'Sterke cijfers Pharming geven vertrouwen'

Door Belegger.nl op 14 mei 2020 11:50 | Views: 13.827

'Sterke cijfers Pharming geven vertrouwen'

Pharming kwam donderdag met een sterke set cijfers. Het Leidse biotechbedrijf zette een recordomzet neer en dat geeft vertrouwen voor de toekomst, zo stelt Nico Inberg van de IEX Beleggersdesk.

“De twee belangrijkste dingen waar beleggers naar op zoek zijn in het rapport zijn een stevige omzet en nieuws over de behandeling van covid-19-patienten met Ruconest”, legt hij uit. “Het eerste punt wordt volmondig geadresseerd, het tweede laat nog heel even op zich wachten.”

Aantal gebruikers ruconest groeit

De omzet stijgt op jaarbasis met 40% naar 49,3 miljoen dollar, bijna geheel afkomstig (47,5 miljoen dollar) uit de VS. Inberg: “Er is wat meewind van de dollarkoers, maar over het algemeen zijn het toch gewoon meer patienten die Ruconest gebruiken.”

Natuurlijk kunnen beleggers ook niet wachten op nieuws over de behandeling van corona met ruconest. “Dat is er nog niet, maar de onderneming verwacht op korte termijn daar meer mededelingen over te kunnen doen.”

De analist verwacht dat we voor het einde van de maand een soort routekaart zullen krijgen over de tijdlijn. 

Bijzonder hoopvol, maar meer bewijs nodig

“Dat gaat allemaal erg snel, uiteraard onder druk van de dagelijkse realiteit en als het onderzoek aangevangen is, zullen er ook snel resultaten bekend worden: de patiënten zijn er immers en de behandelingen zullen snel moeten aanslaan.” 

“De resultaten bij de eerste 5 patiënten zijn bijzonder hoopvol, maar er is meer bewijs nodig om tot een goede conclusie te komen.”

Doordat corona nu voorrang krijgt, is het wel zo dat dat andere pijplijnonderzoeken vertraging oplopen. Inberg wijst erop dat het ondoenlijk is om in de huidige tijd patiëntengroepen op de been te krijgen voor onderzoek naar diverse aandoeningen.

Meer in het vat

De koers van het aandeel is al behoorlijk opgelopen sinds half maart, maar de analist is behoorlijk optimistisch en denkt dat er nog veel meer in het vat zit. “De sterke cijfers geven in ieder geval vertrouwen voor de verdere omzetontwikkeling dit jaar.”

Maar, zo waarschuwt hij, het is en blijft een biotechaandeel. “Als er tegenvallende resultaten zijn uit het onderzoek wat betreft de coronabehandeling, dan kan er aardig wat fantasie uit de koers gejaagd worden.”

Lees ook: 'Pharming ondergewaardeerd'

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront