaanse streamingdienst Netflix is in de afgelopen drie maanden flink gedaald. Beleggers maakten zich zorgen omdat het aantal abonnees niet zo snel meer groeit, en om de aanstaande concurrentie van streamingdiensten van zowel technologieconcern Apple als mediagigant Disney.

Dat meldt CNBC. Analist Michael Olson van Piper Jaffray is echter niet onder de indruk van de koersdaling en houdt vast aan zijn optimistische voorspelling voor de aandelen van Netflix.

Abonnees lopen niet weg

Piper Jaffray hield in september een enquête onder de abonnees van de streamingdienst en constateerde dat de vrees dat Netflix-klanten overstappen naar de concurrentie mogelijk overdreven is.

"Onze enquête suggereert dat de meerderheid (ongeveer 75%) van de Netflix-abonnees niet van plan is zich te abonneren op Disney+ of Apple TV+. En van degenen die overwegen om een abonnement bij de nieuwe aanbieders te nemen, verwacht de overgrote meerderheid ook een Netflix-abonnement aan te houden", aldus Olson.

Bezuiniging eerder op traditionele televisie

Zowel Disney als Apple lanceren de komende weken nieuwe streamingplatforms. Uit het onderzoek van Piper Jaffray onder ongeveer 1500 Netflix-abonnees bleek dat de meesten geneigd zijn om meerdere streaming-abonnementen te nemen. Volgens Olson bezuinigen velen eerder op traditionele televisie.

64% opwaarts potentieel

Het aandeel Netflix noteert momenteel rond 268 dollar. Piper Jaffray geeft een koopadvies met een koersdoel van 440 dollar. Het opwaarts potentieel bedraagt daarmee bijna 64% ten opzichte van de huidige koers.

Het vertrouwen van Piper Jaffray in Netflix is opvallend omdat meerdere Wall Street-analisten juist alarm hebben geslagen over de stijgende kosten en het potentiële verlies van marktaandeel van Netflix. In juli waren bijna alle analisten nog optimistisch in hun voorspellingen. Maar sindsdien is de koers met bijna 30% gedaald en is de winst voor 2019 verdampt.

'Concurrentiedreiging al verwerkt'

Hoewel niet alles meezit voor Netflix - zo stijgen de licentiekosten van programma's en neemt het prijszettingsvermogen van het bedrijf af - is Piper Jaffray van mening dat de concurrentiedreiging nu in de aandelenkoers is verwerkt.

"Dit is de laagste koers in jaren, wat suggereert dat een groot deel van het aanstaande concurrentierisico en de periodieke volatiliteit in de groei van abonnementen al zijn ingeprijsd", concludeert Olson.

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 13 mei

    1. NL faillissementen april
    2. ASMI jaarvergadering
    3. Fagron jaarvergadering
  2. 14 mei

    1. B&S Group Q1-cijfers
    2. OCI Q1-cijfers
    3. Bayer Q1-cijfers
    4. Agfa-Gevaert Q1-cijfers
    5. Dui inflatie april (def)
    6. VK werkloosheid maart
    7. Dui ZEW-index economisch sentiment mei
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht