Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Just Eat Takeaway gaat als een speer

Just Eat Takeaway gaat als een speer

We worden vandaag de dag geregeerd door corona met alle gevolgen van dien, veelal negatief. Maar er zijn ook sectoren, services en bedrijven die juist floreren dankzij alle ellende.

Just Eat Takeaway is er daar een van. Fors hogere omzetten, mooie cijfers, koers ruim boven de 100, maar hoe nu verder? Het sleutelwoord voor trendbeleggers is thans Money Management. Ik zal uitleggen waarom.

Mooie uptrend

Alle technische bevindingen wijzen sinds de beursintroductie in 2017 in de richting van de bulls. Direct ging een stijgende trendfase van start bij een koers rond 22,00 euro.

Sindsdien tweemaal een flinke slipper van de stier, die rap op weg ging tot aan de 100+-zone. Regelmatig volledige upswings boven een fier opkrullende gemiddeldelijn met geen enkele overspannenheid: een mooi voorbeeld van een stijgende trendfase. Toch zie ik haperingen.

100+-barrière

Dit jaar is voor de vierde maal de 100+-zone bereikt. Reeds drie keer eerder stokte de bullenparade rond 102+, waarna een milde correctie volgde. De hapering bij 100+, en derhalve de weigering van de bulls om uit te breken, behelst in principe een verzwakking van de uptrend. Er worden immers geen hogere toppen geplaatst. De eerste rode streep op 102,85 markeert dan ook de bovenkant van het speelveld.

Mocht het toch lukken om de weerstand overtuigend te slechten, dan kan er ‘gespiegeld’ worden, hetgeen impliceert dat een rally naar bijna 120 haalbaar is. Maar waarom zouden de bulls nu wel uitbreken en driemaal eerder niet?

Money Management

Hoe nu om te gaan met de spannende strijd bij krap 103? Hoe worstelen met de vraag of er wel of geen uitbraak komt? Wat moet je als trendvolgende belegger doen?

Het antwoord zit opgesloten in Money Management, ofwel MM. Kortetermijn-swingtraders aarzelen niet, die pakken de winst bij 102+ en gaan op zoek naar nieuwe kansen op andere speelvelden. Maar langeretermijn-trendbeleggers kunnen overwegen om hun positie te verkleinen en zo wat winsten veilig te stellen.

Mocht er een zwarte candle verschijnen, dan de rest van de positie wegdoen. Komt er toch een uitbraak, dan profiteert u daar nog steeds van, begrijpt u? Dat is Money Management: spelen met de omvang van de positie al naar gelang het scenario er aanleiding toe geeft. Probeer het maar eens!

klik om te vergroten

Heeft u tussentijds vragen over de koersvorming van dit fonds? Via Twitter @TheDailyTurbo informeren wij u graag en houden u verder op de hoogte. 

Nico Bakker (nicoprbakker.nl) Nico P.R. Bakker (1957) is directeur/eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas SA. Hij houdt zich bezig met research, training en coaching op het gebied van technische analyse ten behoeve van actieve beleggers. Diverse publicaties verschijnen regelmatig van zijn hand op bekende websites in binnen- en buitenland. Ook spreekt hij op seminars en congressen en verzorgt hij TA workshops.

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 13 mei

    1. NL faillissementen april
    2. ASMI jaarvergadering
    3. Fagron jaarvergadering
  2. 14 mei

    1. B&S Group Q1-cijfers
    2. OCI Q1-cijfers
    3. Bayer Q1-cijfers
    4. Agfa-Gevaert Q1-cijfers
    5. Dui inflatie april (def)
    6. VK werkloosheid maart
    7. Dui ZEW-index economisch sentiment mei
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht