3 aandelen om 50 jaar aan te houden

Door Belegger.nl op 3 december 2019 08:55 | Views: 16.159

3 aandelen om 50 jaar aan te houden

Vijftig jaar is een lange tijd. Toch zijn er een aantal bedrijven die al decennia lang floreren, en waar beleggers goud geld aan hebben verdiend.

Dit artikel op de website van The Motley Fool zet drie bedrijven op een rij die tot deze selecte groep behoren. De beleggingssite verwacht dat deze ondernemingen ook in de komende vijftig jaar hun investeerders zullen blijven belonen met mooie winsten.

1. Disney

Van Donald Duck tot Mickey Mouse, de tijdloze merken, personages en verhaallijnen van Disney zorgen al bijna een eeuw voor groei, en zullen dat ook de komende decennia blijven doen. 

Disney’s legendarische stripfiguren worden met veel succes gebruikt in filmstudio's, kabelnetwerken, themaparken, cruiseschepen en merchandising. Dit wereldwijde distributiesysteem genereert een overvloedige vrije kasstroom, die Disney doorgeeft aan zijn aandeelhouders via aandeleninkoop en gestaag toenemende dividendbetalingen.

De sterke kasstroomgeneratie stelt de mediagigant ook in staat om nieuwe intellectuele eigendommen te kopen, zoals de Amerikaanse sportzender ESPN en de filmstudio’s Pixar, Marvel en Lucasfilm. Dat betekent dat Disney nu de rechten heeft op zeer populaire filmseries als Toy Story en Star Wars.

Verder is Disney keer op keer in staat gebleken zich aan te passen aan nieuwe technologieën en veranderde trends, zoals de overgang van film naar video, gevolgd door DVD's en nu streaming.

Met de succesvolle start van zijn nieuwe streamingplatform Disney+ deze herfst heeft Disney laten zien dat het de technische mogelijkheden in huis heeft om zich ook de komende decennia te blijven aanpassen, en dat is goed nieuws voor beleggers, aldus The Motley Fool.

2. Waste Management

De wereld zal ook de komende vijftig jaar vrijwel zeker enorme hoeveelheden afval blijven produceren. Dat is uiteraard niet goed voor het milieu, maar biedt een bedrijf als Waste Management een lucratieve toekomst.

Waste Management is de meest toonaangevende leverancier van oplossingen voor afvalbeheer in Noord-Amerika. Het biedt inzamelings-, overdrachts-, recycling- en stortdiensten die particulieren, bedrijven en gemeenten helpen van hun afval af te komen.

Net als Disney bezit Waste Management een aantal unieke activa, zoals zijn ongeëvenaarde stortplaatsnetwerk. Door strenge milieuvoorschriften en oppositie van huizenbezitters zijn deze stortplaatsen in wezen “regionale monopolies met bijbehorend prijszettingsvermogen,” aldus The Motley Fool.

Waste Management genereert dan ook benijdenswaardige rendementen op kapitaal en heeft een robuuste vrije kasstroom, die het gebruikt om aandeelhouders te belonen met aandeleninkoop en een gestaag toenemend dividend.

Net als Disney besteedt Waste Management een deel van zijn cashflow aan overnames. In plaats van nieuwe afvalfaciliteiten te bouwen, koopt het concern doorgaans elk jaar een aantal kleine concurrenten op, waarmee het zijn marktaandeel gestaag vergroot en zijn afvalverwerkingsnetwerk verder versterkt.

Maar Waste Management is ook niet bang voor grote overnames: zo kocht het onlangs Advanced Disposal Services voor 4,9 miljard dollar.

De Amerikaanse bevolking zal naar verwachting de komende decennia verder toenemen, wat tot meer vraag naar de diensten van Waste Management zal leiden. Dat betekent volgens The Motley Fool een hogere omzet en winst, en nog meer rendement voor beleggers.

3. Lockheed Martin

Deze Amerikaanse defensiereus zal “helaas” nog decennia deel blijven uitmaken van onze toekomst, aldus The Motley Fool. En ook als er geen oorlog uitbreekt, blijft de behoefte aan producten van deze bedrijven voorlopig bestaan. 

Lockheed Martin is het grootste defensiebedrijf ter wereld. Het belangrijkste product uit zijn uitgebreide assortiment is zonder twijfel de F-35 Joint Strike Fighter.

Dit stealth-gevechtsvliegtuig zal een belangrijke rol vervullen voor de Amerikaanse luchtmacht, marine en marinekorps, evenals voor andere troepen.

De verwachting is dat de F-35 tot en met 2070 in actieve dienst zal blijven, en meer dan een biljoen dollar aan omzet zal genereren voor Lockheed.
Naast de F-35 produceert Lockheed Martin ook helikopters, raketafweer en ruimtevaartuigen.

Al deze bedrijfsonderdelen bij elkaar “moeten de komende decennia knappe winsten blijven produceren voor Lockheed en zijn aandeelhouders,” besluit The Motley Fool.

Check ook: De 7 beste aandelen voor het nieuwe jaar

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: VWD Group