Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
7 telecomaandelen met mooie dividenden

7 telecomaandelen met mooie dividenden

Telecom is niet de eerste sector om naar te kijken als u op zoek bent naar snelgroeiende hoogvliegers. Wel zijn het meestal bedrijven met consistente, voorspelbare winsten waardoor ze een betrouwbaar dividend kunnen bieden. 

Dat maakt ze mooie defensieve plays, waarmee u goed voorbereid bent op een eventuele neergang van de markt. Ter inspiratie komt US News met 7 telecomaandelen. Ze worden aanbevolen door het analistenteam van Morningstar en bieden een dividendrendement van tenminste 2%.

AT&T

AT&T is het grootste telecombedrijf van de Verenigde Staten en moederbedrijf van het mediaconglomeraat WarnerMedia. Analist Michael Hodel begrijpt dat het sentiment jegens AT&T de laatste tijd negatief is geweest, volgens hem door verkeerde keuzes op het gebied van kapitaalallocatie. Die hebben het bedrijf opgezadeld met een schuld van 155 miljard dollar.

AT&T’s HBO Max en Peacock-streamingdiensten winnen echter aan momentum. Daarbij maken de studio’s en netwerken van AT&T het bedrijf tot een van de beste contentmakers in de wereld. Het concern betaalt een dividend van 7%.

Vodafone

Vodafone is een van de toonaangevende telecomproviders in Europa. De belangrijkste markten zijn Duitsland, Italië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. Het bedrijf had last van hevige concurrentie, vooral in Spanje en Italië. Maar volgens Hodel heeft Vodafone een indrukwekkende portefeuille en is het bedrijf goed in staat de komende jaren de cashflow te laten groeien. Het biedt een dividendrendement van 5,7%.

Orange

Orange is marktleider in thuismarkt Frankrijk. Afgelopen kwartaal bleven de prestaties in Spanje achter, en volgens analist Denise Molina komt dat door te grote prijsverhogingen, waardoor meer dan 100.000 klanten hun abonnement opzegden. Gelukkig stond daar een organische groei van meer dan 8% in Afrika en het Midden-Oosten tegenover, regio’s die volgens Molina op lange termijn groeiaanjagers zullen blijven. Het biedt een dividendrendement van 5,6%.

Telefónica

Telefónica is marktleider in Spanje. Eerder dit jaar verkocht het voor 7,7 miljard euro zendmasten aan American Tower, om zo meer te kunnen focussen op Spanje, Brazilië, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk en de blootstelling aan Latijns-Amerika te verminderen.

Analist Javier Correonero ziet dit als een verstandige zet, omdat dit het risico vermindert, de operationele efficiency verbetert én de kans biedt om via desinvesteringen de schulden af te bouwen. Telefónica biedt een dividendrendement van maar liefst 10,2%.

América Móvil

América Móvil is een telecomprovider die alleen in Centraal- en Zuid-Amerikaanse markten opereert, waaronder Mexico, Brazilië en Colombia. Volgens Hodel heeft het bedrijf een ongeëvenaarde schaalgrootte in Latijns-Amerika en is het goed gepositioneerd om te profiteren van herstel na de crisis. Het keert een dividend van 2,5% uit.

BCE

BCE is het grootste telecombedrijf van Canada. Het is de exclusieve aanbieder van HBO Max en eigenaar van 30 tv-kanalen, waaronder CTV en sportkanaal TSN. Het netwerk van BCE wordt steevast als beste van Canada gewaardeerd. Volgens analist Matthew Dolgin is BCE goed gepositioneerd om van de economische rebound in 2021 te profiteren. Het dividendrendement bedraagt 6%.

Lumen Technologies

Tot slot Lumen Technologies, dat voor 2020 bekend stond als CenturyLink. Volgens Dolgin is het aandeel al een aantal jaar ‘significant ondergewaardeerd’. Het glasvezelnetwerk van Lumen kan een heel belangrijke rol spelen als de vraag naar data en digitaal communiceren groeit de komende jaren. Het dividendrendement bedraagt 7,8%.

Lees meer: 7 dividendaandelen om te houden

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 08 mei

    1. NL industriële productie maart
    2. AB InBev Q1-cijfers
    3. Pharming - Q1-cijfers
    4. Ahold Delhaize Q1-cijfers
    5. SBM Offshore Q1-cijfers
    6. Dui industriële productie maart
    7. AMG jaarvergadering
    8. Wolters Kluwer jaarvergadering
    9. Arcadis jaarvergadering
    10. Uber Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht