Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
TA: Deze 3 techaandelen wijzen de weg

TA: Deze 3 techaandelen wijzen de weg

De Amerikaanse technologiebeurs staat klaar om uit te breken. In tegenstelling tot de S&P 500 en de Dow Jones-index is de Nasdaq dit jaar wat achtergebleven door inflatieangst, maar nu lijkt een inhaalslag in de maak.

Technisch bezien houdt de Nasdaq Composite het wel spannend. Eind april heeft de index al een poging gedaan om de stevige horde op 14.175,12 (gevormd op 16 februari) te breken, maar deze horde bleek toch te zwaar om in één keer te nemen.

Nu de koers deze stevige barrière nogmaals heeft opgezocht, lijkt een nieuwe uitbraakpoging te zijn ingezet. Het is van belang dat de koers deze weerstand aan de kant weet te zetten om verder te verbeteren. Indien de weerstand op basis van de slotkoers overtuigend wordt gebroken, krijgt de technologiebeurs een extra impuls en wordt de lange termijn-uptrend weer hervat.

Vandaag behandel ik 3 Nasdaq-aandelen die wel alvast richting hebben gekozen.

NVIDIA

De producent van onder andere grafische kaarten en halfgeleiders, NVIDIA Corporation, heeft met de doorbraak boven de voorgaande koerstop de lange termijn-uptrend weer hervat.

De afgelopen maanden was de koers per saldo niet veel opgeschoten, wat leidde tot een consolidatiefase. Nu de koers deze zijwaartse bandbreedte aan de bovenkant heeft verlaten, kan de chipmaker weer op zoek naar hogere niveaus.

Ook de indicatoren liggen er goed bij. De stijgende 200-dagenlijn (rode lijn) van NVIDIA geeft een positieve technische conditie weer. Daarnaast signaleert de opwaartse draai in de B.O.B.-indicator (blauwe lijn) dat NVIDIA weer beter begint te presteren dan de rest van de markt.

Intuit

De financiële softwarespecialist Intuit, ligt er technisch bezien goed bij. Als wij een blik werpen op de grafiek dan oogt het beeld ijzersterk. Vanaf de coronadip van vorig jaar heeft Intuit het gaspedaal ingetrapt en sindsdien niet meer losgelaten.

Met de recente doorbraak boven de laatste koerstop heeft de opwaartse fase een extra impuls gekregen. Dit bevestigt nogmaals de stijgende trend en geeft een nieuwe technische verbetering aan. We houden rekening met verdere koersstijgingen.

Adobe Systems

Adobe Systems verbetert nu de uitbraak boven de weerstand van $ 536,88 (gevormd op 4 september 2020) vorm krijgt. De recente serie hogere koersbodems gaf al aan dat beleggers het aandeel Adobe op hogere niveaus (bij-)kochten.

Nu de weerstand van $536,88 (gevormd op 4 september 2020) opwaarts wordt gebroken, kan $660 als volgende opwaartse koersdoel berekend worden. Steun voor Adobe Systems ligt rond $468,50 (bodem van 14 mei).



Het 200-daags voortschrijdende gemiddelde (glooiende rode doorlopende lijn) laat een opwaarts verloop zien, terwijl de koers van Adobe er boven beweegt. Dit wijst op een positieve technische conditie.

De terugtrekkende beweging van de B.O.B.-indicator (glooiende blauwe doorlopende lijn) in de afgelopen maanden suggereerde dat Adobe Systems achter bleef bij de rest van de markt. Nu de B.O.B.-indicator weer opwaarts krult, wordt een nieuwe outperformance bevestigd.

Jacob Tromp is technisch analist bij Tostrams Groep en IEX. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 26 april

    1. Bank of Japan rentebesluit 0% (onveranderd) volitaliteit verwacht
    2. Corbion Q1-cijfers
    3. Signify Q1-cijfers
    4. IMCD Q1-cijfers
    5. Basic-Fit trading update Q1 en jaarvergadering
    6. Total Energies Q1-cijfers
    7. Beursgang CVC (verwacht)
    8. ABN Amro € 0,89 ex-dividend
    9. ASML €1,75 ex-dividend
    10. Vopak €1,50 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht