'Nvidia is een absolute topper'

Door Belegger.nl op 19 november 2021 11:00 | Views: 12.748

'Nvidia is een absolute topper'

Donderdag kwam chipmaker Nvidia met bijzonder sterke cijfers. CEO Jensen Huang stelde dat het bedrijf goed profiteert van de groei in cloud computing en van het feit dat artificial intelligence steeds breder toegepast wordt.

“Over de gehele linie was de vraag robuust”, zei CFO Colette Kress tijdens een conference call met analisten. Het management ziet de toekomst rooskleurig in, met een omzet die naar verwachting jaar-op-jaar 48% groeit naar 7,4 miljard dollar in het vierde kwartaal.

Bijna overal nummer 1

IEX-techanalist Paul Weeteling is al een tijdje enthousiast over het bedrijf. "Of het nu gaat om grafische chips voor datacenters, autonoom rijden of gaming: Nvidia is bijna overal nummer 1", schrijft hij in zijn IEX Premium-analyse

"Ik heb er al enkele keren op gewezen dat het bedrijf een echte topper is, maar de waardering zorgt altijd voor een lichte tempering van het enthousiasme. Toch bewijst het iedere keer weer dat het die hoge waardering verdient."

Hogere marges

Volgens hem presteerde Nvidia het afgelopen kwartaal uitermate sterk. "Het overtrof de eigen verwachtingen. Met name de explosieve omzetgroei van grafische chips voor datacenters sprong eruit, maar ook de omzet van chips voor gaming en grafisch design groeide krachtig. De kwartaalwinst per aandeel kwam uit op 1,17 dollar (+60%) dankzij hogere marges dan vorig jaar."

De waardering is wel hard opgelopen, waarschuwt de analist. "Er zit een stuk fantasie in de koers en de groeimotor bij Automotive-tak moet nog aanslaan. Als er een macro-economische tegenvaller komt, gaat het het hardst waar de verwachtingen het hoogst zijn."

Mooie kansen voor langetermijnbeleggers

Maar voor beleggers die niet kijken op een jaartje ziet Weeteling mooie kansen. "In dit decennium zal zich een digitale revolutie voltrekken zonder weerga. Nvidia speelt hierin een significante rol met zijn chips in de belangrijkste segmenten van de markt."

Lees ook: Nvidia overtreft verwachtingen

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront