Miljonairs zien neergang aankomen

Door Belegger.nl op 20 januari 2021 13:35 | Views: 21.530

Miljonairs zien neergang aankomen

Amerikanen met een miljoen dollar of meer in beleggingen bereiden zich voor op een neergang op de markten. Dat bleek volgens CNBC onlangs uit onderzoek dat E-Trade Financial in de eerste week van januari deed onder 188 miljonairs.

16% van de rijke beleggers is van mening dat de markt zich momenteel 'volledig in een bubbel' bevindt, terwijl 46% denkt dat er sprake is van 'een beetje een bubbel'. Verder vindt 29% dat de markt in de buurt komt en denkt slechts 9% van de ondervraagde miljonairs dat er van een bubbel geen sprake is.

Bekijk ook: Deze 10 aandelen hadden u de afgelopen 30 jaar miljonair gemaakt

Nog even wat koerswinst boeken

Toch lopen deze welvarende beleggers niet van de markt weg, en parkeren ze niet al hun geld in contanten. Ze durven nog wel even te wachten, vanwege de uitrol van de vaccins tegen het coronavirus, en het vooruitzicht op een nog groter stimuleringspakket onder president Biden.

Het merendeel van de ondervraagden verwacht zelfs dat de aandelenmarkten het eerste kwartaal in de plus zullen eindigen.

Wel meer spreiden

Deze ogenschijnlijke tegenstrijdige reactie kan verklaard worden door de huidige stierenmarkt, die elke horde tot nu toe heeft genomen. Wel lieten de ondervraagden weten hun beleggingen meer te willen spreiden naar ondergewaardeerde sectoren.

Belangrijkste conclusies

CNBC zette de belangrijkste conclusies van het onderzoek van E-Trade Financial op een rij:

  • Rijke beleggers (64%) zijn optimistischer over de markten dan de gemiddelde Amerikaan met een aandelenportefeuille (57%).

  • Welvarende beleggers zijn druk bezig hun portefeuilles aan te passen aan een mogelijke neergang, met een rotatie naar waarde-aandelen, kleine ondernemingen, en sectoren die door de pandemie zwaar geraakt zijn zoals de energiesector en de financiële sector.

    Hoewel groeiaandelen in onder meer technologie de afgelopen jaren beter hebben gepresteerd dan de rest van de markt, zeggen rijke beleggers over te stappen op meer cyclisch georiënteerde sectoren.

  • Welvarende beleggers blijven in de techsector en de ‘thuisblijf’-aandelen. Mike Loewengart, hoofd beleggingen bij E-Trade Financial, verwacht dat een aantal grote techbedrijven door zal groeien omdat het nieuwe normaal meer werken en winkelen vanuit huis zal inhouden.

    Beleggers zullen vanwege de hoge waarderingen voor de techsector wel rekening moeten houden met minder grote koerswinsten dan voorheen, zo waarschuwde Loewengart. De grote winsten zullen vooral behaald worden in cyclische sectoren die gaan profiteren van het coronasteunpakket van de Amerikaanse regering en de komst van de vaccins.

  • Hoewel rijke beleggers in de VS een grote voorkeur hebben voor Amerikaanse aandelen, bleek uit het E-Trade-onderzoek dat er toenemende belangstelling is voor investeren in China en de rest van de wereld. Deze interesse wordt verder gevoed door de relatief zwakke dollar.

  • Amerikaanse miljonairs zijn blij met de komst van een nieuwe president in het Witte Huis. 26% van deze beleggers zei pessimistisch te zijn over de vooruitzichten voor de Amerikaanse economie onder Biden, terwijl 60% een zekere mate van optimisme uitte, van gematigd (38%) tot hoog (22%).

  • Welgestelde Amerikanen zijn niet zo geïnteresseerd in de meest riskante beleggingen als bitcoin, een beursgang of investeren in SPAC's. SPAC's zijn lege hulzen - ook wel aangeduid als blanco-chequeondernemingen - die eerst naar de beurs gaan om geld op te halen, en dan pas besluiten voor welke overname of fusie het geld gebruikt gaat worden. Een voorbeeld is Dutch Star Companies One dat fuseerde met het Bredase techbedrijf CM.com.

Lees ook: Hoe miljonairs beleggen tijdens een berenmarkt

Reacties

3 Posts
VickerC
1
De eindfase voor deze cycle is nog niet ingezet. Er zijn tekenen van euforie, maar er zit volgens mij nog rek op zolang de ECB en FED triljoenen in de markt blijven pompen en de langetermijnrente zo goed als 0% blijft.
tuner1346
0
ik volg die redenering. Markten gaan pak hoger ben ik zeker van al dat goedkoop geld moet ergens naartoe
jeroen12
0
Vele goede aandelen staan nog ver van hun hoogste koers, die misschien wel overdreven was. Er staat nog een pak geld langs de zijlijn dat ongetwijfeld op de markt zal lkomen eens Corona onder controle is.
De druk naar omhoog moet dan komen.
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront