Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Gouden jaren gloren voor Adyen en andere fintechs

Gouden jaren gloren voor Adyen en andere fintechs

De fintechsector kan zich verheugen op warme belangstelling van Wells Fargo, schrijft Barron’s. Een analist van de Amerikaanse zakenbank geeft een sterke outlook voor Adyen en nog 13 fintechs, en zegt dat dit het moment is om deze aandelen te kopen: de korting is tijdelijk.

Hij noemt de fintechsector een groeimarkt van 1,5 biljoen dollar en verwacht een jaarlijkse groei van 6% in het komende decennium.

De analist, Jeff Cantwell, heeft voor 14 fintech-bedrijven, waaronder Adyen, een optimistische verwachting en plakt er een advies ‘overwogen’ op. Op zijn lijst prijken naast Adyen bedrijven als Shopify, Block en PayPal. En verder Bill.com, Fidelity National Information Services, Fiserv, Flywire, Global Payments, Marqeta, Paymentus Holdings, Toast, Fleetcor en Wex.

Katalysatoren voor de optimistische kijk

Cantwell ziet een combinatie van vijf thema’s als katalysator voor de sector:

  • Digitalisering en digitale betalingen
  • Modernisering
  • As-a-service’ als oplossing voor allerlei uitdagingen
  • Consolidatie
  • Opkomst van cryptovaluta’s

Als eerste katalysator noemt hij digitalisering en de toenemende rol van digitale betalingen. Maar ook modernisering speelt een rol, omdat zowel handelaren als consumenten op zoek zijn naar moderne middelen die het dagelijks leven eenvoudiger maken.

Verder ziet Cantwell een verschuiving van sommige fintechs naar een 'as-a-service'-model in de cloud voor accountverwerking, fraudebescherming, e-wallets en andere diensten. Als laatste thema’s noemt hij consolidatie en de opkomst van cryptocurrency als belangrijke factoren voor de toekomst van fintechs.

Lees ook: JPMorgan: Vergeet bitcoin, zet in op fintech

Prognoses overtreffen die van de S&P500

De analist van Wells Fargo is ervan overtuigd dat de fundamentals van deze fintechbedrijven sterk zullen blijven, ondanks de huidige geopolitieke uitdagingen. Hij voorspelt dat de 14 bedrijven dit jaar hun inkomsten gezamenlijk met 33% zullen verhogen en in 2023 met 26%.

De prognose voor de winstgroei bedraagt voor dit jaar 15% en voor volgend jaar 17%. Daarmee overtreft de sector ruimschoots de winstgroeiverwachting voor de S&P500 van 8% dit jaar en 11% volgend jaar.

Waarderingen aantrekkelijker dan de S&P500

De waarderingen zijn een ander argument voor de aantrekkingskracht van fintech-aandelen. De groep wordt verhandeld tegen ongeveer 5,5 keer de omzet voor de komende 12 maanden en tegen 16 keer de winst per aandeel. Daarbij merkt Cantwell op dat de multiples het afgelopen halfjaar aanzienlijk zijn gedaald.

De sector steekt positief af tegen de S&P500, waar de waardering ligt op 20 keer de verwachte winst voor 2022 en 18 keer die voor 2023. Deze korting is niet blijvend, denkt Cantwell, dus beleggers moeten niet te lang wachten.

Gloren er twee gouden jaren voor fintechs?

Wells Fargo verwacht dat de fundamentals van deze fintechbedrijven dit en komend jaar versterkt zullen worden. Met de huidige prognoses zouden fintechs het de komende twee jaar beter moeten doen dan de markt, wat de kloof in waardering zal verkleinen in het voordeel van fintechs.

Ondanks de optimistische kijk van Wells Fargo hebben de meeste van deze fintech-aandelen de laatste tijd te lijden onder de brede verkoopgolf in technologie-aandelen.

Lees ook: De 7 beste fintech-aandelen voor 2022

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 27 mei

    1. Consumentenvertrouwen mei (Fra)
    2. Aalberts ex €1,13 dividend
    3. Van Lanschot Kempen ex €2 dividend
    4. Ifo-index ondernemersvertrouwen mei (Dld) volitaliteit verwacht
    5. Wall Street gesloten (Memorial Day)
  2. 28 mei

    1. Exor jaarvergadering
    2. NN Group ex €2,08 dividend
    3. B&S Group ex €0,16 dividend
    4. ForFarmers buitengewone AVA (benoeming nieuwe CFO)
    5. Case Shiller huizenprijzen maart (VS)
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht